2015. augusztus 16., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 30. héten?


A héten többször is összeszorult a szívünk, hihetetlen az az emberi gondatlanság és kegyetlenség, amivel találkozunk... Tényleg vannak olyan emberek, akiknek minden belefér, s mégis nyugodtan tudnak aludni?

Egy kutyáért mentünk, de négyet hoztunk... Kincső a gazdájától kerükt hozzánk, de a helyszínen kiderült, hogy van három, súlyos bőrbeteg baba is... Nem tudtuk őket hátrahagyni, bár elsőre nem akarták őket odaadni. Nem látták, hogy milyen állapotban vannak?

Kincső

Maggie, Moira, Manon


A héten nem csak a három gombás magyar vizsla baba került hozzánk, hanem egy weimari vizsla keverék alom is, akik szintén rossz állapotban vannak.


Megdöbbentő állapotban, egy szoros lánc által elszorított, beödémásodott nyakkal került hozzánk NagyRemény. A nyakát elszorító dolgok eltávolítása, s a fertőtlenítés után szinte azonnal javulni kezdett az állapota, de ez a kutya valahol élt korábban... Senkit nem zavart, hogy élve elrohad?



A normál mentések is folytatódtak. Így került hozzánk Solymári Bátor, aki kórosan sovány.


Danka gazdái kertes házból lakásba költöztek, s úgy gondolták, hogy ez túlságosan megterhelné a kutyát. Tapasztalat, hogy általában a gazdákat terhelné meg, hogy egy kutyával kellene egy fedél alatt élniük... De kutyát tartani tényleg nem kötelező, már számtalan módja van annak, hogy a kertet és a házat biztonságban tudjuk, illetve ha sétálni szeretnénk néha, ki lehet látogatni valamelyik menhelyre sétáltatni. Danka nálunk lakásos ideiglenes befogadóhoz került, s egyáltalán nem viselte meg, sőt!


Egy rövid ideig volt egy talált magyar vizsla kanunk, Laborc, akinek szerencsére előkerült az eredeti gazdája, s pótoltuk a hiányzó chipjét is.


Német partnerszervezeteinken keresztül  több kutyánk kelhetett útra, hogy egy másik országban találja meg a boldogságot. Az utazók között több régóta várakozó védencünk is volt. A kirepülők csapata: Nefelejcs, Sushi, Ficsúr, Maxim, Nara, Salotta, Drégely, Teddy és Lifa.



Beő a héten elhagyta a kennelsort, s gazdához költözött.


A német partnerszervezeteink egyike, a Vizsla-in-not meglátogatott minket a héten, s sok-sok hasznos adományt is hoztak védenceink számára.


A tacskó fajtamentésnél a héten öt kutya esett át az ivartalanításon, közöttük végre Szerencse is, aki hónapokig állt szívférgessége miatt kezelés alatt. A heti ivartalanítódóink csapata Szerencse mellett Mitziből, Hűhából Bástyából és Sörétből állt.


A műtétet követően útitársakként gazdihoz indult Sörét és Bástya is. Bástya Kecskemétig utazott, Sörét Szegedig meg sem állt. Mindketten gazdisok.


Demény, a kötsög pártfogolja, Házikó is gazdihoz költözött. Őt nem ivartalaníttathattuk, mert szívférges, de a sok-sok Deményt követő ember közül akadt olyan, aki a három láb és a szívférgesség ellenére is őt választotta.


Sajnos egy nem tervezett műtét is jutott erre a hétre, mert Szonár korábban operált lapockájából megindult kifelé a fém, amit így el kellett távolítani. Mivel Szonár szívférges, így a műtét a szokásosnál is nagyobb kockázattal járt, de szerencsére minden a lehető legjobban alakult.



Esélytelen keverékeink közül gazdira lelt Dr. Spock, a veterán csivava kan, aki egy másik koros kutya mellett lelt új otthonra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése