2013. április 29., hétfő

2013. 14. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 14. héten?

Sokszor leírtuk már, hogy tárnoki kennelsorunkon örömmel fogadunk mindenkit, aki szeretné egy-egy védencünket megsétáltatni, melyre 10 és 15 óra között van lehetőség, illetve szívesen látunk bárkit, akik betanulna a kutyáink hétvégi, önkéntes alapon szervezett ellátásába is, hiszen kevesen vagyunk, s így kell az általunk meghatározott minőséget biztosítanunk védenceink számára.
Ezen a hétvégén a sétáltatás, élményszerzés tekintetében nagy segítséget kaptunk a CITIBANK csapatától, akik a társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében eljöttek hozzánk, s gyakorlatilag az összes kutyánkat kimozgatták, sőt, volt olyan kutyánk, aki többször is útra kelhetett más és más családok oldalán. Bár a takarításra így kevesebben jelentkeztek, de hamarosan szervezünk egy másik segítőnapot, amely kifejezetten a tavaszi rendrakásra koncentrál. Köszönjük hogy a CITIBANK idén is minket választott erre a kellemes, szabadidős programra, s hogy a kutyáink ismét sok-sok élménnyel lehetettek gazdagabbak. Nem titok, néhányan közülük a nap végére igazán elfáradtak. Köszönjük!


DSCF5906
A legaktívabb hetet a magyar vizsla fajtamentés csapata zárta. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szükségünk van fuvarban segíteni tudókra, olyan lelkes önkéntesekre, akik az állatkórházakban látogatják védenceinket, akik segítenek nekünk a háttérben zajló koordinációban is, hiszen nagyon kevesen vagyunk. A munkánk minősége és mennyisége alapján valószínűleg sokan nem gondolnák, hogy tényleg csak egy maroknyi csapat szervezi és bonyolítja a dolgokat munka és magánélet mellett.
A héten több vizsla is érkezett a gondozásunkba. A meglévő szervezeti együttműködés keretein belül a miskolci Minimentők csapatán keresztül került hozzhánk az aprócska magyar vizsla szuka, Barcika, akit ideiglenes befogadónál tudtunk elhelyezni. Barcika talált kutyaként még az eredeti gazdáját keresi.
barcika
Az oroszlányi gyepmesteri telepről sem az első kutyát vesszük már át, elmondható, hogy nem csak a fajtatiszta egyedeknél, hanem a keverék, problémás kutyáknál is igyekszünk segítő kezet nyújtani, jelenleg is több kutyánk van, akik az oroszlányi telepet hagyhatták hátra, hogy nálunk próbáljanak szerencsét. Az ő csapatuk egészült most ki Alexával és Alexejjel, a magyar vizsla párral, akikért a karanténidő alatt sajnos nem jelentkezett eredeti gazdájuk.
Alexa
Fénykép0152

Alexej
Fénykép0148
Irha, a gyömrői talált magyar vizsla kan meggyógyult a köhögésből, s áteshetett az ivartalanításon. Próbáltunk neki ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát felkutatni, de sajnos valami miatt érte senki nem jelentkezett, pedig egy nagyon kedves, nagyobb termetű, barátságos kan kutya, aki rendkívüli emberszeretetével vesz le mindenkit a lábáról. Irha végül a tárnoki kennelsor melletti kutyapanzió egyik fűtött kennelébe került.

Irha 012


https://www.youtube.com/watch?v=j6hY49l3kBY

Kicsivel szerencsésebb volt az ózdi erdőből az ottani közmunkások által kimentett, az ózdi állatvédők által elővizsgáltatott, majd általunk átvett, fejsérüléssel kidobott magyar vizsla kan, aki a kórházból ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Reméljük, hogy hamar felépül, s összeszedi magát, mert ez előfeltétele lesz annak, hogy áteshessen az ivartalanításon, illetve hogy érdeklődés esetén gazdához költözhessen. Geze eredeti gazdája nem került elő egyelőre, de hiába a megtalálás körülményei, nekünk a jogszabályi előírásokat betartva keresnünk kell az őt potenciálisan elvesztő gazdát. Köszönjük, hogy hozzájárultatok Geze állatorvosi költségeihez!
geze feels better now
Leffencs, a drótszőrű magyar vizsla szuka a héten átesett az ivartalanításon, mert kilátásban van számára egy örökbefogadó család. Szerettük volna, ha nem a műtét hiányán múlna az, hogy elhagyhassa a kennelsort, s kényelemben tölthesse az elkövetkező éveket.
P1220851.jpg
Derma talált státuszából fakadó várakozási ideje lejárt, s mivel már oltva, chipezve, parazitamentesítve és ivartalanítva várta a költözés lehetőségét, ezen a héten el is hagyott minket, hogy megkezdje új életét egy szerető család oldalán. Reméljük, hogy soha többé nem lesz osztályrésze az utca, a nélkülözés.
derma
Fidó már nagyon régóta várta az igazit, aki végül Németországból került elő, így ő ezen a héten a Vizsla-in-Not partnerszervezetünk segítségével országot váltott, hogy máshol legyen boldog.
Fido 2013. 02. 28. 033.jpg

Minoltát az erdő szélén találták, s onnan került a gyömrői menhelyre, ahonnan a segítségünket kérték, mert a kutya apatikus állapotban volt. Azonnal a segítségére siettünk, de sajnos a kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy Minoltának szopornyica fertőzése van. Ugyan az orvosok lemondtak volna róla, mert tényleg nagyon feladni látszott, de ha hagytuk volna magunkat befolyásolni, s nem hittünk volna Minolta gyógyulásában, nem mi lettünk volna. Minolta ideiglenes befogadóhoz került, akinek most szembe kell szállnia ezzel a végzetes kórral. Ehhez természetesen minden támogatást megkap.

picture

Kodakot, a nagyon barátságos, mindenkivel kedves magyar vizsla kant Szolnok mellett találták, s nálunk az első két hétben még az eredeti gazdáját keresi, hiszen talált kutyaként ettől eltekinteni nem lehet, bár kétséget kizárólag egy chip nélküli magyar vizsla tulajdonjogát igazolni meglehetősen nehéz...

szolnoki

Szintén Gyömrőről érkezett Nikon, az idős magyar vizsla keverék szuka, aki vicces fülével, kerekded idomaival, s nagyon kedves, lábtörlőre, s minden apró rongydarabra rákuporodó lényével mindenkit levett a lábáról. Egyelőre ő is az eredeti gazdáját keresi.

nikon

A tacskó fajtamentéstől egy régebb óta gazdára váró tacskó keverék kerülhetett gazdához ideiglenes befogadója által, akinek nagyon sokat köszönet. Bróker most már Berci néven az egyik barátnőjénél lelt végleges otthonra.

bróker

Szintén gazdához költözött, de ő nem Magyarországon, hanem Németországban Szita, a Pilis-Budai Kutyamentők által talált szálkás tacskó kölykök egyike, akit már nagyon vártak. Abban, hogy boldog élete lesz a kis pöttömnek, biztosak vagyunk, hiszen az életét innentől együttműködő partnerünk, a Jagdgefahrten e.V. felügyeli.

P1040051

Szita testvére, Szappan is átkerült a gazdára talált kutyáink közé, de az ő esetében ideiglenes befogadói gyengültek el, s fogadták őt be végleges családtagul. Szappan egy igazán érzelmes, nagyon odafigyelő, gondos családba tehette be a fenekét, ahol innentől egészen biztosan gondtalan élete lesz, ráadásul mivel Budapesten maradt, így lesz alkalmunk találkozni is vele a jövőben, hogy személyesen láthassuk, mivé cseperedik.

201303232274.jpg

Nózika, a gazdától átvett fiatal fekete-cser tacskó szuka átesett a héten az ivartalanításon, s a műtétet követően már új otthonába költözött, neki nem kellett sokáig várnia az álomgazdira.

P4176194k

Szintén ivartalanítási műtétre ment Kacér, a demodex fertőzésből gyógyult, különleges színű tacskó szukánk, akinél az atkafertőzés miatt kezelés eddig kizárta a műtéti beavatkozás elvégzését, de mostanra már sikerült annyira felerősödnie, hogy nem jelentett veszélyt az egészségére a beavatkozás.

kacér

Pick, a fiatal-felnőtt rövid szőrű tacskó kan szintén ivartalanítódott. Nem volt kérdés az ő esetében sem, hogy a műtétre sor kerül-e vagy sem, pedig sokszor és sokan megkeresnek minket ajánlatokkal arra vonatkozóan, hogy mi lenne, ha... Nincs ha, mert az Egyesület mentései alapelveinek egyike az, hogy semmiféle módon nem járulunk hozzá a tudatos vagy véletlen almok létrejöttéhez, így mind a szuka, mind a kan kutyáink kizárólag ivartalanításukat követően költözhetnek új otthonukba.

pick gazdis

A német dog fajtamentésnél ezen a héten megkezdődött Niké kálváriája. Német dog védencünkön ismeretlen dudorok nőttek, melyek valamilyen gyulladást igyekeztek előjelezni. Az állatorvosi vizsgálatokat követően Niké elkezdte az antibiotikum-kúrát, s ekkor még - bár a dudorok állapota folyamatosan változott - hangulatilag jól volt.

Niké 064

Az alap tevékenységi csoportunktól ideiglenes befogadóhoz költözött aprócska foltos szuka kutyánk, Kotla, aki a kennelsort cserélhette fel a befogadó kényelmes kanapéjára, amit Kotla egyáltalán nem is bánt.

Kotla

Elek, a gerincműtött kis termetű keverék kanunk pedig látogatókat fogadott, akiknek az első találkozás után is szimpatikus maradt a kis kópé, s erősen gondolkodnak a végleges befogadásán... Persze most, amikor ezt a beszámolót írjuk, már tudjuk a végkimenetelét ennek a dolognak, de nem lenne teljes és igazi a hét beszámolója, ha kimaradna ez az esemény, hiszen Elekre érkezése óta nem volt egyetlen érdemlegesnek tekinthető érdeklődés sem. Sőt nem érdemleges sem, egyáltalán semmi.

20130227_171612


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése