2016. szeptember 10., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 35.héten?

A belvárosi Kazinczy utcában sétáló karnevált tartottak a hétvégén, melynek egyik programelemeként lehetőséget kaptunk a Kőleves Kertben egy mini örökbefogadó nap megtartására. A rendezvényen alap és tacskó csoportos, gazdára váró védenceink vettek részt. Mindannyian példásan viselkedtek, de komoly érdeklődés sajnos senkire sem akadt.

A nap meglepetéseként Bio Böbe helyett az egyik fia, Bio Batyu érkezett meg, akit még nem tartottunk rendezvényre késznek félőssége miatt, de ügyesen vette az akadályokat, és végtelen mennyiségű jutalomfalatot kunyerált el.

ba.jpg

A többi kutyánkra sem volt panasz, nagyon élvezték a simogatást, figyelmet mindannyian: Vándor, Merre, Picike, Bio Barka, Bátor, Szöcske, Bomó és Milán is.



Egy csapat külföldi fiú amellett, hogy élvezték a kutyáink társaságát, gyűjtést rendeztek az asztaluknál, és egy jelentősebb ősszeggel támogatták meg az esélytelenek csoportját.

9_001.jpg

Esélytelenjeink csoportjában az orvosi dolgok domináltak. Miskolci Bogi átesett az ivartalanításon, így most már készen állna a gazdisodásra, de egy ideiglenes befogadónak is örülne.

bogi1.jpg

Három védencünk volt szívféreg újratesztelésen, közülük kettő szerencsére negatív tesztet produkált. Szonárt ehhez több, mint egy évig kezeltük a lassú módszer szerint, Mandulás Magdinak kicsit gyorsabban ment. Reméljük, hogy ezzel most már lesz rájuk érdeklődő. Megérdemelnék.



Sajnos Küllő tesztje továbbra is kétcsíkos, így ő ultrahangra ment, ahol kiderült, hogy nagyon sok kifejlett férge van még mindig, ez pedig nagy veszélyt jelent. Mivel a férgek számát legalább ritkítani szükséges, így bejelentettük őt egy katéteres eltávolító műtétre. Ez a beavatkozás viszont nagyon drága: 300.000 Ft-ot kell összegyűjtenünk rá október elejéig.

kullo3_003.jpg

Két évet várt az igazira, de a héten befutott érte: Pötyke gazdisodott. Még mi sem hisszük el teljesen, de reméljük, hogy minden jól alakul majd vele.

potyke1_004.jpg

A létszámunk viszont a gazdisodás mellett is azonos maradt, mert a gyömrői menhelyről megérkezett az egyik örökbefogadónk által talált keverék kan, a tündéri Szente.



A héten a tacskó fajtamentésnél több kutyánk is látogatókat fogadott, ketten gazdához költöztek és vasárnap rendezvényen vettünk részt a XIX. kerületben.

Calypso az elmúlt héten érkezett a gondozásunkba, de már hétfőn látogatókat fogadott. Egy olyan család figyelmébe ajánlottuk őt, akikkel már hosszabb ideje leveleztünk, mint első kutyás családnak egy nyugodtabb négylábú társat kerestünk. A találkozó nagyon jól sikerült, mindenki egyet értett abban, hogy Calypso hibátlan társ lesz a számukra, így csütörtökön már költözhetett is új otthonába.
Az első hírek szerint a beilleszkedés is igen jól sikerült.

caly.jpg

Körmendy Jankó egy vagány srác, tele energiával, a látogatók nem ő érte érkeztek, de rá kellett jönniük, hogy a kinézett kutyus nem illik hozzájuk. Aztán megjelent Jankó és levette őket a lábukról, a költözés sem váratott magára sokáig. Jankó ma már egy 3 gyerekes családban él, és vigyázza a gyereke álmát.

j2.jpg

Tőzikére, a fiatal kis bohócra is volt több érdeklődő, de egyik sem volt az igazi. Jött egy érdeklődő levél iránta, egy törpe tacskó mellé. A házaspár olyan izgatott volt, hogy már aznap megtörtént a látogatás is és a nap végéren  gazdijelöltes lett a kislány.

tozike1.jpg

Lime is szerencsésnek mondhatja magát, a jelentkező család kétszer is meglátogatta és a döntés is megszületett, szeretnék örökbe fogadni. Sajnos néhány vírus miatt késik még a költözés, de reméljük hamarosan erről is beszámolhatunk.

lime1.jpg

Zsemle, a 4 éves szálkás szőrű keverék is gyorsan elkelt, őt is egy első kutyás családnak ajánlottuk, a gyerekek oda voltak érte, és a máris gazdi jelöltes lett, ivartalanítás után jöhet majd a költözés is.

zsemi1.jpg

Vasárnap a II. Kispesti Ebfestre voltunk hivatalosak, amely a XIX. kerületi Önkormányzat támogatásával immár másodszor került megrendezésre. Kellemes környezetben, egy jól szervezett rendezvényen, igen jó hangulatban telt el a nap. Több bemutatóra is sor került és látogatók is szép számmal érkeztek.



A német dog fajtamentésnél a héten ideiglenes befogadóhoz költözött Woki. Mostantól családi környezetben folytathatja a gazdikeresést, reméljük már nem sokáig.

woki_004.jpg

Szeptember 4-én a városligeti Kertemben ünnepeltük a Futrinka Egyesület Magyar Vizsla SOS 10 éves születésnapját. A bulira nagyon sok már örökbe adott védencünk jött el és természetesen gazdikeresőink is részt vettek az eseményen. Több gazdikeresőnkre is jött komoly érdeklődés, sőt néhányan azóta már gazdisodtak is.
A hangulat remek volt. A tesótalálkozón csak ámultunk, hogy a még babaként örökbe adott kutyáink, hogy megnőttek és milyen szépek lettek. Sokan neveztek be a vizslafül szépségversenyre és óriási sikert arattak a születésnapi tortáink is, melyeket egyik oszlopos tagunk, Gabi készített. Volt tombola és kutya-gazdi futóverseny, de a gyerekekre is gondoltunk a kutyás csillámtetoválással és színező sarokkal.
Köszönjük mindenkinek, aki eljött és reméljük jól éreztétek magatokat.  

4.jpg

Születésnapi rendezvényünk utolsó simításai mellett is bőven akadt tennivalónk a héten védenceink és érkezőink körül, Mogyoró Matyi korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba költözésük miatt, családi panziós befogadónál került elhelyezésre, ahol már tanulja a lakásban élést és a szobatisztaságot, ideiglenes és végleges befogadót is keresünk számára.

14183732_1138970289482238_714351466855878161_n.jpg

Hinda rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon. A műtét során minden rendben ment, panziós befogadójánál lábadozik, készen áll, hogy végleges családba költözzön, már csak fel kell számára kutatnunk az igazit.

14022165_1259681964041845_2150774683705749035_n.jpg

Barna Barnit egy állatbarát találta még júniusban nagyon elhanyagolt állapotban, azonosító chippel nem rendelkezett és az eredeti tulajdonosa sem jelentkezett érte. Megtalálója nem tudta megtartani, mivel a már meglévő kutyáival nem jött ki, van még mit csiszolni a velük való kommunikációján, de hozzáértő kezekben összeszoktatható velük, ideiglenes és végleges befogadót is keresünk Barni számára.

unnamed3.jpg

A héten több védencünk is érdeklődőket fogadott; Mukit, Kicsirigót, Elvist, Levelibékát, Mókit gazdijelöltek látogatták, hamarosan kiderül, kik azok a szerencsések, akik közülük kirepülhetnek a gondozásunkból, de Kicsirigó már biztosan révbe ért, végleges családjában folytatja életét.

13879469_1227987237240824_5152198534951723688_n.jpg

Konika egy vidéki gyepmesteri telepről került a gondozásunkba akkori ideiglenes befogadója az örökbefogadása mellett döntött, most azonban közel egy év gazdis lét után visszakerült a gondozásunkba, így újult erővel keresünk számára végleges családot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése