2013. október 24., csütörtök

2013. 41. hét

 Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 41. héten?

A hét legjobb híre, hogy megérkezett a Futrinka Egyesület javára kiutalt adó 1%-os támogatás, amely egy kicsivel meghaladja a tavalyi összeget, 13.748.763 Ft-ra váltunk jogosultak. Ez az összeg ugyan nem fedezi egy teljes év működési kiadásait, de hatalmas biztonságos jelent, hogy legalább néhány hónapig ne kelljen aggódnunk, s hogy felhalmozott tartozásainkat is rendezni tudjuk, mert sajnos ebből is akad, bár idén már ügyesebben intéztük a dolgainkat, mert az eddigi legkevesebb ilyen jellegű rendeznivalónk maradt. Nagyon köszönjük, hogy megtiszteltetek minket az adótok 1%-áról való rendelkezés során, továbbra is igyekszünk a lehető legmagasabb minőségben és nem csak ésszel, hanem szívvel is menteni a rászoruló kutyákat. Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy vagytok nekünk!

urna4

Sajnos Blende, az Illatos útról mentett "óriás tacskó" még mindig nem került vissza hozzánk, de többen látják a XI. kerület, gazdagréti részén. Kérjük, hogy ha valaki látja, jelentse be nálunk, viszont ne hajtsa őt senki, mert már így is eléggé űzött. Nagyon hálásak lennénk, ha a környéken lakók közül valaki megpróbálná valamilyen zárt helyre szoktatni... Szeretnénk őt valóban megmenteni...

20131014_164749

Gazdától érkezett hozzánk a tiger-vaddisznó foltos szálkás szőrű tacskó kan, Vahur, akinek sajnos nem találtunk elsőre ideiglenes befogadót, így most tárnoki kennelsorunk lakója ő is, de reméljük, hogy nem sokáig.

Vahúr 1.

Szintén gazdától futott be egy rövid szőrű, törpe-kaninchen mérethatáron mozgó szuka, Géda, akit szerencsére sikerült ideiglenes befogadónál elhelyeznünk. Ez a család már régóta vár egy tőlünk örökbefogadható, hasonló kutyára, így ha minden jól alakul, az ivartalanítását követően örökbe is fogadnák a kishölgyet. Meglátjuk.


P1040762

Hogy a teljes szőrtípusú skála képviseltethesse magát, szintén gazdától jött kettő, hosszú szőrű tacskó szuka, mind a ketten törpék, s mind a ketten fekete-cserek. 

Csende három év körüli, félénk, de nem reménytelen szuka, aki eddig egy kinti kennelben élt, így minden új lesz számára, amivel most szembesülni fog, de reméljük, hogy megküzd majd a feladattal. Szintén olyan ideiglenes befogadó családhoz kerülhetett, akik a kutyára várók listáján várakoztak már egy ideje, hogy az ő elképzeléseiknek megfelelő kutya fusson be hozzánk.


P1040758

Léla, a másik hosszú szőrű törpe tacskó szuka még nincs egy éves, neki még nagyon új nem csak a változás, hanem az élet is. Ő is félénk, de hamarosan kinyílik annyira, hogy gond nélkül vehesse a további akadályokat. Számára egy rutinos ideiglenes befogadónk nyújt átmeneti otthont, amíg meg nem találjuk számára az igazit.


Léla 005

Szerencsére nem csak érkezésekről adhatunk hírt, hanem gazdisodásokról is. Bár mindegyiknek nagyon örülünk, de ha egy-egy idősebb kutyát sikerül itthon örökbeadni, az különösen kedves a szívünknek, mert sajnos annyira kevesen vállalják, hogy megosszák az otthonukat egy idősebb jószággal.

Jágó nem is olyan régen érkezett hozzánk,  a maga tízen túliságával, s csodálatos úrikutyaságával hamar a mancsa köré csavarta ideiglenes befogadóját is, de más is meglátta benne a leendő társat. Elvégeztük a szükséges vizsgálatokat, elkészült a vérkép, aztán Jágó ivartalanításra került, s ezen a hétvégén megtörtént a nagy zalai kirepülés. Boldog életet, Jágó!


P1040751

A másik korosabb kutya Mementó volt, aki a héten új otthonába tette át a székhelyét. Az idegenekkel alapvetően bizalmatlan kutya az új gazdi ölébe azonnal betelepedett, így jelezte, hogy neki ez a helyzet tökéletesen megfelel.


M20

A harmadik rövid szőrű gazdisodó a héten Hiszti volt. A farkatlan tacskó hölgy már ideiglenes befogadójánál is bemutatta, hogy mennyire tökéletes, problémamentes kutya, valószínűleg nem fog csalódást okozni új gazdáinak sem. 


Hiszti 054

Elveszítettünk egy ideiglenes befogadót, de nyertünk egy gazdit. Zsu már több kutyánk átmeneti otthonaként szerepelt, de Lánchíd, a láncról mentett szálkás szőrű tacskó kan esetében végképp elveszett, s ideiglenes befogadói státuszát gazdisságra cserélte. Mi örülünk a döntésének, mégha egy megbízható, rutinos ideiglenes befogadóval kevesebbek is lettünk, de tudjuk: Lánchíd a legjobb helyre költözött be véglegesen.


lánchíd2

Négy tacskós védenc esett át az ivartalanításon, s így már elhárult minden akadály az elől, hogy gazdára leljenek, persze nem mintha sorban állás lenne értük, de hátha csak erre a hírre vártak a potenciális gazdijelöltek!

Borboly, a tíz év körüli szálkás szőrű tacskó kan csodálatos jellem: mindennel és mindenkivel rendkívül barátságos, végtelenül türelmes kutya, mintha nem is tacskó lenne. A korát bőven letagadhatná! Jelenleg a kennelsorunk lakója, de reméljük, hogy találunk számára legalább egy ideiglenes befogadó családot, ahol kényelemben várhatja az igazit.


DSCF0262.JPG

Blöki, a hét éves, gazdája által a gondozásunkba adott szálkás szőrű tacskó kan is megoperálódott. Neki idő kell, amíg ismeretlenekkel megbarátkozik, de akit már ismer, azokkal nagyon kedves. Más kutyákkal fenntartással jön ki, s tényleg pánikra, olyankor pedig odakapásra is képes, de nem rossz kutya. Ráadásul hihetetlen küllemmel áldotta meg a jószerencséje, nagyon tetszetős kutya.


Blöki 008

A harmadik ivartalanítódó nem volt más, mint Lunda, a talált, tacskó ősökkel is rendelkező keverék szuka. Ő ideiglenes befogadóinál lábadozik, ideiglenes befogadói kislányának kölcsönvett bodyjában. Lunda amúgy egy főnyeremény, szobatiszta, csendes, mindenkivel kedves, más kutyákkal is tökéletesen harmonikus a kapcsolata, nem zajong, nem rombol... Emellett még fiatal és kicsi és szuka. Mi kellhet még?


r

Herczeg Kenese, a félénk tacskó ősökkel is rendelkező keverék szintén ivartalanítódott. Az ő eredeti gazdája sem jelentkezett, így számára is megnyílt a lehetőség, hogy új otthonra leljen. Nagyon kompakt, kedves, de kissé félős kutya.


Kenese05

A magyar vizsla fajtamentő csoport ismét sokszínű hetet zárt: volt gazdához utazás, az elmaradhatatlan állatorvosi körök, új érkezők és egy rendezvény is.
Az érkezők egyike Jónás, a drótos vizsla, akinek fotója pár nap alatt körbejárta a facebookot, mivel egy ház romjain, láncra kötve szerepelt rajta. Jónás sorsát egy közelben lakó állatbarát házaspár vette kézbe, "facebookozás" helyett a tettek mezejére léptek, így kerülhetett szinte másnap a gondozásunkba. Bár elsőre kicsit megijedtünk az állapotától, mivel nagyon fel volt puffadva, de csakhamar kiderült, ez a minden tekintetben erős kutya hamar túllendül majd a problémákon és rendkívül hálás minden figyelemért. Jelenleg gyulladt fülét kezeljük és megkezdte az eddig hiányzó oltásainak pótlását is.

joni

A hét egyetlen előre tervezett érkezője Mangetta, a drótos jellegű keverék kölyök, akinek 14 napja lejárt az Illatos úton, de gazdája nem jelentkezett érte.

fotó

A hét utolsó, szintén terven felüli érkezője Loki, az idős, de csodaszép német vizsla-dáma, aki egyik csapattagunk ismerősének mentvénye lett volna, azonban Loki ezzel nem teljesen értett egyet, így tapasztaltabb kezekbe került a csapattagunkhoz.

DSCF0595

A héten gazdához költözhetett Csepregi Zsüli, aki ma már a Zara névre hallgat és nagyon ügyesen veszi a beilleszkedés akadályait új családjában. Ideiglenes befogadóiknak, Bernátéknak ezúton is köszönjük, hogy odaadóan gondját viselték és sajátjukként szerették és gondozták őt a gazdára találásig.

csepregi

Szintén gazdához költözhettek, csak kissé messzebb, Németországba és Svájcba, Bleki, a csodálatos feketevizslánk, Till, a drótszőrű németvizsla fiú, Rence, az extrán félénk, de csodás természetű magyar vizsla fiú, Szofi, az ex-Illatos-úti agár-vizsla keverék és a drótos lányaink közül Leona, Lilian, Mustárka és Stefi. Sok boldogságot kívánunk nekik, ideiglenes befogadóiknak pedig örök hála, hogy elindították őket a nagy úton a boldog gazdás élet felé!

page

Az orvosi körök sem maradhattak el a héten, Nopcsa Báró, a mi jóságos óriásunk kivizsgálása folytatódott, hála személyes pártfogójának, segítőnknek, Katának, aki a fuvarjában segédkezett. Ultrahangsepcialistánál is járt és teljes kivizsgáláson esett át. Legkedvesebb mamlaszunk továbbra is kűzd korábbi életéből adodó egészségügyi problémáival, de nagyon gondos ápolásban részesül, amiért nem győzünk elég hálásak lenni befogadóinak.


A héten ivartalanításon esett át Dell, a drótos német vizsla fiú és Vadász, aki már végleges családjában él, de még ideiglenes papírokkal. Nála egy törött farokdarab is eltávolításra került a későbbi komplikációkat elkerülendő.

dell

A gazdásodásokon felül még nagyon nagy örömöt okozott a Futrinka utcában, hogy Boszi és Szobi, a két tündéri vizsla elhagyhatták a kennelsort, mivel sikerült mindkettejük számára ideiglenes befogadót találnunk. Így már biztosan gyorsan felépülnek makacs felsőlégúti megbetegedésükből, amivel egy ideje már küzdünk.

DSC_0235

A héten egy rendhagyó könyvbemutatón is volt szerencsénk megjelenni a Habsburg Történeti Intézetben: Gerő András, Széchenyi-díjas történész legújabb, a magyar nemzeti identitástudat kérdésével foglalkozó könyvének bemutatójára kaptunk meghívást, amelynek borítóján egy magyar vizsla szerepel, így adta magát, hogy a könyvbemutató kerekasztal-beszélgetést vizslavendégekkel dobják fel. És ha már így volt, a munkánkat elismerő és nyomon követő történész professzor minket és védenceinket hívott meg, valamint még arra is lehetőséget kaptunk, hogy pár szóban bemutassuk az Egyesületet. A Futrinkát Luca, és a két exFutrinkás csoda-drótos, Táltos és Miska, valamint Nóra és a még gazdikereső státuszú Lufi néni képviselték, méghozzá nagy sikerrel.



Ezen a héten végre felpörögtek az események a német dogok körül!

Látogatót fogadott Lennox, a fiatal német dog kan, aki családból érkezett hozzánk. Érdeklődőit Székesfehérváron, a Dog Gardenben fogadta a Fiatalúr. Az ismerkedés nagyon jól sikerült, a szimpátia kölcsönös volt, így Lennox hamarosan költözik az új családjához. Egyenlőre csak ideiglenes befogadói szerződéssel, mert nagyon sovány, állapota nem engedi az ivartalanítását még. Reméljük, hogy a családi élet ezen a problémán hamar segít, Lennox magára szed pár kilót, és minden rendben lesz vele.

Lennox 078

Tárnoki kennelét városi lakásra cserélte Galina a héten. Sajnos Galinára nincs túl sok jelentkezőnk, de reményeink szerint az ideiglenes befogadóktól kapott friss hírek, tapasztalatok megosztása felkelti az emberek érdeklődését a mi fekete szépségünk, Galina iránt!
Az első hírek szerint Galina könnyen alkalmazkodik a lakás élethez, nem rombol, nem ugat, szobatiszta. A pórázas sétát még gyakorolni kell, de ez is hamar rendben lesz.
További hírek Galináról a http://www.facebook.com/nemetdogsos oldalon olvashatóak.

Galina 111

Mylo történetét szeretnénk elmesélni Nektek röviden. Mylo, 13 hetes kisdog. Családja egyik este úgy döntött, hogy a kutyának azonnal mennie kell, mert a kisgyermeküket megharapta. Már eleve az a tény, hogy egy 13 hetes kölyök kutya megharap valakit, nekünk furcsán hangzik. Mint később kiderült, valószínű a kiskutya tűhegyes fogai felsérthették a gyermek bőrét játék közben. Ami fontos, hogy a tulajdonosok azonnali megoldást vártak - ez nagyon sokszor előfordul, mintha 1 óra alatt el lehetne helyezni egy kölyök kutyát, 120 km-es távolságból. Egy ismerősük vállalta a kutya elhelyezését egy éjszakára, de utána már nekünk kellett gondoskodni róla. Szerencsénk volt, mert több német dog kedvelő segítőnk dolgozott az ügyön - itt is köszönet nekik! - és Mylo ideiglenes befogadóhoz költözhetett egy nagyon kedves családhoz. A tulajdonosok azonnal lemondtak a kutyáról, az oltási könyvét is átadták. A kutya oltásai erősen hiányosak, mint kiderült - cserébe van rettentő fontos kutyaparfümje. Kinek, mi a fontos, igaz?
A hétvégén családlátogatást tartunk Mylonál, megbeszéljük a további teendőket vele kapcsolatban. Meglátjuk...lehet, hogy gazdisodás lesz a vége.

DSC_0298


Az Alap Tevékenységi Csoportnál a pöttöm védencek ivartalanításának hete volt, mert átesett a beavatkozáson mindegyikük, hogy most már az oltási programjukat megkezdve, szinte teljesen készen várhassák a potenciális örökbefogadók jelentkezését.

Pes, a mini pincher lány a műtétet követően ideiglenes befogadóhoz költözött, aki már Facebook oldalt is indított számára: 
https://www.facebook.com/pages/Pes/670971736261138?fref=ts

Ő a legélénkebb az egész csapatból, jó idegrendszerű, öntudatos apróság. 




Huta a kisebbik és sokkal nyugodtabb, félénkebb mini pincher lányka is megoperálódott, majd ő is átmeneti otthonba költözött, hogy megtanulja a lakásban élés szabályait, megismerkedjen a városi zajokkal.

Nuccs, az öt éves csivava kan Hutával egy helyre került átmenetileg, természetesen ő is ivartalanítva. Tudjuk, hogy a csivavákról szinte mindenkiben egy harcias pöttöm képe él, de Nuccsot kenyérre lehet kenni, nagyon kedves, de félénk kutyuska.


huta és nuccs

Melinda, az öt év körüli csivava keverék szuka szintén ivartalanításra került. Ő a legfélénkebb a csapatból, nagyon-nagyon nehezen nyílik meg, minden apró változásra, zajra nagyon érzékenyen reagál. Számára egy extra türelmes, neki teret engedő, de mégis gondoskodó családot keresünk.


melinda

Macho, a 8 éves extra mini csivava kan is ivartalanításra került, de ő sajnos nem tudott még ideiglenes befogadóhoz jönni, mert nem találtunk számára megfelelő átmeneti elhelyezést. Természetesen ő is keresi végleges otthonát, mi igazán nem bánnánk, ha nem ideiglenes befogadóhoz, hanem egyből gazdához kellene majd vinnünk.

macho

Ugyan nem mini, de szintén ivartalanítódott Tütü, az ex-Illatos úti bozontos keverék szuka, aki egy másik kutyapanzióban él, de nagyon szeretnénk neki legalább egy átmeneti családot találni, hogy a korábbi, hajléktalanoknál szerzett tapasztalatait felválthassák csupa-csupa jó élmények.

Tütü 267

Bogáta még mindig nem került sajnos elő, továbbra is keressük őt, de nagyon kilátástalannak tűnik a helyzet, hiszen még csak nem is látta őt senki... Nem tudjuk, nem is merjük elképzelni sem, hogy mi történhetett a mi csoki staffunkkal, sokunk kedvencével... Továbbra is keressük, mostanra már bárhol lehet. Reméljük, hogy hamarosan hírt kapunk róla. Szeretnénk őt újra magunknál, biztonságban tudni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése