2013. május 5., vasárnap

2013. 15. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 15. héten?


A hétvégén Egyesületünk elnöke és a magyar vizsla fajtamentésért felelős koordinátor az egyik német partnerünk meghívásának eleget téve Németországba utazott, hogy részt vegyenek az ottani szervezet közgyűlésén, ahol egy rövid prezentáció keretein belül foglalták össze a mentési munkánk főbb ismérveit, számait.



További fotók:
http://www.jagdgefaehrten.de/Termine/Bilder%20JHV-klein/jhv-index.html

A prezentáció sikert aratott, de ennél is fontosabb, hogy talán sikerült mindenkinek megértenie, hogy mit is jelent a mi oldalunkon a mentési munka, milyen lehetőségein vannak, illetve hányan vagyunk aktív szereplői a történetnek, milyen napi gondokkal, megoldandó problémákkal szembesülünk. 

http://prezi.com/wsrj6u8sumch/untitled-prezi/

Talán a német utazás miatt, talán csak egyszerűen beköszöntött a tavasz, ami nálunk vizslaesőben öltött tested, mindenesetre nagyon történés-gazdag hetet zártunk a magyar vizsla fajtamentés berkein belül új érkező kutyákkal, gazdisodásokkal, s mindenféle egyéb hírekkel. Amikor a beszámolót írjuk, magunk sem nagyon akarjuk elhinni, hogy mindezeket össze tudtuk hozni ilyen rövid idő alatt, de sikerült. 

Az oroszlányi gyepmesteri telepről a gondozásunkba került Alexa és Alexej átestek a héten az ivartalanításon, s így már tényleg semmi nem állhat útjukba, hogy gazdára találjanak. Bár első körben belföldi gazdikeresőként hirdettük őket, de aztán be kellett látnunk, hogy amíg a gyepmesteri telepen az altatás veszélye leselkedett rájuk, addig érdekesebbek voltak, mint megmentve, s így, hogy ne kelljen sokat várniuk egy új, szerető otthonra, német partnerszervezetünk segítségét kértük a hirdetéshez.


Fénykép0150

Fénykép0148

A héten fogadtunk fajtatiszta vizslákat, vizsla keverékeket, s vizslát talán apró nyomokban tartalmazó keveréket is, de igyekeztünk úgy segíteni, ahogy lehetőségeink engedték, s reménykedünk abban, hogy a nem fajtatiszta védenceinkre is hamarosan rámosolyog a szerencse.

A váci Zöld Menedéktől került hozzánk Flamingó, a magyar vizsla szuka, aki Fóton kóborolt, de az eredeti gazdája a rendelkezésére álló két hétben nem jelentkezett, így Flamingó új otthon keresésére vált jogosulttá. Az ehhez vezető út első lépéseként ideiglenes befogadóhoz költözött, illetve néhány napra rá át is esett az ivartalanításon, hogy elkerüljünk egy esetleges tüzelést.

DSCF6485.JPG

Szintén Vácról vettük gondozásba Swant, az aktív, jókedélyű és nagyszájú magyar vizsla keverék szukát, aki elsősorban egy sportos családban érezné jól magát. Neki nem sikerült átmeneti otthont találni, így a kennelsorunk lakója lett.

DSCF6542.JPG

A szolnoki menhelyről került hozzánk Konrád, a magyar vizsla vagy griffon keverék kan, aki ideiglenes befogadónál várja a gazdisodását, melyben az egyik németországi partnerszervezetünk nyújt számunkra segítséget. Reméljük, hogy nem kell sokat várnia, hogy gazdára találjon.

Konrad2

Norva a fotókon arcra vizslásabbnak tűnt, mint amilyen a valóságban, merthogy így nyomokban sem nagyon tartalmaz vizslát, inkább valami aprócska, törékeny keverék kutyalány, aki viszont azért kapott mégis menedéket, mert egyrészről a fotó alapján már vállaltuk őt, másrészről pedig olyan reménytelenül sovány, hogy nem lehetett őt hátrahagyni. A tárnoki kennelsorunk lakója, ott fogadja a látogatókat, de ideiglenes befogadót is keres.

DSCF6600.JPG

A héten volt egy talált vizslánk is, Golf személyében, akinek viszont szerencsére viharos gyorsasággal elő is kerültek az eredeti gazdái, mivel a kutyában volt egyedi azonosító chip, így Golf rövid úton haza is került.

PICT0352.JPG

Szella, a drótszőrű magyar vizsla szuka is elhagyta a kennelsort, ő először egy alapos kozmetikai beavatkozáson esett át, hogy ne csak szép, de rendezett is legyen a frizurája, majd a fodrászolást intéző ideiglenes befogadónk befizette őt abba a családi panzióba, ahol az ő kutyája napközizik, amíg ő dolgozik.

fotó(5).JPG

Muci, a német vizsla szuka ideiglenes befogadóhoz költözött, de sajnos hamar kiderült, hogy bár alapvetően egy barátságos kutya, aki a séták során minden kutyával kompatibilis, viszont a gazdi figyelmén nem akar, nem is szeretne osztozni. Mivel ezt a befogadó egyik kutyája, illetve a nála lévő másik ideiglenesen befogadott védenc feje bánta, Muci számára új átmeneti családot kellett találnunk. 

muci2

A héten belföldön nem sikerült egyetlen vizsla védencünket sem örökbeadnunk, de így is három kutyánk gazdisodásáról adhatunk számot. Békási Luca, ez a nagyon kedves és fiatal vizsla hölgy a Vizsla-in-Not szervezeten keresztül költözhetett új családba.


lucuska3.JPG

Nusi és Übü együtt érkeztek, s a sor szerencsés véletlenjeinek köszönhetően együtt is indultak el egy új, jobb élet felé a Jagdgefahrten e.V. segítségével. Nem gondoljuk, hogy unalmas napokat kellett volna a gondozásunkban tölteniük, hiszen egy családi panzióban nyertek átmeneti elhelyezést, de egy-egy végleges gazdi mellett lenni egészen biztosan más érzés mindkettőjük számára.

Übü
ubu6.JPG

Nusi
nusi1

A tacskó fajtamentés sem unatkozott a héten sem, s szerencsére leginkább a gazdisodásról szóltak a napok, ami mindig remek érzés, mert ilyenkor látjuk a mentési munkát beérni, hiszen a megmentett kutyák révbe érnek, ami nagyon jó érzés, főleg, ha előtte sok-sok küzdelmen vagyunk túl az adott ebbel kapcsolatosan.

Szenátor kétszer volt már belföldi gazdis kutya, de mind a kétszer visszakerült, mert a gyerekekkel való bizalmatlanságát nem tudták kezelni. Szenátor harmadjára már nem próbálhatta meg itthon, mert egy németországi család kifejezetten őt szerette volna megismerni, az ismerkedésből pedig szerelem, s egymásra találás lett.

szenike.jpg

Ajkai Mollyt az ajkai menhelyről vettük át, majd átesett az ivartalanításon, s a sors mosolyalbuma úgy akarta, hogy ő Ajkán találjon végleges otthonra, így ezen a hétvégén egy családellenőrzést követően visszatért a városba, de már nem kivert kutyaként, hanem gazdás tacskóhölgyként.

gazdis molly.jpg

Kerep, az óriás tacskó szuka átesett az ivartalanításon, s a műtétet követően végleges gazdihoz költözött Gödöllőre. Kerep nagyon jó kutya, extrán kiegyensúlyozott, így nem kérdés, hogy az, aki őt választotta, nagyon jó kutyára tett szert, egy igazi csodát fogadott maga mellé.

gazdis kerep.jpg

Jambus sem gazdikereső többé, bár az ő életében nagy változás nem állt be, ideiglenes befogadói döntöttek úgy, hogy Jambus már nem költözik sehová, örökre velük marad. Őszintén szólva soha nem hittük volna, hogy éppen Jambus lesz a szerencsés, de hát, mint tudjuk: a sors útjai kiszámíthatatlanok.



Momy, a 13 éves tacskó keverék szukánk sajnos nagyon erőteljesen köhögni kezdett, így többször is járt állatorvosnál a héten, hogy mindent kizárjunk, még szívultrahangon is átesett, de szerencsére a szívével minden rendben, viszont a felsőlégúti fertőzésével meg fogunk küzdeni, mert nem akar túl gyorsan reagálni a gyógyszerekre.


Momy 090.jpg

A hét tacskós rossz híre, amit valójában az előzmények ismeretében egy kicsit mégis jó hírként fogtunk fel, hogy Garda, a nagyon kedves tacskó keverék szuka visszakerült "azonnali hatállyal" a gondozásunkba, s mivel az azonnal tényleg fél órán belült jelentett, így nem volt esélyünk sem számára átmeneti otthont találni, emiatt a kennelsoron találta magát. Szerencsére nem sokat kellett Vili mellett töltenie...

2013.02.16. 014

Az alap tevékenységi csoporttól egy kutya költözött végleges otthonába, mégpedig Szonja, a labdás, játékos, de a kennelsori időszak alatt jelentős erőt összegyűjtő, s robosztussá váló német juhász keverék szuka.  Ő Pécelre költözött, ahol reményeink szerint szépen beilleszkedik majd új családja életébe.


P1220838.jpg

Sajnos létszámilag nem tudtuk túl sokáig megőrizni a csökkenést, mert a tárnoki panziós részről vettünk gondozásba egy, a Tetovált Állatvédők által korábban rossz tartási körülmények közül mentett közepes termetű keverék kan kutyát, Vigyorit, aki a nevével egyező módon örömében vicsorra húzott mosollyal fogadja a hőn szeretett személyt. Nagyon vicces jelenség. Ideiglenes befogadót vagy gazdát keres ő is, immáron a Futrinka Egyesület kötelékében.


DSCF6559.JPG

Egyre inkább a tüzelési szezonba csúszunk, így most már nem tűrhetett halasztást a még ivaros szuka kutyánk, Sári műtéti beavatkozása. Szerencsére minden rendben ment a műtét során, Sári pedig most már ténylegesen örökbefogadható státuszba került, reméljük, hogy lesz valaki, aki el tudja képzelni a közös életét ezzel a csodával.


sári1.jpg

Sunny, a daganatos keverék szukánk sajnos folyamatosan állatorvoshoz jár, mert kiújultak a daganatai, s egyre rapidabb módon terjeszkednek. Egyelőre a műtét elhalasztása mellett döntöttünk, bár nem tudjuk, hogy mi a helyes döntés. Mindenesetre Sunny élni akar, ez egészen biztos, s mivel ideiglenes befogadói minden támogatást megadnak az idős kutyának, mi sem fogunk másként tenni.

sunnyka.jpg

Meru, az Illatos útról mentett kandúrka sincs sokkal jobban, de a teszteredményei szerencsére negatívok, illetve napról napra erősödik is, de az egyensúlyzavar oka még mindig ismeretlen, előfordulhat, hogy egy korábbi fertőzésből maradt vissza. Mindenesetre a hasmenése elmúlni látszik, s így van esélye arra, hogy az alig valamivel több, mint egy kilós indulósúlyát feltornázza egy kicsit.

meru6

Ezen a héten is folytatódott a kutyaiskola a www.kutyatrening.hu csapatának köszönhetően. Nagyon nagy lehetőséget jelent ez védenceink számára, hiszen egy alapfokon képzett kutyát már nagyobb örömmel vesznek magukhoz az emberek. Mi pedig hiszünk abban, hogy minden beiskolázott védencünkre hamarosan gazdisodás vár.

http://kutyatrening.wordpress.com/2013/04/16/adomany-gazdijeloltek-es-te-is-segithetsz/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése