2013. november 4., hétfő

2013. 43. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 43. héten?


A hét nagy eseménye a hétvégére tervezett takarító- és barkácsoló nap volt. A kennelek alapos fertőtlenítése mellett felkerültek a hőfüggönyök, illetve egy asztalos munkákhoz értő támogatónk jóvoltából új póráz és nyakörv tartót kapott a faház, ami már nagyon kellett, hogy elférjen a sok-sok adományba kapott kutyás holmi. Szerencsére a jó idő és csodálatos kutyáink társasága sok sétáltatót és segítőt vonzott, így talán a kennelsori történelmünkben először mondhatjuk el, hogy közel ötven ember járt nálunk egy időben, s amíg a kutyáink környezete szépült, tisztult, addig a védenceink - Vilmos kivételével - mindannyian legalább egyszer eljutottak egy hosszabb sétakörre, de voltak többen is, akik nem egyszer, hanem kétszer, háromszor vagy akár négyszer is megtették a patak körüli távot. A nap végére persze még mindig voltak olyan ebek, akik várták a következő fordulót, de a többség a finom vacsorát követően békésen elvackolta magát, s hálásan gondolt arra a sok szerető emberre, akik meglátogatták őket. Mi is köszönjük mindenkinek, aki velünk töltötte ezt a napot, illetve kiemelten köszönetet szeretnénk mondani a Citi Bank csapatának, akik ismét összeálltak, hogy segítsenek. Természetesen védenceink minden nap várják - szervezett programtól függetlenül is - a sétáltatókat 10 óra és 15 óra között.

IMG_4503

Még több kép itt:

Egy újabb szomorú hét telt el vizslamentő csoportunk életében. Nehéz nem a veszteségekkel kezdenünk, még akkor is, ha közben több nagy előrelépés is történt sok védencünk életében. De azok, akiket elvesztünk, akiknek nem tudunk segíteni, ők pótolhatatlanok és elvisznek egy darabot a szívünkből... Elvesztettünk két olyan védencet is, akik számára mi voltunk az utolsó reménység, miután bekerültek egy gyepmesteri telepre. Egyikük, az idős Bravó rettenetes állapotban került hozzánk, és szemműtétje után már tudtuk: rosszindulatú daganatokkal küzdött, amelyek kiújulására számíthattunk... De arra, hogy ilyen gyorsan fejlődjenek, hogy csak ennyi jusson neki a majdnem-gazdás életből, melegből, biztonságból.... nem számítottunk, mert erre nem is lehet számítani, sem felkészülni.

bravó2

Váratlanul ért minket a szintén gyepmesteri telepre került, tehát immunizáció hiányában egy ilyen hely után már alapvetően a halál szélén táncoló négy fős kölyökcsapat legerősebb tagjának, Szimplának a hirtelen rosszulléte és elvesztése. Dupla, a csapat legkisebb tagja sincs jól, vele már nagyon komoly kálvárián vagyunk túl, egyszer már visszahoztuk a halál széléről, amikor beödémásodott és vérátömlesztést kapott egy éjszaka, nem sokkal az érkezése után -- hála befogadója lélekjelenlétének és véradásra kész kutyájának... 

szimpla vszg

Dupla

dupla1

Két testvérük szerencsésen útra kelhetett új otthonába a hétvégén. Velük tartott egy nagyon friss, szinte csak átutazóban nálunk lévő védenc, Kocsi/Csoki is, akit a Hóvirág Brigádtól vettünk át sokadik gazdásodási kísérletét követően. Bárcsak minden karrier ilyen gyorsan beindulna egyszer!


fotó (9)

Kocsi
Kocsi 010

Viri, a tündéri drótos védencünk is velük tartott. Ő még a tárnoki kutyasuliban is töltött pár órát indulás előtt - a jelek szerint elég kellemesen.

viri

És a három ideiglenes befogadót "elfogyasztó" de közben mindegyiküket egyenként a mancsa köré csavaró szuperhősünk, Minolta is új otthona felé vette a héten az irányt! Utolsó napjait és az ivartalanítás utáni lábadozást exvédencünk, Demény társaságában töltötte, és feledhetetlenné tette a befogadói, no és macska számára ezeket a napokat. Soha nem fogjuk tudni elégszer megköszönni ezt Szonjának, aki a legnagyobb betegségben ápolta őt, Györgyiéknek, akik a felépülés utolsó, hosszú fázisát, és a Minikében szunnyadó hatalmas erő feltámadásának nem egyszerű időszakát, és végül Katáék segítségét elégszer megköszönni! Minolta esetében megtörtént a csoda, az orvosok lemondtak róla, mégis leküzdötte a halálos betegséget, és bár ezt követően sem volt egyszerű eset, új életet kezdhetett. Alig várjuk az első fotókat róla az új otthonából!

944585_565543856825777_1589254662_n

A héten átesett az ivartalanításon Csavargó, a tiszteletbeli vizslánk, aki valójában egy nagyra nőtt plüssállat, és aki számára egy nagyon elkötelezett gazdát vagy ideiglenes befogadót keresünk, aki a szépségén túl meglátja ebben a biztonságra vágyó, de sok rossz tapasztalattal rendelkező és ezért félelmében még kapkodó kutyában a csiszolatlan gyémántot és a hű társat.

_MG_7500

Rajta kívül Sony is átesett az ivartalanításon, aki új helyén példásan viselkedik, és egyre felszabadultabb. Mekkora utat tett meg ez a kutya, aki valaha összekötözött lábakkal élt, hogy ne tudja felásni a kertet, és akit még számtalan módon bántalmazhattak... Most Roni, a cukorbeteg örökvédencünk népes falkáját gyarapítja, és az egyik legaktívabb vizslás tagunktól, Nóritól tanulja a boldog vizslaéletet és a jómodort. Szerencsére már több jelentkezést is fogadtunk erre az amúgy csodaszép kutyára, de még nyitva áll a lehetőség az álomgazdijelöltek előtt, hogy jelentkezzenek!

DSCF0727.JPG

A héten új érkezőket is fogadtunk. 
Barnit a legnagyobb sajnálatunkra munkájuk befejezésére kényszerülő Minimentő Állatvédők csapatától vettük át Miskolcról. Barni egy emberekkel nagyon kedves német vizsla keverék, aki sajnos más kutyákkal egyelőre nem jön ki igazán jól. Igazi karakter, bízunk benne, hogy nem csak mi, hanem egy gazdajelölt is beleszeret majd.

barnii2

Hetta Szolnokon kóborolt, és az egyik segítőnk segítségével jutott fel Budapestre, majd ideiglenes befogadóhoz költözött  miután két hétig hiába keresték gazdáját Szolnokon. Félénk, visszafogott kislánynak tűnik egyelőre, de meglátjuk, miből lesz a cserebogár... Egy korábbi örökbefogadónk, aki már egy ideje fontolgatja egy újabb kutya befogadását, már jelezte is, hogy megismerkedne vele, aminek nagyon örülünk!

Hetta

Jó ideje a várólistánkon szerepelt egy újabb páros, Baron és Gunner, a foxi-vizsla páros. Lakáshoz szokott, alapfokon képzett kutyák, akik reméljük nem sok időt töltenek majd gondozásunkban. Baronra, a foxira meglepő módon máris van érdeklődés, bízunk benne, hogy komolynak fog bizonyulni!

bb

És egy nagyon szép vizsla kan is érkezett a gondozásunkba, miután állatszőr allergia miatt leadták egy gyepmesteri telepre. Szerencsére az ő esetében tudjuk, hogy oltott előéletű, már ivartalanítva is van, így bízunk benne, hogy hamarosan új otthont találunk Bubi számára!

bubi4

Az esélytelen keverékeinknél mostanában felpezsdült az élet, de ez a terveink szerint a gazdához költöző kutyák számában kell, hogy megmutatkozzon, új védenccel nem szeretnénk egyelőre bővülni, mert ez az a csoportunk, amelynél erősen át kell gondolni a finanszírozhatóság feltételeit újra és újra, különös tekintettel a gondozásba vétel és az örökbeadás között eltelt idő hosszúságát illetően, mivel már önmagukban a panziós költségek, illetve ehhez kapcsolódó bérköltségek is olyan összeget jelentenek, amelyre nem nyújt elégséges fedezetet az adó 1%-ból erre a csoportra eső összes és a befolyó támogatások sem.

Német partnerszervezetünk segítségével Németországba utazhatott Gersli, aki most kinti ideiglenes befogadónál, lakásban és sok-sok extra, a kutyára szabott tréning mellett várhatja, hogy rátaláljon a szerető új családja. 

gersli

A szentendrei gyepmesteri telep német partnerszervezete segített egy másik kutyánk örökbeadásában, így Kukucs, a miskolci gyepmesteri telepről nem oly régen mentett apró tündér immáron külföldön várhatja a szerető gazdi érkezését. Biztosan nem fog sokáig várakozni.

DSCF0224.JPG

Belföldön gazdisodott a mini pincherek közül a félénkebb. Huta egy szentendrei család második kutyája lett, ahol nagyon hamar beilleszkedett a maga félénk módján. Reméljük, hogy hosszú és boldog élet vár rá.

peshuta

A terrier csapatunk létszáma is csökkent, mert a korábban gennyes méhgyulladás miatt sürgősségi beavatkozáson átesett jack russel terrierünk, Söprű végre végleges otthonába költözhetett egy másik fajtabeli mellé. Az első napok nem teltek eseménytelenül, de a család nem adja fel, s igyekszik megnyitni a félénk kutyát. Mi pedig hisszük, hogy ez sikerülni is fog.

seprű

Egy másik terrierünk, a csontműtéten átesett Hópihe is boldog hetet tudhat maga mögött, mert korábbi helyéről két másik fajtabelije mellé költözhetett ideiglenes védencként, ahol bár az emberekkel még vannak fenntartásai, kutyatársait azonnal elfogadta. Nagyon sokat fog jelenteni ennek a kis félénk kutyának is, hogy szocializációját családban folytathatja.

IMG_2950

Macho, a 8-10 éves exra pöttöm csivava kan is ideiglenes befogadóhoz került, ahol nagyon hamar sikerült beilleszkednie, illetve erősen dolgozik azon, hogy véglegesítse magát, de ezt nem szeretnénk elkiabálni. Mindenesetre most, ha az összes apróság végre gazdához kerül a gondozásunkból, egy darabig nem szeretnénk ilyen picurka jószágokat hirdetni, az biztos.

macho

A tacskó fajtamentés jó híre, hogy hosszú-hosszú várakozás után, pontosan nulla korábbi érdeklődő mellett Batáta, az emberekkel tündéri, szobatiszta, lakáskompatibilis szálkás szőrű tacskó szuka, aki viszont más kutyákkal nem jött ki, elhagyhatott minket, hogy vadászkutyák mentésével foglalkozó német partnerszervezetünk segítségével Németországban kezdjen új életet. Batáta ott már végleges otthonba költözött, ahol az első hírek szerint eddig álomkutyaként viselkedik. A családnak másik kutyája nincs.

Batáta 065

Még egy szálkás szőrű tacskó (keverék) távozott a csoportból a héten. Dorma, miután szerencsésen átesett az ivartalanítási beavatkozáson, ideiglenes befogadói tartották meg, így az ő életében a döntés változást már nem hozott, hiszen maradt, ahol eddig is volt.

dorma

A hosszú szőrű csapatból az egyik ifjonc, Kunkor költözhetett gazdához.

031

Almás, a nem olyan régen érkezett rövid szőrű tacskó keverék szuka egy látogatásnak köszönhette a szerencséjét, amellyel a héten az ivartalanítási műtétjét követően végleges otthont is kaphatott, ugyanis egy család nem őt ment meglátogatni a tárnoki kennelsoron, de végül vele estek szerelembe. A személyes ismeretség igenis számít! 

almas

Tupi néni egyelőre nem ilyen szerencsés a személyes ismeretséget illetően, mivel ő még a kennelsoron kénytelen várakozni, pedig már egy ideiglenes befogadónak is nagyon-nagyon örülne. Viszont hogy ne kapjon kedvet egy esetleges tüzelés kennelsori lebonyolítására, a héten az ő ivartalanítására is sor került. 

Tupi 017

A tacskó fajtamentés kettő új szálkás szőrű védenccel lett gazdagabb, mind a ketten a gyömrői Kutyamentsvár Alapítvány gondozásából kerültek át hozzánk, s mind a ketten nagyjából másfél-két évesek.

Kece a nagyobb termetű, higgadtabb kutya. Barátságos, érdeklődő, figyelmes, ragaszkodó, minden más élőlény felé bátran nyit, nem kekeckedik, gyakorlatilag folyamatosan csóvál.

kece

Só egy hebrencsebb, kisebb termetű, kevésbé a fajtajellegnek megfelelő kutya, akiről viszont kiderült, hogy regisztrált chippel rendelkezik, így most igyekszünk felkutatni az eredeti gazdáját, hogyha igényt tart rá, akkor a költségek megtérítése mellett visszakerülhessen hozzá a kutya.

só2

Hihetetlen, de eltelt az az öt hét, amelyet a www.kutyatrening.hu csapata biztosított tárnoki kennelsori védenceink számára egy három csoportos kutyaiskola lebonyolítására. Köszönjük az összes segítőnek, hogy ilyen sok kutyánk részt vehetett ebben az intenzív programban, mindannyian sokat változtak, fejlődtek mind az oktatásnak, mind az együtt töltött időnek köszönhetően. A felvezetőknek egy-egy futrinkás ajándék pólóval szeretnénk megköszönni az áldozatos odafordulást és a hétvégi részvételt. Köszönjük!

IMG_4418


1 megjegyzés:

  1. Is Hetta still disponible for the adoption?
    We are really interested but we're from Italy...is there any possibility to evaluate an adoption here? We can come in Hungary to know her and bring her home...
    Please let us know something :-)

    VálaszTörlés