2013. április 27., szombat

2013. 11. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 11. héten? 

A héten több eseményt is keresztülhúzott a nem várt havazás, de egy dologról mindenkit szeretnénk megnyugtatni, a kutyáink nem maradtak ellátatlanul, mert az egyik tagunk azonnal kiásta magát a kennelsorra, amikor kiderült, hogy a havazás miatt kijutni nem tudó aznapi önkéntesünk jelzést adott. Köszönjük Zsininek a rugalmasságot és segítséget, ez a kutyáink szempontjából életmentő volt!
 
A hó ellenére aktív hetet tudhatunk magunk mögött, még ha úgy is tűnhetne, hogy a havazás lefagyasztotta a tennivalókat, lehetőségeket. 
 
Gomoly, a felhőfiúk egyike a héten átesett az ivartalanításon, hogy már hivatalosan se állhassa semmi sem útját gazdisodásának! Sok sok boldogságot kívánunk nekik ezúton is!

Zivatar 004

A tervezett németországi látogatásunk, amely most nem szimplán a kutyák új családjukba való költöztetéséről szólt volna, sajnos az országban tomboló hóhelyzet miatt elmaradt. A Vizsla In Not partnerszervezetünk várt minket sok szeretettel éves gyűlésükre, ahol mi is szerepet kaptunk volna, hogy bemutassuk a szervezet tagjainak a Egyesületünk munkáját.

Josht is szerettük volna potyautasként magunkkal vinni, egy esélyt adva neki, hogy megmutathassa élőben valódi édes, kedves arcát, titkon bízva abban, hogy Josh talán nem csak kirndul egyet, de valakinek ott a tagok közül helyben elrabolja a szívét.
Sajnos élőben nem kaptunk lehetőséget, de szívesen megosztjuk az elkészült prezentációt!

http://prezi.com/hdewrkocyogf/untitled-prezi/

Új mentvényünk, Békási Luca azonnal állatorvosi műtőasztalon kezdett, mert előző gazdájától egy hosszú, ellátatlan sebbel érkezett a belső combján. Egyik legmegbízhatóbb állatorvosunk azonnal megműtötte, a sebet plasztikázta és Luca ivartalanítására is sor került. Lucát, felépülése után Németországban várja szerető családja, addig családi panzióban lábadozik.

luca11

Gondozásunkba került Rodó, a felnőtt magyar vizsla kan, akit a gazdája adott le, s aki most ideiglenes befogadónál várja, hogy valaki beleszeressen. Rodó egy kiegyensúlyozott, aktív és kedves kutya, aki egy sportos gazdi mellett érezné jól magát.

rodo.JPG

Bendegúz, a fiatal magyar vizsla kan viszont elhagyta a héten ideiglenes befogadóját, mert gazdára talált. Mostantól egy aktív fiatal pár oldalán éli mindennapjait, s kapja meg mindazt a törődést és odafigyelést, amit egy vizsla megérdemel.

DSCF4771.JPG

Egy német vizsla kanunk is volt egy rövid ideig Ludas személyében, de az ő esetében bizonyított a chip, mivel a kóborló kutya gazdája így beazonosítható volt, aki már kereste őt, s amint hírt kapott kedvencéről, már rohant is érte, hogy átvegye.

Ezen a héten a német dog fajtamentés egyik védence, Joey gazdihoz költözött. A hosszú várólistás várakozás után, alig pár nappal már átköltözött új családjához Pilisborosjenőre. Az ivartalanítási műtét utáni, pár napos lábadozás is rendben volt. Így Joey hétfőn este elhagyta az állatorvosi klinikát és már szerető otthonában gyógyulgat. Az első hírek is megérkeztek róla a héten, gond nélkül összeismerkedett a család másik kutyájával, együtt sétálnak a közeli erdőben. Nagyon okosan viselkedik, mindenki szívébe hamar belopta magát a fiatalúr!
Sok boldog gazdis évet Joey!

Joey 008

A tacskó fajtamentéshez megérkezett az elmúlt héten befutott Szita és Szente mellé a harmadik testvér, Szappan is. A tündéri kis tacskó keverék szuka az ideiglenes befogadónál csatlakozott korábban begyűjtött testvérkéihez, illetve az ő oltási programját is elindítottuk, ugyan egy hét késéssel.


201303232274.jpg
 
Az alap tevékenységi csoporttól gazdához költözött Lilit, az ózdi szőrmók mentvény, aki egy cane corso kan mellett kezdte meg az új életét, s bár az első pillanatban nem volt felhőtlen a viszony Lilit rendezkedős természete miatt, de a cane corso annyira kis mamlasz, hogy hamar eldőlt, hogy ki hordja a jövőben a nadrágot.
 


Lilit 033

 
A héten még egy esélytelen keverékünk gazdisodott. Küvetta, az Illatos útról mentett fekete keverék szuka Ausztriába tette át a székhelyét ottani partnerszervezetünk, az AC Austria jóvoltából. Az első hírek már megérkeztek, a családja nagyon hálás, hogy megkaphatták őt, de nem értik, hogy hosszú hónapokig miért nem szeretett bele senki.
 
Küvetta4
 
Egy ivartalanításra is sor került a héten, Fene, az óriás malamut keverék esett át a beavatkozáson, illetve levetettük a farkaskarmát is. El kell mondanunk, hogy Fene műtétje valószínűleg az egyik legdrágább beavatkozásunk volt az évben, no nem az állatorvos ceruzája fogott vastagon, hanem Fene naponta törte a védőtölcséreket, volt olyan nap, hogy többet is használaton kívülivé tett. Aki tudja, hogy mennyibe kerül egy 25 cm-es műanyag műtéti tölcsér, az megérti, hogy miért volt számunkra különösen szomorú, hogy Fene lábadozása során több, mint tíz ilyet felhasznált...
 


DSCF5014


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése