2014. március 24., hétfő

2014. 11. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 11. héten?


A magyar vizsla fajtamentő csoport ezen a héten két SOS segítségkérésnek tett eleget csak, de rögtön 12 kutyával gazdagodott, ráadásul egy napon belül. Zuzát és Sztrapacskát egy kertben az utcáról, járókelők próbálták megetetni, annyira soványak voltak, majd jelezték az Állatmentő Szolgálatnak is az áldatlan állapotokat. A helyi állatvédők sikerrel rábeszélték a tulajdonost, hogy az évek óta oltatlan vizsla szukát és német vizsla keverék kölykét, aki szintén minden oltás nélkül tengődött, adja a gondozásukba, majd a segítségünket kérték az elhelyezésben, így kerültek az egyik csapattagunk otthonába másnap. Zuza kezdetben nagyon félt és morgott, de hamar megbékélt, mikor rájött, már minden rendben lesz vele. Sztrapacska, a kölyök is elég erősnek tűnik, hamarosan megkezdjük az oltási programját, ha sikerült kihajtanunk belőle a férgeket és egy kicsit erőre kap. Mindketten gombásak és alultápláltak, így hosszú idő lesz, mire összszedik magukat nálunk és örökbefogadhatóvá válnak.


Még egy mama került kölykeivel a gondozásunkba aznap, Monja, a magyar vizsla mix és 9 kicsi kölyke, akiket az utcán szült meg. A pár napos bébik egytől egyik feketék, egy kivétellel, és egy rutinos csapattagnál kaptak elhelyezést. 

monja_kezdetek.jpg

Befogadónál

monjamama.jpg

A hétre szerencsére gazdához költözés is jutott. Hettáért gazdái személyesen autóztak el Németországból, és együtt indultak haza március 15.én, ünneplőben.


Kavar, Shonila, Turbó Frakk és Patak Szofi védenceink is elbúcsúztak, hogy új, németországi otthonaikban kezdjenek új életet. Különösen Turbó Frakknak, a már idősebb, viselkedési problémákkal küzdő védencünknek örültünk, hiszen nehéz volt elképzelni korábban, hogy valakinek pont ez a házsártos öregúr legyen a szíve választottja, miközben annyi fiatal, problémamentes kutya is vár gazdára. De vannak még csodák, és ez időről időre beigazolódni látszik..


A tacskó fajtamentés a héten a a szálkás szőrű tacskók hetét tartotta, bár nem volt előzetesen ilyen tervünk. Gazdától érkezett a gondozásunkba a fiatal-felnőtt szálkás szőrű standard tacskó szuka, Sünti, akinek rendszeres rongálásai miatt kellett elhagynia a családi házat. Jelenleg ideiglenes befogadónál él, s szerencsére a korábbi, valószínűleg frusztrációs okból elkövetett rágcsálásainak nyoma sincs.

FH_Suenti_02

Pota, a fiatal-felnőtt szálkás szőrű tacskó kan a miskolci gyepmesteri telepről érkezett. Ugyan a kutyában volt chip, de mivel a regisztrációja elmaradt, így sajnos az eredeti gazda felkutatására tett minden próbálkozás sikertelenül zárult. Pota átmenetileg kennelsorunk lakója lett, az oltási programját megkezdte.

FR_Pota_08

Szintén a miskolci gyepmesteri telepről érkezett a már-már elfekvő állapotú, extrém idős Birtok, akinek könnytermelési hiány miatt mind a két szeme teljesen felszámolta saját magát, így valójában már csak nagyon erős fény-árnyék változást érzékelhet. A szőre kopott, valószínűleg az elhanyagoltság, illetve hormonális tényezők játszhatnak közre.

10éves

Az érkezők mellett gazdisodásokról is adhatunk hírt, s ott is volt szálkás szőrű kutyánk a szerencsések között. Németországi partnerszervezetünk, a Hundehilfe Phoenix segítségével három tacskó védencünk utazhatott el a héten.

Lenor, a középkorú, nem problémamentes szálkás úr, bár nagyon sokat változott ideiglenes befogadójánál, de maradt az az egygazdás kutya, aki korábban is volt, leendő gazdái ennek tudatában választották őt. Szerencsésnek mondhatja magát, mert sajnos a korabeli, 6-8 éves, kisebb problémákkal küzdő kan kutyáink rendre beragadnak, s nagyon hosszú időt kell várnunk, mire valakinek megakad rajtuk a szeme.

P1050045

A másik utazó szintén egy korosabb, régebb óta gazdára váró kutyánk, Abszint volt, a rövid szőrű tacskó hölgy, akit ha fájó szívvel is, de elengedtek ideiglenes befogadói, akiknek nagyon köszönjük, hogy szerető, biztonságos otthont adtak ennek a félős kutyalánynak. Szerencsére az első gazdis fotókon már látszik, hogy Abszint tökéletesen beilleszkedett új családjába is.

1185405_10202263204959155_2066904953_n

Bár nem régóta keresett gazdát, de máris útnak indulhatott Mirabell, az idősödő hosszú szőrű törpe tacskó, akiért nap, mint nap hálát ad az új gazdija, mert Miránál kedvesebb, ragaszkodóbb tündért nem is álmodhatott volna magának. Mirabell a héten átesett az ivartalanításon is.

1964843_10202190878471038_1243770144_n

Ahogy minden hétre, erre is jutott néhány ivartalanítási műtét, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy mi ezt még sok év távlatából sem vesszük félvállról, ahol indokolt, vérvizsgálat előzi meg, ha szükséges, akkor még szívultrahang is, s a műtéteket rendre végig izguljuk, hogy minden rendben legyen.  Dani, a gazdája halála után a kertben hátrahagyott laffancs fülű tacskó keverék volt az egyik, aki átesett a beavatkozáson. Minden rendben ment, így most már csak a tökéletes gazdát kell felkutatni ennek a különleges szépségnek.

A(z) 14030042.jpg megjelenítése


Zizike is bejelentkezett a műtéti beavatkozásra, a szerencsére az ő operációjánál sem volt semmi komplikáció. Ez jó hír számunkra is, számára is, különösen, hogy már gazdijelölt várja.

zizi1.jpg

Az esélytelenek számára segítséget nyújtó alap csoportunkhoz a héten az egyik örökbefogadónk által egy súlyos állapotban lévő, vérző cica került, akit Szalminak neveztünk el. Sajnos a vérzés valószínűleg méreg okozta, s hiába a gondos állatorvosi beavatkozás, Szalmi az éjszakát nem élte túl.

DSC_0210_001.jpg

Egy esélytelen, félős kutyánkat, Dusit, a fiatal-felnőtt parson russel terrier lánykát sikerült gazdához adnunk, egy korábbi örökbefogadónk, Toll gazdája szeretett bele, s vette őt magához. Nagyon örülünk neki, hogy innentől családban élheti boldog életét a kisasszony.

Dusi 006

Egy nem tervezett kutyával viszont gazdagabbak lettünk. Lénan ránézésre egy tündéri apróság, de a valóságban a családja nem megfelelő hozzáállása miatt sikerült két év alatt törpeterroristává fejlődnie, aki mindenkit megtámad, s akihez senki nem érhet hozzá büntetlenül. Tudjuk, hogy nem két nap egy ilyen kutya rehabilitációja, de mivel az idegrendszerével (és az egójával) semmi gond, így teszünk egy próbát, Lénan, üdvözlet a rehabilitációra szorulók csapatában.

lenan.jpg

A nemzeti ünnep alkalmából különleges meghívásnak tehettünk eleget: idén is vártak minket a Várban. Sajnos az időjárás nem kedvezett nagyon az ünneplésnek, így kora délután a szervezők le is fújták az eseményt, de ennek ellenére egy sikeres napot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a lehetőséget, s köszönjük mindenkinek, aki meglátogatott minket.

3.jpg


A következő nagyobb szabású esemény 2014. március 30-án, vasárnap lesz az Erzsébet téren, ahol nagyon szeretnénk felhívni a figyelmet az általunk mentett fajtákra, így kérünk mindenkit, hogyha magyar vizsla, tacskó vagy német dog tulajdonos, s kutyája jól viseli a tömeget, más kutyák jelenlétét és szereti a gyerekeket, tiszteljen meg minket azzal, hogy kilátogat a rendezvényre. Információ az info@futrinkautca.hu e-mail címen kérhető a részvételről.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése