2015. augusztus 25., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 32. héten?

Alapvetően nem feladatunk, hogy az örökbeadott kutyáink ügyes-bajos dolgait intézzük, de van olyan, amikor máshogy nem menne. Szindinek nyaki gerincsérve volt, s a gazdája nem tudta biztosítani a műtétet, így mi álltunk be mögéjük, s egykoron volt védencünk áteshetett a szükséges beavatkozáson. Szerencsére a műtét jól sikerült.



Lett volna még egy komolyabb műtétünk a héten, de a sérülten talált szálkás tacskó kant, Csempét elvitte a gazdája a kórházból azzal, hogy ő ugyan meg nem operáltatja... Szerencsétlen kutya...



Rovancsot, az öt év körüli tacskó kant találták, egyelőre az eredeti gazdáját keresi. Bizalmatlan, kapkodós kutya. Kinek hiányzik?



Gazdától érkezett hozzánk a fekete-cser törpe tacskó kan, Waldo és Hanta, a vörös-tiger tacskó lány. Mindketten negatív szívféreg-tesztet produkáltak, s átestek az ivartalanításon is.


Waldo


Hanta

A hét jó híre, hogy fekete keverék hölgyünk, Réti szívféreg-tesztje negatív lett, így egy szívultrahang után áteshet majd az ivartalanításon, illetve a daganatai is eltávolításra kerülhetnek.



A nyár nem az örökbeadásról szól, ezt sajnos érezzük is... De Plajbász babánk végre gazdis kutya lett, innentől a 3. kerületben él új családjával.



Hárman érkeztek a magyar vizsla fajtamentés gondozásába a héten: Piszke a Pacsi menhelyről érkezett, Lallert egy lánc végéről mentettük.



Bodony a héten átesett az ivartalanításon.



Csusz és Vanda a héten Németországba költöztek partnerszervezetünkön, a ViN-en keresztül.



Az alap csoport néhány szívférges védence újrateszteltette magát, hátha már gyógyultnak minősülnek, s szerencsére lett egy, aki átment a teszten! Pötyke, a mi kis félős parson russel hölgyünk végre megszabadult ezektől a parazitáktól, s ebben az örömben gyorsan át is esett az ivartalanításon, így már örökbefogadásra kész.



Purpin és Abszolút sajnos továbbra is szívférgesek, így a kezelésük folytatódik. Védenceink kb. 1/4-e tesztelődik pozitívra, így kijelenthetjük: a szívféreg már nem csak mese, komolyan kell venni. Ugye mindenki teszteltette kedvenceit, s gondoskodik a megfelelő védekezésről?!



Vándor még nem volt tesztelve, de mivel - ha akadna valaki, aki pont őt szeretné örökbefogadni, készen kell állnia - szükség volt rá, átesett rajra. Szerencsére negatív lett.



A német dog fajtamentés süket német dog kanja, Szofusz gazdihoz költözött a héten. Drukkolunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése