2015. január 21., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél 2015. 3. hetében?

Megtörtént a 2015. év első csodája, így talán nem csoda, ha az örömünk leírhatatlan. Persze azért megpróbáljuk összefoglalni, hiszen egy igazi veterán repült ki a gondozásunkból a héten Floki személyében, akit 2010-ben mentettünk az ajkai gyepmesteri telepről. Most a fején lévő daganat operációjáról szóló híradások voltak, amelyek a gazdisodás irányába terelték, az osztrák partnerszervezetünk egyik önkéntese szeretett bele, Floki hozzájuk költözhetett. Szerencsére a beilleszkedése zökkenőmentesen sikerült.


Floki gazdisodásával - ha Vilmosunktól eltekintünk, akinek a gazdisodási esélyei tényleg a nulla közelében mozognak - lezárult egy korszak, az a korszak, amikor még más csapat-összeállítással ugyan, de a mostanihoz hasonló elvek mentén mentettük a kutyákat, s sajnos az első merítéseink több tagja évekre beragadt. Zoé, Tiara és Floki voltak többek között azok, akik ezt az időszakot fémjelezték. 

Persze az élet nem állt meg azóta sem, s az esélytelenek csoportjába is érkeznek új meg új kutyák. Ambát és kölykeit egy segítőnk előtt dobták ki az autópályán, s hosszú hónapokig várta, hogy rábukkanjon az igazi, de ezen a héten ő is révbe ért, egy Balaton-parti településen találta meg végleges otthonát.


Szintén gazdára talált Pumpkin, a házicica. Hihetetlen, hogy egy ilyen fiatal, s rendkívül kiegyensúlyozott, barátságos, s minden helyzetben kezelhető macskának ilyen hosszú időt kellett várni a gazdisodásra, de mivel most nagyon jó gazdára talált, azt mondhatjuk, hogy megérte.


Toldi, az ír szetter keverék kanunk az egyik szetter-rajongó segítőnkhöz költözhetett a kennelsorról, így most nála várja, hogy végleges gazdára leljen, de addig is élvezi a melegben, szeretetben élést, s tanulja a lakáson belüli szabályokat.


Van a kennelsoron egy közepes termetű, selymes szőrű kutyánk, akinek sérült az egyik lába. Neki keresünk ideiglenes befogadót, mert máshogy nem tudjuk megmenteni a lábát. Akár költségtérítést is fizetünk a befogadó családnak, ha valaki csak úgy tudná vállalni...



Múlt héten a beszámolónkat úgy kezdtük: "Ezen a héten a német dogoknál nem volt látványos változás..."
Ezen a héten pont az ellenkezőjéről számolhatunk be: gazdisodás, gazdijelöltség, új érkező és sajnos régi visszatérő kutyánk is van.

Kezdjük a jó hírekkel: Ricsike gazdisodott! Gazdijelöltje már hetek óta járt ki hozzá ismerkedni, sétáltatni, szeretgetni. A hétvégén pedig költözött is a nagyfiú. Első hírek szerint minden rendben van, Ricsike feltérképezte a ház minden szegletét, nagyon hamar megtalálta a kanapét is.
Sok boldogságot Ricsi!


Bella, a csontsoványan, bolhásan érkezett kutyahölgyünk is gazdijelöltes!
Gazdijelöltjei egy tárnoki látogatás alkalmával estek szerelembe vele, azóta is járnak hozzá sétálni. Ha minden jól megy, jövő hétvégén költözik is.

 
Róza is gazdijelöltes lett. Persze ez nem is meglepő, hisz aki találkozott vele, mindenki megszerette a kis izgő-mozgó, csintalan, bohókás kutyakölyköt. Utolsó egyeztetések vannak hátra, s utána ő is átteszi székhelyét az új családjához.


Új érkezőnk, Zeusz. 4 éves, merle-mantelos kan. Egyenlőre nagyon zavarodott, nem érti az új helyzetet, nem érti a sok változást, és ez nagyon megviseli. Reméljük pár nap alatt megszokja a napi rutint, és a rendszeres foglalkozás, szeretgetés segít neki elhinni, hogy nincs semmi baj.
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com címen lehet.


És sajnos van egy régi visszatérőnk is, Nura.
Nurát még 2013-ban találták az utcán, rettentően lesoványodva, legyengülve. Ideiglenes befogadónál lábadozott, szépen összeszedte magát, majd gazdához költözött. A gazdik befogadták mellé szintén Futrinkás védencünket, T. Sunnyt is. Sajnos az utóbbi időben rendszeresen összebalhézott a két kutya, utolsó alkalommal Nura nagyon csúnyán megsérült, így azonnal eljött a családtól, és visszakerült előző ideiglenes befogadójához.
Ismét gazdikereső tehát Nura, 5 éves, fekete német dog szuka. Egyedüli kutyának ajánljuk, szépen autózik, rendkívül bújós, barátságos kutya.
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com címen lehet.



A tacskó fajtamentés nagyjából egyensúlyban zárt, bár a mostani létszám alapján elsődlegesen a gazdához adásokra kell koncentrálnunk, hogy minden kutyánkra tartósan a megfelelő figyelem juthasson a jövőben is, s ne vállaljuk túl magunkat. Persze ettől még segítünk, ha szükség van rá.

Így érkezett Icu, a hirdetési portálon hirdetett, korábban láncon tartott szálkás szőrű tacskó szuka, aki most ideiglenes befogadónál él, s aki nagyon hamar megszokta a kényelmet. Egy nagyon aranyos, kedves, ragaszkodó kutyalány, akinek még rengeteg dolgot kell tanulnia, de nem lesz nehéz dolga a leendő gazdájának.


Ugyanazon a hirdetési portálon hirdették egy jó ideje Brezst, a három éves szálkás szőrű tacskó keverék kant, akit megváltozott körülményeik miatt kívántak elajándékozni. Ő is a gondozásunkba került, s sajnos az első időszakban nagyon nem értette, hogy mi történik vele. Mostanra már ideiglenes befogadóival oldottabb a viszonya, de szeretnénk számára egy ragaszkodó, végleges családot találni.


Az állatvédő szemléletben működtetett ajkai gyepmesteri telepről érkezett hozzánk Walter, az idős szálkás szőrű tacskó keverék kan, aki most a tárnoki kennelsoron került elhelyezésre, de akinek szeretnénk mielőbb ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit találni, hogy kényelemben tölthesse mindennapjait.


Sajnos nem csak új kutyák érkeztek, hanem egy két évvel korábban örökbeadott törpe tacskó védencünk, Casanova is visszatért. S hiába ellenőriztünk annak idején, sajnos a gazda az egyeztetett-látott dolgokhoz képest nagyjából semmit nem tartott be... Mindenesetre mi most pótoltuk Casanova kimaradt oltásait, illetve megtörténik a szívféreg-tesztje is, utána örökbefogadható.


Casanova nem jött egyedül, mert vele érkezett Ajaj, egy fiatal-felnőtt rövid szőrű tacskó keverék szuka, akit a leadók elmondásuk szerint találtak, de nem vitték állatorvoshoz... Nem vitték, pedig a kutya chipes volt, s bár a regisztrált adatok már nem vezetnek sehová, de mi azért adunk egy esélyt annak, hogy az eredeti gazdája előkerülhessen.


Petúr a héten MR vizsgálaton járt, s sajnálatos módon azt a hírt kaptuk, hogy az ő állapota már annyira nem újkeletű, hogy nincs értelme semmiféle operációnak, az akupunktúrát kipróbálhatjuk, illetve adhatunk mindenféle szereket, de nagyon maximum is csak enyhe javulás várható. Petúr nem tudja tökéletesen szabályozni sem a székletét, sem a vizelet-tartását, így a lakáson belül pelenkát visel. A héten azért egy műtét rá is várt: átesett az ivartalanításon.


Osztrák partnerszervezetünk ellenőrzött gazdát Karbonra, az egyszer a gondozásunkba már visszakerült fekete-cser tacskó kanra, így a héten Karbon Ausztriába költözhetett egy szerető, végleges családhoz.


Szintén gazdára talált Fikco, akit ideiglenes befogadói tartanak meg, így ő költözés nélkül oldotta meg ezt az állapotváltást. A család egy hét után már tudta, hogy nem tudja őt odaadni senkinek, mert ők is készen állnak a kutyatartásra, de a kutya is tökéletesen igazodik a család ritmusához.


A kennelsortól nem költözött bejárhatatlan távolságra Kesudió, akibe az egyik sétáltatója szeretett bele, s akivel vasárnap szépen átsétáltunk az új otthonába, ahol már egy hölgykoszorú várta. Gyöngy élete lesz: kényeztetéssel, sok-sok szeretettel. Nagyon megérdemelte ez a kis tündér.


 A magyar vizsla fajtamentésnél kicsit nyugodtabb volt ez a hét, új kutya nem érkezett hozzánk. Azt hittük, hogy csak boldog örökbefogadásokról tudunk majd beszámolni, de sajnos nem így lett. Néha a sors úgy dönt megmutatja ő irányít.

Ménrót  a karcagi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba és szinte azonnal beleszeretett egy család így tudtuk, hogy a rutinnak számító ivartalanítási műtét után ő már egy igazi otthonban lábadozhat. De nem így történt. Évente több száz kutyánkat ivartalanítjuk minden probléma nélkül, azonban Ménrót nem élte túl a műtétet. Értetlenül állunk az eset előtt, Ménrótnak boldog gazdis éveket reméltünk, de nem tehettünk érte többet, őszintén sajnáljuk.


Topit még tavaly novemberben sikerült  hosszú huza-vona után alkoholista, lezüllött gazdáitól megmenteni,ahol egy kis kennelbe zárva élte napjait. A héten átesett az ivartalanításon és gazdihoz költözhetett, ahol a gyerekek már nagyon várták és mindent megtesznek, hogy Topi gyorsan felépüljön.


 Mandi a szilveszterkor mentett 4 év körüli vizsla fiú, aki lefagyott fülvégekkel, állatbarátoknak köszönhetően került a gondozásunkba, a héten opciós ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Demény, a kötsög közbenjárásának köszönhetően nagyon sokan jelentkeztek leendő gazdának és egy nagyon kedves családhoz került, ahol biztosítva van számára a sok séta és simi. Ha egy kicsit megerősödik és meghízik ivartalanítjuk és hivatalosan is gazdissá nyilváníthatjuk.


Ezra a 3 éves drótszőrű német vizsla fiú, aki novemberben az oroszlányi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba a héten szintén új otthonába költözhetett, ahol egy  magyar vizsla lesz a társa és nyaranta nagyokat úszhat majd a Balatonba.


Zsömi  a 6 éves magyar vizsla fiú, aki mindig is kinti kutya volt, majd a gondozásunkba került és ideiglenes befogadónál tanulta, hogy milyen is a fekvés a kanapén, a héten szintén átesett az ivartalanításon és új családjához költözött. Tudjuk, hogy nagyon boldog sok simis jövő vár és végre van saját meleg kutyaágya is.


 És végül, de nem utolsó sorban kirepültek az Ócsai Babák is. Tavaly ősszel állatbarátok kértek hozzájuk segítséget mert az anyjukkal együtt egy elhagyott ház udvarán egy szekrénybe begubózva éltek.  Gondozásunkba kerültek és megkezdték oltási programjukat. Gyorsan cseperedtek majd a hétvégén már költözhettek is Németországba, ahol már mindenkire szerető otthon várt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése