2014. június 2., hétfő

Főállású angyal, avagy a megváltó lehetőség!

A Vodafone idén is meghirdette Főállású Angyal elnevezésű pályázatát, amelyben lehetőséget biztosítanak magánszemélyek számára, hogy egy-egy, általuk kiválasztott civil szervezetet a munkájukkal, ötleteikkel támogassanak úgy, hogy a bérükhöz szükséges összeget a pályázat kiírója biztosítja. A végén három főállású angyal állhat munkába, de addig még hosszú út vezet!

Jelenleg a "beszavazás" zajlik, ahol a projektek támogatóinak száma dönt, de csak az első három legtöbb szavazatot kapó projekt van benn biztosan a végső húsz pályázat között - azt, hogy végül ki kaphat lehetőséget a munka megkezdésére, nem a mostani szavazás dönti el, de tény, hogy az is szempont, hogy egy-egy elképzelésnek mekkora a társadalmi támogatottsága.

Hogy miért nagy lehetőség ez a pályázat? Egészen egyszerűen azért, mert a legtöbb civil szervezetnek nincs lehetősége céljai megvalósítása érdekében munkatársakat alkalmazni, önkéntes alapon pedig mindannyian kiskanállal hordjuk a vizet, hiszen munkánk és családunk, egyéb kötelezettségeink mellett tesszük. A Futrinka Egyesületnek is kizárólag a kennelsori kutyagondozói feladatokhoz van fizetett alkalmazottja, de a koordináció, gazdasági előkészítés, hirdetések, egyeztetések, fuvarszervezés, logisztika, állatorvosi látogatások megoldása és még sorolhatnánk, mind-mind önkéntes alapon bonyolítódik, ami hatalmas terhet ró arra a maroknyi csapatra, akik ezt nap, mint nap igyekeznek jól csinálni.

Ezért is nagy öröm számunkra, hogy idén három pályázó is úgy gondolta, hogy szívesen lenne nálunk Angyal, mi pedig örülnénk, ha bármelyikük megkezdhetné programjának megvalósítását a Futrinka Egyesület keretein belül, hiszen éppen ilyen emberünk nincs, aki csak és kizárólag az Egyesület tevékenységéhez kapcsolódó dolgokkal foglalkozik, abban segít.

Mivel hárman vannak, s mi tényleg bármelyiküknek örülnénk, így arra kérünk titeket, ismerjétek meg a programjaikat, s szavazzatok belátásotok szerint, de nagyon jó lenne, ha a második fordulóra legalább az egyikük biztonsággal, a szavazatok számának erejénél fogva, tovább juthatna. Ez pedig rajtatok múlik!

A jelöltek és a programjaik röviden - ha esetleg nem akartok böngészni, hanem megelégedtek a mi összefoglalónkkal (a pályázókat abc sorrendben szerepeltetjük, a Vodafone pályázati adatlapjuk a nevükre kattintva érhető el a szavazáshoz).

Drahony Edina (a német fordításainkban, hirdetésekbe, rendezvényeinken való részvételekben segíti önkéntesként az Egyesület munkáját)

Programja az Egyesület vezetőségén lévő adminisztratív terhek csökkentésére irányul elsősorban, illetve az Egyesület körüli hírek rendszerezéséből, a szélesebb nyilvánossághoz való eljuttatásukból, mely tevékenységeket jelenleg a 25. órában igyekszünk megoldani.

Kézdi Judit (ideiglenes befogadónk, fuvarokban, rendezvényeken való részvételekben segít, illetve jogi ügyekben kérhetjük a támogatását)

Egy olyan oktató, ismeretterjesztő program megvalósítását tűzte ki célul, amelyre már régóta szeretnénk valami megoldást találni: játékos, de az állattartás, állatvédelem problémáira rávilágító, a felelős állattartás, állatokkal való együttélés üzenetének elmélyítése céljából. A személyes tapasztalatszerzés, a bevonás által érzelmileg is támogatott üzenetek átadása a fiatalok számára - akár szervezett kereteken belül (osztályfőnöki órák, egyéb iskolai rendezvények) vagy kötetlenül, nem iskolai tevékenységhez kapcsolódóan.

Schwartz Noémi (örökbefogadónk, adománygyűjtésben, pályázati lehetőségek felkutatásában segít)

Az adminisztratív feladatok egy részének átvállalása mellett elsősorban további finanszírozási források felkutatásában, az önkéntesek számának növelésére irányuló programokban bontakoztatná ki a programját annak érdekében, hogy a szervezet működése hosszabb távon is biztosítható legyen.

Mind a három pályázónak köszönjük, hogy ránk gondoltak, illetve hogy összeállították a pályázati anyagukat. Most pedig szeretnénk egy kicsit mi segíteni abban, hogy valamelyikük tényleg elérhessen hozzánk. Ehhez viszont ti is kelletek!


Köszönjük!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    A linkek nem a megfelelő profilokra mutatnak!

    Helyes linkek:

    Drahony Edina
    https://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas/app_312905132209218?app_data=2091

    Kézdi Judit:
    https://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas/app_312905132209218?app_data=2323

    Schwartz Noémi
    https://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas/app_312905132209218?app_data=1581

    VálaszTörlés