2016. április 5., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 12. héten?

A húsvét hete sem volt nyugodtabb, pedig reménykedtünk, hogy ez a hét maximum a gazdisodásokról szól majd, és hogy mi is megpihenhetünk egy kicsit. Nem így történt.

Vizsla fajtamentő csoportunknál ez a hét leginkább a háttérben zajló egyeztetésekről, szervezésekről szólt, de azért így is akadt tennivalónk. Pötty ivartalanítása esedékes volt a héten, a bőrproblémájából már kigyógyulva áteshetett az ivartalanításon. A rutin szívféreg tesztje negatív lett, az operáció során is minden rendben ment.

Potty_6.jpg
Visszakerült az eredeti tulajdonosához a Perbálon talált vizsla család, akik nálunk a Perba, Gerti és Patrik neveken kerültek a nyilvántartásba.

10314482_10154003562317641_5542673649162978281_n.jpg
Hippi védencünk a héten ideiglenes befogadója betegsége miatt egy kutyapanzióba költözött át. Nagyon élvezi a kutyák társaságát, egész nap játszik társaival.

b794927d-1bba-4c8f-b468-74f6c8811d8d.jpg

A héten egyetlen érkezőként egy magyar vizsla kan, Ali került a gondozásunkba korábbi tulajdonosaitól. Egyelőre nagyon félénk, de egy barátságos, és érdeklődő kutyát ismerhettünk meg a személyében, reméljük hamarosan egy szuper gazda mellett tudhatjuk.

12919664_1082399018467918_719676581434252569_n.jpg

A Német dog fajtamentésnél ezen a héten egy SOS helyzetet kellett megoldanunk. Német dog szeretők összefogtak s egy nap alatt érkezhetett is Dorly. A kutya csontsovány, tele sérülésekkel, nagyon félős is. A jó hír viszont, hogy már érkezése előtt nagyon szimpatikus érdeklőnk volt rá. A szimpátia és a lelkesedés azóta is kitart, szinte minden nap mennek Dorlyhoz látogatóba, tápot, konzervet, vitaminokat visznek neki. Ha jól sikerül a család már meglévő kutyáival az ismerkedés, akkor Dorly gazdis lesz nagyon hamar!

dorly.jpg

A tacskó fajtamentéshez több sérült és talált kutya is érkezett, egyikük sem tervezetten, de mindenkit sikerült biztonságosan elhelyezni. Az ilyen esetekre viszont nagyon sokat jelentene, ha lennének sürgősségi ideiglenes befogadóink. Ha jelentkezne valaki, akkor az info@futrinkautca.hu e-mail címre írjon.

Fuvart, a barátságos szálkás tacskó kant Albertirsán találták, a talppárnái lekoptak. Tizenöt napig az eredeti gazdáját keresi, de utána új gazdára vár. Fuvar a nálunk töltött idejét ideiglenes befogadónál tölti, így tudjuk azt is, hogy szobatiszta és lakásban szépen viselkedik.

fuvar_003.jpg

Dabasnál szedték össze Hardvert, a tacskó keverék kant, akit baleset ért. A medencéje van eltörve, illetve tele van a teste harapott sebbel. A kevésbé jó előéletére utal egy korábbi, rosszul forrt lábtörés... Neki is új otthont fogunk keresni, ha az eredeti gazda nem kerül elő. Hardver egy alázatos, kedves kutya.

hardver_002.jpg

Polli nagyon csúnya töréssel érkezett hozzánk, a saját gazdája udvarán érte a baleset: egy rokon átment rajta kocsival. A gazda nem vállalta a költségeket, a kutyáról lemondott. Polli töréseit a Primavet Állatkórházban rakták össze, most lábadozik, de hosszú lesz az út.

polly3.jpg

Maszat, a tíz éves szálkás szőrű tacskó szuka gazdája kórházba került, és mivel valószínűleg nem jön már ki onnan, Maszatot el kellett vinni. Ennek a tündéri öreg kutyának az utolsó évei már így is büntetést jelentettek: a fürdőszobában élt a saját vizeletében és székletében, séta nélkül.

erkezo0.jpg

A "csak" orvosi dolgaink is biztosítottak izgalmat, de szerencsére a rutin műtétnek számító ivartalanítások rendben lezajlottak, így most már senki és semmi nem akadályozhatná meg őket a gazdisodásban. De akad-e most már gazdi Poltergeistnek, Szoszonjának és Szondának?


Sajnos a heti több negatív szívteszt mellett lett egy újabb azonosított szívférgesünk is. Kirby a szerbiai, óbecsei menhelyről érkezett. A kezelését megkezdtük.

kirby2.jpg

Két kutyánk elhagyhatta a kennelsort, de továbbra is gazdára várnak, csak az a szerencse érte őket, hogy ideiglenes befogadóhoz költözhettek. Marci, a mi idős schnauzer keverék tündérkutyánk Érden, Laci, a fiatal-felnőtt tacskó keverék kanunk Diósdon várja, hogy felbukkanjon értük az igazi.


Jeny egy vidéki gyepmesteri telepről érkezett hozzánk, és ezen a hétvégén kirepült: osztrák partnerünk, az AC Austria talált számára gazdát.

jenny5.jpg

Derivál is elhagyta a fedélzetet, reméljük, hogy másodjára már tényleg révbe ért. Eddig sem rajta múlt, mert ő egy nagyon jó kutya.

derival_004.jpg

Esélytelen keverékeinknél nagy volt a riadalom, mert a Farsang családnál felütötte a fejét a kennelköhögés. Antibiotikumot kaptak, és szerencsére gyógyulgatnak, de a kölykök mindig nagyon törékenyek. Meglepetésünkre az öt kölyökből még csak egynek van gazdijelöltje, Zonkónak... A többieket senki nem szeretné örökbefogadni?


Nagyon kellett már egy-két alapos kutya gazdisodása, hiszen jelenleg túl sok a gondozásunkra szoruló állat. Luttornak pedig különösen kellett a gazdi, hiszen lassan már nálunk nőtt fel. Bár Luttor rossz, mint az ördög, a gazdijelölteket ez nem tántorította el.

luttor2_002.jpg

Luttor testvére, a 8-10 hónapos Liktor azonban még gazdára vár, a különleges színe és a róla a Vizslafotózás által készített szuper fotók ellenére nem talált még rá az igazi.

Vizslafotozas_419A9912_FB.jpg

Mackótestvér sem mondhatja magát a szerencse gyermekének, sok minden történt már vele a gondozásunkban is, egy szerencsétlen örökbeadáson is túl van. Most újra felcsillant a szerencséje, és gazdára talált. Előtte még szépen megtrimmelődött, hogy az új gazdának ezzel még egy darabig ne legyen gondja. Reméljük, hogy innentől már csak egy boldog kutya híreinek örülhetünk majd.

maci2_002.jpg

Egyik segítőnk Viki és kutyája Rugó (aki egy menhelyről örökbefogadott foxi keverék), állatvédelmi előadást tartottak a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Három bemutató óra keretében meséltek a gyerekeknek a Futrinka Egyesület munkájáról, a felelős állattartásról és az örökbefogadás illetve a menhelyek fontosságáról.
Az előadások végén Rugó kutya trükkjeivel szórakoztatta a gyerekeket és megmutatta nekik, hogy nem csak a kölyök kutyák taníthatóak, érdemes felnőtt kutyában is gondolkodni, ha eldöntöttük, hogy négylábú társat szeretnénk magunk mellé.


Hasonló előadást vállalunk általános és középiskolákban, aki szeretne élni a lehetőséggel, vegye fel velünk a kapcsolatot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése