2016. szeptember 2., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 34. héten?

A nyárnak lassan vége, de mi idén nem éreztük a szabadságolást: érkező kutyáink mellett szerencsére mindig akadt gazdisodás is. Ez talán csak szerencse, talán egyfajta visszajelzés, mindenesetre nagyon jó volt így. Reméljük, hogy az ősz sem torpantja meg az örökbeadást, sőt!


Látszik, hogy vége felé közeledik a nyár, sokan  visszatértek a nyaralásból, a tacskó fajtamentésnél is felgyorsultak az események. Az elmúlt hetünk igen mozgalmasra sikeredett.


Mosoly, a 8 hónapos szálkás szőrű tacskó keverék kislány Kisvárdáról érkezett, nagyon népszerű volt, de aztán sokan eltűntek, így a megmaradt jelentkezők közül, végül egy fiatal párra esett a választásunk, ahol a kislány egy spániel társaságát élvezheti majd. Kedden elindult Tatabánya felé, gazdis kutya lett  belőle. A hírek szerint remekül sikerült a beilleszkedés is.


mosoly2.jpg


Roxan, a két éves rövid szőrű szuka Hevesről érkezett nemrég, egy igen kedves, és jólelkű kutyus, akibe hamar beleszeretett egy család és a szükséges orvosi körök után a héten ő is gazdis lett. Tökéletes családra lel,t ahol nagy igalommal várták. Bevonult a lakásba és közölte, hazaértem.


roxan.jpg


Amyláz talált kutya volt, aki a kölykével sétált az út mentén. Szerencséje volt, mert egyik befogadónkkal futott össze, és így az élete már sínre került. Egy igazán kedves család nézte őt ki magának, akik jó messziről el is jöttek, hogy találkozzanak vele. Szerelem volt első látásra, ivartalanítás után ő is elindult a gazdis élet felé, ahol csodálatos hely várta, nagy séták naponta és sok szeretet.


ibla.jpg


Borka egy hétig feküdt egy udvaron miután elütötték, mikor egy állatvédő  észrevette, segítséget kértek a számára. érkezése után azonnal műtét várt rá, hat csavarral rögzítették a csigolyáit. A műtét jól sikerült, teljesen felépült. Néhány hét után érdeklődő is  lett rá. Borka nagyon kedves és jó kutya, kétségünk sem volt, hogy a találkozás után már a költözés a következő lépés. Egy rutinos tacskós családba költözött, ahol III. kerületi lakosként folytatja az életét. A gazdi csak ennyit mondott: "egyszerűen tökéletes". Kell ennél több?


13892090_1250226451677444_3438375999372551188_n.jpg


Skicc 6 éves ónémet juhász szuka, aki társ kutyaként került a gondozásunkba és az egyik kedvenc volt a csapatban.  Pencil már új életét éli, de neki sem kellett sokat várnia, az elmúlt héten őt is látogatták, mely után a költözés is gyorsan megtörtént, és milyen kicsi a világ, Borka szomszédságában lakik. A két kutya együtt jár sétálni, sőt Roxan is csatlakozik majd hozzájuk. Skicc nem fog tacskó hiányban szenvedni, aminek igazán örülünk, hiszen egész életét  eddig egy sparhelt lábúval töltötte, aki a legjobb barátja volt.


skicc2_001.jpg


A héten sok érkezőnk volt.


Gazdától érkezett három szálkás keverék fiú: Rexus, Korom, és Zsemle, apa és két fia. Nagyon ápolt, jól szocializált kutyák, akik most már arra várnak, hogy rájuk találjon új családjuk.





Bomot, a 10 éves tacskó keverék kant, gazdája nemes egyszerűséggel öregnek titulálta, aki haszna vehetetlen, és leadta altatásra az ózdi gyepire. A kutya teljesen maga alatt volt, gyors segítségre volt szüksége, így néhány nap után segítséggel megérkezhetett. Belenéztünk a szemébe, csupa szomorúság volt, csak feküdt az ágyában, evett aztán vissza is vonult.
Most már kezd rájönni, hogy itt szeretik, és törődnek vele. Kiderült hogy teljesen szobatiszta, barátságos, jó kutya. Reméljük hamarosan megtaláljuk számára az igazi családot.


bomo2.jpg


A hét végén megérkezett a Szerbiából várt négy tacskó, akiknek sajnos elég kalandos és hosszú útja volt a határon történt huza-vona miatt, de a lényeg, hogy megoldódtak a problémák.
Calypso tacskó keverék szuka, Kecses Diana  és Kalin rövid szőrű fekete-cser tacskó szukák, és Tipi a rövid szőrű fekete-cser keverék tacskó szuka már várják hogy rájuk találjon a "GAZDI""





A hétvégén két kutya érkezett Balassagyarmatról.
Dilen, a 1,5 éves fekete tacskó keverék kan az út mellett rohangált, amikor megtalálták. Egy nagyon barátságos fiúcska, most már biztonságban várja, hogy valaki beleszeressen.


dilen4.jpg


Csengő egy éves, nagyon sovány kislány, aki az első napokban rettegett a kutyáktól, most már kezd feloldódni, barátkozik, nagyon szép és különlegessége, hogy csíkos.   





Nobut a XVIII. kerületben találták, idősebb, szálkás szőrű keverék tacskó kan. Jelenleg még a kivizsgálása folyik, sajnos vizelet tartási problémái vannak, róla további hírek a későbbiekben lesznek.





Estikére sokáig nem volt érdeklődés, illetve szívférgessége miatt visszamondták. Most egy fiatal jelentkezett érte, akikről már a levelük is mindent elárult, a találkozó is minket igazolt. Közben Estike szívféreg tesztje is negatív lett, bár ők ezzel együtt is vállalták volna. Szóval ez a kislány hamarosan révbe érhet, jövő héten folytatás következik...


13680698_1250229491677140_2246856936927483397_n.jpg


Muki, a kis kaninchen szuka két év után került vissza a gondozásunkba, sajnos olyan családi probléma miatt, ami igen elszomorító.
Ő egy végtelenül jó lelkű, érdeklődő és barátságos picike, aki nem sokáig várt és máris gazdijelöltes lett. Még néhány szükséges orvosi vizsgálat, valamint a megfelelő étkezés kialakítása után fog új otthonába költözni.


 mogyi2.jpg


Szeptember 4-én szeretettel várunk mindenkit magyar vizsla fajtamentő csoportunk 10 éves születésnapja alkalmából 10 és 16 óra között a Kertemben (Budapest, 14. kerület, Olof Palme sétány 1.)! Egész napos gyerekprogrammal, tombolasorsolással, sztárvendégekkel, testvértalálkozóval, kutya-gazdi futóversennyel, fül-szépségversennyel várjuk az érdeklődőket, reméljük minél több egykori védencünkkel, örökbefogadónkkal, támogatónkkal és segítőnkkel találkozhatunk majd!




Születésnapunk szervezése mellett persze bőven akadt tennivalónk védenceink körül, a Mórhalmon talált tacskó-vizsla jellegű páros mindkét tagja állatorvosnál járt, Liliom rutin szívféreg tesztje negatív, Csingusz tesztje azonban pozitív lett, így az ő kezelését meg kellett kezdenünk.




Szerencsére azért több védencünk szívféreg tesztje is negatív lett és áteshettek az ivartalanításon: Janis, Lali, Elvis és Kicsirigó most már készen állnak a gazdisodásra, de az álomcsaládokat még fel kell kutatnunk számukra.




Móki is átesett az ivartalanításon, az ő esetében azonban a műtét sokkal hosszadalmasabb és komplikáltabb volt, ugyanis a nyakán lévő csomó is eltávolításra került, ami az elmúlt hetekben tovább nőtt. A kötést és a lábadozást nehezen viseli, reméljük hamarosan a gyógyulás útjára lép.

13769533_1097404580334084_6892121620791471677_n.jpg


Több védencünk befogadót váltott, Lali az ivartalanítást követően a kennelsorra, Tücsök bácsi és Hinda panziós befogadóhoz, Pöttyös Panni pedig ideiglenes befogadóhoz költözött, hogy itt várják ki, míg rájuk talál végleges családjuk.




Minden gazdára találót hatalmas sikerként élünk meg, a héten szerencsére szám számban voltak, Szandált ideiglenes befogadója tartotta meg, Flipflop cicatársa azonban továbbra is végleges családot keres.




Iza és a babája, Belle egy nehéz körülmények között élő családtól került a gondozásunkba, Belle után a héten Izára is rámosolygott a szerencse és végleges családra talált.

13615195_1241610849182290_7515976768024486522_n.jpg


Küldöldi partnerszervezeteink segítségével többen kirepültek a gondozásunkból egy jobb élet felé: Tas, Nyafi, Csocsó, Laller, Lizbeth, Sam, és a múlt héten megsérült Szeuz is zöld utat kapott.




A tervek szerint Vanna is az utazók táborát erősítette volna, de befogadója az éjjel rosszul lett, így Vanna még a mi vendégszeretetünket élvezi egy darabig, drukkolunk befogadója gyors gyógyulásért, hogy végre Vannára is rámosolyoghasson a szerencse, szeretett egykori gazdái halála óta nyolc hónapja vár már a gondozásunkban erre a pillanatra.

File_2016__05__21__19_20_50.jpeg


A német dog fajtamentésnél a héten Henrikkel tettünk egy orvosi kört.

A nagyfiú sikeresen átesett az ivartalanításon, és bár ez sosem egy kellemes dolog, azért elég nagy vigasz, hogy már csak ez az egy dolog választotta el a gazdisodástól.





Az esélytelenek csoportjának továbbra is keressük az új, felelős vezetőjét, aki legalább annyira a szívén viseli majd a sorsukat, mint a mostani, de aki egyben a fenntartható és minőségi, mégis takarékos mentési modellt is folytatja, tökéletesíti. Annak idején az esélytelenek miatt alakult az Egyesület, fontos már az üzenete a létezésének is.


Azért, hogy az új vezető ne ütközzön átláthatatlan feladatokba, és ne kelljen egyszerre a szokásosnál több, erősen rehabilitációra szoruló kutyával megküzdenie, létszámstop van életben azzal, hogy az örökbeadásokra is nagyobb hangsúlyt fektetünk. Ha minden jól alakul, szeptemberben negyven alá csökkenhet a létszám, onnan pedig már nincs messze a 20-30 kutyányi, ami a szokásos gondozotti nagyságrend.


A hétre két gazdisodás is jutott. A 14 éves cocker kan, Slenci nem volt az esélyesek között, de mégis szerencsével járt.


23.jpg


Roulette, a jack russel szuka félőssége sem tántorította el az érdeklődőit, így ő is megkezdhette gazdis életét.


roulette_005.jpg


Sajnos egy kutyánk vissza is került. Merre, a sárospataki Mandulás alom fehér-karamell foltos kanocskája újra gazdikereső. A leendő gazdinak az oltási program folytatásán és az ivartalanítási kötelezettségen túl a benti tartást is vállalnia kell.


DSC07773.JPG


A jövő heti pozitív híreket alapozta meg, hogy Pötykét egy fiatal lány látogatta, és beleszeretett az idős és rettegős parson russel nénikébe, aki hamarosan hozzá is költözik.





A sárospataki Sáros alom anyakutyája, Séta átesett a héten az ivartalanításon, így gazdisodásra kész. Szeretnénk neki egy ideiglenes befogadót találni addig, amíg a végleges gazdi rátalál, mert nem élt még lakásban, meg kellene tanulnia a szabályokat.


seta3.jpg


Lorzsi, a tíz évet láncon élt pöttöm szuka az esedékes szívféreg újratesztelésére ment, de sajnos még mindig ott a két csík... A kezelését folytatjuk, és gazdát is keres.


_CHE1288.jpg


Pamut, a 3-4 éves kuvasz szuka a héten az egyik panzióshelyünkre költözött át. A pórazon retteg, lefagy, de még így sincs egy rossz szava sem, póráz nélkül pedig mindenkivel barátságos. Valaki nagyon jól fog majd vele járni, ez biztos.




Az esélytelenek csoportja szeptember 11-én ünnepli a 10. születésnapját az Anker't-ben. Semmi extra programmal nem készülünk, de kutya hozható, lehet beszélgetni, kinn lesz pár, még gazdára váró kutyánk, lesz kutya-gazdi fotózás a Vizslafotózással és adományokat gyűjtünk a rászoruló embereknek, amit az Adománytaxi juttat majd el.


Hogy mit várunk?


Használt, de jó állapotú őszi és téli gyermek- és felnőtt ruhát, gyerekjátékokat, iskolai füzeteket és tartós élelmiszert.


Egy kiló rizs is sokat jelent ott, ahol nincs mit enni. Segítsetek, hogy segíthessünk!

tacsitali_001.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése