2014. március 11., kedd

2014. 9. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 9. héten?

Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet a kiadásai tervezésére, s igyekszik előre modellezni az egész évet a működés szempontjából, hiszen egyéb módon felelőtlenség lenne az egész állatvédő tevékenységünk. Sajnos az idei évben már több, nagy költséggel járó mentésen túl vagyunk, melyek jelentősen megcsappantották a forrásainkat, illetve több panziós helyet is kellett igénybe vennünk, mint terveztük, de a téli időszakban fokozottan érvényes volt az, hogy családból nem teszünk a kennelsorra kutyát. Ezek a hatások együttesen, illetve az itthoni örökbeadási arány további növekedése, mely addicionális fuvarköltségeket is eredményezett, azzal kellett szembesülnünk, hogy ha ilyen ütemben és nagyságrendben jelentkeznek a kiadásaink, a rendelkezésünkre álló forrásokból nem tudjuk a biztonságos működtetést garantálni az adó 1%-ból felajánlott összeg NAV általi kiutalásáig. Így most igyekszünk minden módon segítséget kérni, forrásokat felkutatni.


Első lépésként kérünk mindenkit, ha teheti, állítson be egy rendszeres átutalási megbízást - 500 Ft is hatalmas segítség! - a Futrinka Egyesület részére, hogy kiszámíthatóbbá váljon a működés fedezetének beérkezése, ez a tervezést jelentősen segítené. Az Egyesület számlaszáma 10404089-49575251-57561000, melyet a K&H Banknál tartunk fenn. A rendszeres utalásnál kérjük, kerüljön feltüntetésre, hogy melyik tevékenységi csoport számára megy az összeg: ALAP, VIZSLA, TACSKÓ, DOG vagy MINDENKI (ebben az esetben egyenlő arányban kerül megosztásra a négy csoport között). Köszönjük előre is.


Sikerült új csapatot toboroznunk a részünkre felajánlott adománytárgyak árverésen való meghirdetésére, így újra indultak tárgyi licitjeink, ahol igazán szép dolgokra tehetnek szert az érdeklődők, a teljes bevétel pedig a négy mentéssel foglalkozó csoportunkat illeti. A liciteket a Futrinka Egyesület központi Facebook oldalán lehet nyomon követni: 

A tacskó fajtamentéshez sajnos kettő, korábban örökbeadott kutyánk is visszakerült, s ilyenkor érezzük igazán fontosnak a már blogbejegyzésben is megfogalmazott gondolatot: nem vagyunk kutyakölcsönző!

A visszaérkezett kutyák újra gazdát keresnek. Jézit, a fiatal rövid szőrű tacskó szukát azért adták vissza, mert a tudottan félénk kutya nem érezte jól magát az új családjában, nem tudott beilleszkedni. Mi pedig tudjuk, hogyha valaki türelemmel hagyja megnyílni ezt a kicsi jószágot, akkor boldog, gazdis kutya válhat belőle. Nem mindig csak a kutyánk múlik a siker...

P1040856


Tupi, az idős tacskó keverék hölgy gazdája balesete miatt került vissza, nagy döbbenetünkre, mert szerettük volna hinni, hogy a család megoldja az átmeneti időszakot, ez nem sikerült. Tupi, bár kora miatt tudottan esélytelenebb, de egy igazi tündérkutya, így nagyon reméljük, hogy hamarosan rátalál az igazi.


Tupi 026


Rajtuk kívül is érkeztek új kutyák a gondozásunkba. Az egyikük Mira, a korosodó hosszú szőrű törpe tacskó szuka, aki az oltási programjának frissítésével kezdte az érkezését, s hamarosan átesik az ivartalanításon is.

1964843_10202190878471038_1243770144_n


Dani a gazdája halála után maradt egyedül, s az örökösöknek sajnos csak annyira volt érkezése, hogy a korábban benti kutyát kitették az udvarra, s magára hagyták. A jólelkű szomszédok etették, s az ő segítségükkel kerülhetett el onnan, hogy új életet kezdjen. Dani másfél éves, hamarosan őt is ivartalanítjuk, s örökbefogadhatóvá válik. Dani ideiglenes befogadót is keres.

dani


Történtek ideiglenes befogadóhoz költözések, ideiglenes befogadó váltások is a héten. Lubick, a tiszarádi szálkás szőrű tacskó szuka elhagyhatta a karanténhelyet biztosító befogadót, s egy új családba költözött, ahol erősen gondolkodnak az örökbefogadásán is.

DSCF7397

Lió, a tigriscsíkos törpe tacskó kan is befogadót váltott, az új családban szintén felmerült a különleges kutya örökbefogadása, de még meg kell ismerniük. Érthetetlen, hogy eddig miért nem volt érdemi érdeklődés erre a szépségre...

1617918_1397159063884655_1359682526_o


Glinda, a gerincproblémái miatt nagyobb odafigyelést igénylő törpe tacskó szuka szintén új átmeneti otthonba került, ahol nagyobb figyelem juthat rá. Számára még keressük a tökéletes végleges családot.

glinda


Nagy öröm számunkra, amikor a kennelsorról költözhet valaki átmeneti családba, s ez most a héten megtörtént Csókkal, a tacskó ősökkel is rendelkező keverék szuka védencünkkel. Egy rutinos befogadónk vállalta őt gazdára találásáig, s most már biztosan tudjuk, hogy Csók szobatiszta, illetve hogy tökéletesen megbízható a gyerekekkel is.

_MG_1913

A gazdától hozzánk került szálkás szőrű tacskó szuka, Battai Barka átesett az ivartalanításon a héten, így őt már semmi nem állítja meg abban, hogy gazdához költözzön, reméljük, hogy hamarosan arról adhatunk majd hírt, hogy már gazdisodott.

barkababa_macival


Az alap tevékenységi csoportnál állatorvosi tennivalók intézése zajlott leginkább, hiszen többek között Egres, az idős kuvasz füle nagyon be van gyulladva, valamilyen megoldást találnunk kell arra, hogy a fájdalmait (és a gyulladást) enyhíthessük. Ő az egyik olyan az új érkezők közül, akinek nagyon szeretnénk legalább átmeneti gondozó családot találni, de közben pedig tudjuk, hogy pont azért került hozzánk, mert erre nagyon kicsi esélye van.

egres1


A héten a tavalyi évben nyert úszóbérletünkből egy egységet felhasználtunk: Bunsen, a fekete ördög mehetett pancsolni, s meg kell mondanunk, hogy nagyon-nagyon élvezte. Sajnos a legnagyobb problémát a kutyák Tárnokról Veresegyházára és vissza való eljuttatása jelent, pedig még van 13 alkalom, s jó lenne mindegyik egységet leúszni. Nem csak keverékek, hanem a vizslák, tacskók, dogok csapata is jelentkezhet úszásra, ha találunk fuvarost erre a nemes feladatra. Ha bárki tudna vállalni hétközben vagy hétvégén ilyet vállalni (összesen kb. négy órát jelent kutya felvételével, eljutással, úszással, s visszajutással együtt), jelentkezzen az info@futrinkautca.hu e-mail címen.



A magyar vizsla fajtamentő csoportunk tagjai ezen a héten elsősorban gazdához utazó kutyák körül sürögtek-forogtak: Binki az Animal Care Austria segítségével költözött Ausztriába, ahol egy igazi vizisíparadicsomban fog lakni egy nagyon szuper családban. 

b8

Fruzsina Svájcba tette át a székhelyét, ahol az egyk németországi partnerszervezetünk kinti kapcsolattartója szerzett a számára egy szuper gazdi-párost. Fruzsina olyan szerencsés volt, hogy ideiglenes befogadójával utazhatott ki, aki munkaügyben rendszeresen ingázik a két ország között.

fruzs

Jimbo, a kertben hagyott álvizslánk egy szuper családra lelt, ráadásul leendő gazdája, Piroska személyesen jött le érte Berlinből, hogy együtt utazhassanak haza. 

jimbo

Volt persze itthoni gazdisodás is, Garamond, a düledező ólból mentett félév körüli vizslafiúcska talált végleges gazdára egy tündéri családban, ahol társa is lesz.

unnamed

A legnagyobb örömöt talán Crassus, a hatalmas, meg nem értett óriás is révbe érése okozta a héten, hiszen ő, ellentétben a problémamentes kutyákkal, nem lehetett volna akárki kutyája...mégis, egy nagyon kedves családról úgy tűnik, bebizonyosodott, Crassus közéjük tartozik.

crasuss

A héten Filfil, az Illatos útról mentett "Pudelpointer"/pónikutya átesett az ivartalanításon és a bódítás alat további röntgenfelvételek készültek a problémás lábáról. Sajnos, az első diagnózis szerint úgy tűnik, Filfil egyik hátsó lába rövidebb, mint a másik, ez okozza a balerina-jellegű lábtartást nála.

_MG_3679

Ha már Illatos út, a héten járt le a 14 napos karanténja Valentinának, akit még neve napján jegyeztek meg maguknak az ebtelepen járó önkénteseink, így átkerült a gondozásunkba ez az apró termetű, nyugodt természetű, arisztokratikus öntudattal rendelkező tacskó-vizsla.

valentina illatoson

A másik érkezőnk Titusz, akit már régebben találtak Miskolcon, de eredeti gazdája nem jelentkezett érte. Lelkiismeretes megtalálói segítségünket kérték, mivel a saját tacskóik egyáltalán nem nézték jó szemmel az új érkezőt. A befogadók az otthoni háború-közeli helyzet ellenére is türelmesen kivárva Titusz immunizálódását, ezen a héten elhozták hozzánk ezt a kedves vizslafiút.

titusz

A német dog fajtamentés egyenlege a héten: egy gazdisodás, és egy gazdijelölt visszalépés.

B.Hektor már hetek óta kapcsolatban van az érdeklődőivel, többször találkoztunk is már. Egy nagyon szimpatikus, tapasztalt dogos családhoz költözhetett volna. Hosszas egyeztetés után meghoztuk a döntést, hogy Hektor költözhet új otthonába, de sajnos az élet közbeszólt. A gazdijelölt sajnos tartós kórházi ellátásra szorul, így az örökbefogadás meghiúsult. 
Ilyen is van...hiába minden igyekezet, az élet közbeszól. Ezúton is gyors javulást kívánunk a családnak!

B. Hektor 109

A heti gazdisodónk pedig Nura!

A csontsoványan utcán bóklászó kutyából, mára egy csodaszép, rendkívül barátságos, bújós álomkutya lett.
Oltásait megkapta, az ivartalanításon is túl van, így már semmi nem állt a gazdisodás útjába. Ismerős helyre költözött, T.Sunny barátnője lett. Nagyon örültek egymásnak, Sunny máris bátrabb, hogy régi ismerősét ismét maga mellett tudhatja. Most már ketten őrzi a házat és a családot.
Sok boldogságot Nura!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése