2013. december 6., péntek

2013. 46. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 46. héten?

Talán csak mi érezzük úgy, de ahogy közeledik az év vége, mintha a hetek sem hét napból állnának, hanem csak alig párból, így nekünk még kevesebb idő áll rendelkezésünkre, hogy az elénk táruló feladatokat megoldjuk, az akadályokat elhárítsuk. Nem egyszerű, mert tudjuk: a kapkodás hibákhoz és feszültséghez vezet, ami soha nem jó, így igyekszünk mély levegőt venni, mosolyogni és menni tovább. Nem mindig egyszerű, ezt be kell vallanunk.

Van viszont jó hírünk is! Végre elkészült a 2014. évi támogatói határidőnaplónk, amelyet az igazán lelkes támogatóinknak szeretnénk ajándékul adni azért, mert adományukkal segítik a következő év indulását, a mentési munkánkra vonatkozó fedezet egy részének előteremtésével. Minden adományforint nagyon sokat jelent, hiszen az éves szinten ötszáz körüli állatlétszámhoz hatalmas állatorvosi, tartási és egyéb számla kapcsolódik. Hogy hogyan lehet határidőnaplóhoz jutni? A részleteket megtaláljátok honlapukon!

ELFOGYOTT! Köszönjük a támogatást, jövőre többel készülünk!

Német dog fajtamentő csoportunk háza táján a hidegebb idő az azonnal megoldandó problémák, elhelyezendő kutyák számát is növelte, a korábbi egy-egy nyugalmasabb hónap helyett most úgy tűnik, hogy a téli időszak eseményben gazdagnak ígérkezik. 

A héten megérkezett az ez évi második kék német dogunk, Tess, aki gazdától érkezett, s szerencsére ideiglenes befogadónál kerülhetett elhelyezésre.

Tess 001

B. Hektor szintén gazdája által leadott kutya. Sajnos neki nem találtunk ideiglenes befogadó családot, így ő kennelsorunkon nyert elhelyezést. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a téli, hideg időszak német dog védenceink számára igazán nehezen átvészelhető időszak, hiszen nagyon nehezen viselik a hideget, s egy-egy megfázásból nagyon könnyen alakul ki náluk tüdőgyulladás, így kiemelten fontos lenne legalább néhány, elkötelezett, rendszeresen német dogot vállalni tudó ideiglenes befogadó család felkutatása.

B. Hektor 046

A kis csoda is csoda, de vannak olyan döntések, amelyek valójában nem lepnek meg minket. Ilyen döntés volt Elek ideiglenes befogadói részéről, hogy Eleket örökbefogadják. Majdnem egy évet töltött nálunk úgy, hogy érdemi érdeklődés nem volt a pöttömre, ezt követően pedig, különös tekintettel arra, hogy Elek mennyi mindenen ment keresztül, s hogy mennyire ragaszkodott már befogadó családjához, nem lett volna szívük őt továbbadni. Így Elek, bár az életében változás nem történt, gazdára talált!

20130227_171612

A tacskó fajtamentéstől a héten több védencünk is gazdához költözhetett, ami mindig nagyon jó hír, mert ez egyben azt is jelenti, hogy a várólistán lévő kutyák számára, ha apránként is, de szabadul fel hely. Persze ez csak azokban az esetekben igaz, amikor nem az ideiglenes befogadó tartja meg a kutyát vagy amikor az adott ideiglenes befogadó nem csak "egy kutyás" segítőnk volt, hanem tartósan a fajtamentés mellett áll. Tudjuk, hogy nehéz elengedni egy-egy megszeretett kedvencet, de az ideiglenes befogadók hatalmas szolgálatot tesznek, hiszen ők azok, akik a kutyát testileg-lelkileg rendbehozzák, megismertetik a családban élés alapvető szabályaival, s így szinte egy teljesen kész, de legalábbis viselkedését illetően alaposan feltérképezett kutyát tudunk végleges családba kihelyezni. Nem lehetünk ezért ideiglenes befogadó családjainknak kellően hálásak. Köszönjük.

Nem meglepetés, hogy egy fiatal, tündérarcú, de ördögien játékos kölyök kutya, Muletta, nem állomásozott túl sokáig nálunk. Egy jack russel kölyök mellé fogadták őt örökbe, természetesen ivartalanítási kötelezettséggel, amit ellenőrizni is fogunk, mint ahogy mindegyik másik, kölyökként örökbeadott kutyánk esetében megtesszük.

P1040820

Kunkor esetében bár volt egy sikertelen örökbeadása, de mi tudtuk, hogy az nem a kutyánk múlt, így ez a fiatal szépség ezen a héten már tényleg végleges családjában köszönthette a hétvégét.

P1040832

Lundára, a tacskó keverék szukára is vártak már, nem is akármennyire. Az utcai kóbor a remek átmeneti családja után egy tökéletes véglegesre tehetett szert, akik már a nevére hímzett kabátkával is várták.

lunda

Roger, a makói gyepmesteri telepről mentett szálkás tacskó keverék is szerető családra talált. Ő Szegedig meg sem állt, mostantól ott él boldogan. Igazán szép túrát tett meg Magyarországon belül, de csak nagyon ritkán esetben számít az, hogy az örökbefogadó az Egyesület székhelyéhez viszonyítva hol él, hiszen az egész országban adunk örökbe. Természetesen itt sem kerülhető el az ellenőrzés. (Ehhez azonban sajnos egyre nagyobb gondot jelent a fuvarköltség előteremtése, de igyekszünk mindent úgy előteremteni, hogy egy kutyának se kelljen a számára tökéletes családról lemondania.)

Roger 014

A gazdisodások mellett ivartalanítási műtéteket is bonyolíttattunk. Tarsóka a műtét mellett a fogköveitől is megszabadult, mert sajnos kritikus állapotok, erős gyulladás uralkodott a szájában, s mint kiderült, sajnos a hangszálaira is átterjedt a fertőzés, így arra antibiotikumot kell szednie.

ruhácska3

Anni, a gazdája által hátrahagyott, nagyon sovány tacskó lány is benevezett a műtétre, hogy elkerülhető legyen az, hogy esetlegesen a hirtelen jött jólétben kedvet kapjon a tüzeléshez, mert az hónapokkal tolta volna el az örökbeadhatóságát. A műtét szerencsére jól sikerült, s egyben Anni farkaskarmait is leoperálták.

DSCN3783

A magyar vizsla fajtamentés heti nagy híre - a számtalan egyéb történés mellett - hogy a kennelsoron élő, mostanra amúgy már sokat fejlődő, változó, de még mindig problémásnak minősülő kanunk, Szarvasi Döme ideiglenes befogadóhoz költözhetett ahhoz a tréner fiúhoz, aki Moxival is foglalkozott a gazdához költözése előtt. Nagy reményekkel állunk a változással szemben, reméljük, hogy Döme hamarosan stabilabb paraméterekkel lesz hirdethető.

Döme 042

Maklár Mylo, a gazdája által leadott, félénk magyar vizsla kanunk is ideiglenes befogadóhoz költözött, de aztán a szobatisztasági gondok miatt, amelyeket valószínűleg valamilyen stresszhelyzet váltott ki, mert amúgy Mylo szobatiszta, a család kérte, hogy a kutya kerüljön el tőlük. Mivel lakásból kennelbe már nem tudtuk őt visszatenni, hiszen az az ő életében visszalépést jelentett volna, így a Dog Garden bentlakásos nebulója lett.

DSCF1186.JPG


Gödör, a Gödöllőn talált drótos magyar vizsla leányzónk is elhagyhatta a kórházat és ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Eredeti gazdája nem jelentkezett érte, így várja a kérők hadát.
DSCF1240.JPG
A héten sajnos rengeteg új kutyánk is érkezett....
Sárospatakról két nagyon rossz állapotban lévő szuka kutyus vált a védencünkké, akik a Patak és a Part nevet kapták tőlünk.
Part egy két év körüli német vizsla leányzó, aki egyelőre még eléggé alulszocializált, látszik, hogy nem volt gyerekszobája. Szépen lassan nyílik ki a világ felé, de van még tanulnia az életről.
Part
Patak egy 9 éves, drótos magyar vizsla jellegű kutya, akiben találtunk chipet. Volt gazdájával most folynak az egyeztetések a kutya jövőjével kapcsolatban.
Patak 5
A gondozásunkba került még Kotta is, a 2-3 év körüli, félénk rövidszőrű magyar vizsla lány, akinek sajnos meghalt a gazdája, így került hozzánk. Lassan oldódik ideiglenes befogadójánál és gazdit keres!
Kotta2
Szolnokról érkezett még a héten egy összeszokott páros, Dezső és Kölök.
Dezső 3 éves, nagy méretű rövidszőrű magyar vizsla kan, Kölök pedig 6 hónap körüli labarador mix fiúcska.
Utóbbi még kicsit meg van szeppenve, de mindenhova követi "nagytesóját". Egy családi panzióban heverik ki eddigi utcai létük megpróbáltatásait.
4
Egy kutyánk ivartalanítódott a héten, Ő Barnus, a mi cuki német vizsla keverék kanunk, aki még mindig nagyon keres egy ideiglenes befogadót, mert iszonyatosan megiseli a kennel-lét. Ő korábban lakásban lakott, ezért nagyon új neki ez a helyzet.
DSCF1109.JPG
A sok-sok érkező kutya mellett gazdisodások is jutottak a hétre, így a mérlegünk nem lett olyan egyenlőtlen.
Vadász és Helikon, a két nyáron érkezett magyar vizsla védencünk immáron hivatalosan is boldog, gazdis kutyák.

2013-10-31 18.33.46

photo



Mint minden hónapban, ismét részt vettünk a Vizsla Túrán, mely ezúttal Pilisborosjenőn került megrendezésre, álomszép környezetben. A szokatlanul enyhe idő sok vizslagazdit és négylábúját csábította kirándulásra. Támogatói pólóink és kutyakendőink ismét nagy sikert arattak: 28.000 Ft adomány gyűlt össze, s nem utolsó sorban szép számmal kaptunk konzerveket, tápokat, s a kutyaházakban használható textileket is! Köszönjük szépen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése