2014. március 24., hétfő

Márciusi ifjak avagy egy éve futrinkásnak lenni

A Futrinka Egyesület nem altat, így - az örökbefogadási kedvet, a kutyák jellemét, rehabilitációjához szükséges idejét is figyelembe véve - nem csoda, ha az ember több hónapja, akár egy vagy több éve gondozott, gazdára váró kutyát lel fel hirdetéseink között. Számunkra addig, amíg egy kutya emberéletet nem veszélyeztet, megoldandó probléma, ha bizonytalan, harapós, mint ahogy az idős kor, a betegségek, speciális kiegészítő készítmények miatt sem búcsúzunk el senkitől. Akit megmentettünk, annak a lehető legjobb ellátást szeretnénk biztosítani, a számára legmegfelelőbb körülmények, foglalkozások biztosítását is beleértve, de mindenek előtt szeretnénk, ha saját gazdára találhatnának. Ezért igyekszünk a régóta nálunk várakozó kutyákról rendszeresen hírt adni, s folyamatosan hirdetjük őket, hogy legyen esélye a tökéletes gazdának megpillantani őket, s beléjük szeretni.

Egy éve vannak a gondozásunkban, így most már tetszik - nem tetszik, viselniük kell az esélytelenség bélyegét. Mi tudjuk, hogy milyenek ők, ismerjük a történetüket, de mások számára átadni a sok-sok érzelemmel, küzdelemmel átszőtt információt nagyon nehéz. Mindenesetre most, az évfordulójuk alkalmából megpróbáljuk újra, hátha akár csak egy is lesz közöttük, aki ennek köszönhetően lel rá új családjára. Van olyan is a csapatban, akinek egy ideiglenes befogadó is nagyon sokat számítana.

Ismerkedjetek meg a mi márciusi ifjainkkal!

Kerep a tacskó fajtamentő részlegünk védence, a salgótarjáni menhelyről vettük őt át. Bár az egy év alatt kétszer is volt gazddánál, mind a két alkalommal visszakerült hozzánk, jelenleg ideiglenes befogadónál él. Kerep egy fiatal-felnőtt, 2-3 év körüli, a standardnél nagyobb méretű szálkás szőrű tacskó szuka, akinek még nagyon sokat kell tanulnia az élet dolgairól, s sajnos az elmúlt időszakok csalódásai nem arról győzték meg, hogy a gazda és kutya kapcsolat egy életre szól. Szobatiszta, a lakásban szépen viselkedik, ha a gazda otthon van, pórázon szépen sétál.

Az örökbefogadását nehezítő tényezők: Kerep szeparációs szorongó, ha a gazdi elmegy otthonról, sír és kaparja az ajtót. Emellett a férfiaktól tart, ha nincs meg a megfelelő megerősítés, képes teljes rettegéssé alakítani néhány nap alatt a család férfitagjaival való viszonyát.

Hibrid szintén a tacskó fajtamentő részleg védence, bár túl sok köze nincs a tacskókhoz, talán csak kisebb mérete, de mivel tacskóként kért számára segítséget egy másik, országos hatáskörű állatvédő szervezet, így ehhez a csoporthoz került. Hibrid egy felnőtt keverék kan, akit az út széléről szedtek össze. Szobatiszta. pórázon szépen sétál. Más kutyákkal tökéletes viszonyt ápol, második kutyának is örökbefogadható. Egyszer már volt gazdánál, de visszaadták, ami nem tett jót a lelkének. Hibrid jelenleg egy kutyapanzióban lakik, így ideiglenes befogadó jelentkezésének is nagyon örülnénk.

Az örökbefogadását nehezítő tényezők: Azokkal, akiket ismer, barátságos, de az ismeretlenektől tart, olyankor biztos, ami biztos alapon moroghat, odakaphat.

Rozicica egy fiatal-felnőtt, félvad macska lány, akit egy magánszemély vett magához nagyon-nagyon rossz állapotban. Kezelte, szeretgette, beoltatta, ivartalaníttatta, s mi igyekszünk segíteni abban, hogy ez a cicalány is rátalálhasson végleges, szerető gazdájára. Lakáshoz és így alomhoz szokott, nem tolakodó, nem zavaró macska, aki némi macskás tapasztalatot igényel a leendő befogadójától, s habitusa miatt kisgyermekes családba nem ajánlott.

Az örökbefogadását nehezítő tényezők: Utcai előéletéből fakadóan nehezebben köt barátságot, mint a családban nevelkedett társai, illetve nem hízelkedős, folyton az ember nyomában járó macska.

Hamarosan jövünk a tavaly áprilisban mentett, még az Egyesület gondozásában lévő kutyák bemutatásával, hiszen lassan az év negyedik hónapjába lépünk. Addigra reményeink szerint a márciusi ifjaink közül is lesz, aki gazdára talál. Vigyétek hírüket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése