2015. január 6., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 52. héten?

 
Az év utolsó hetében az emberek többsége szabadságon volt, pihent, feltöltődött. Reméljük, hogy ezt tették támogatóink, segítőink is, hiszen mindenkinek fontos, hogy valamikor feltöltődjön. Bár mi is igyekeztünk pihenni, de azért akadtak megoldandó feladatok ezen a héten is.
 
A magyar vizsla fajtamentéstől gazdához költözött Lile, amin talán annyira nem lepődünk meg, hiszen egy fiatal, barátságos, de élénk vizsla lányról van szó. Reméljük, hogy hosszú és boldog élet vár rá új gazdái oldalán.


Egy új kutyánk is befutott az év utolsó napjaiban Oakley, a német vizsla kan személyében, aki gazdától érkezett, és aki tele van energiával, így mindenképpen egy aktív, sokat mozgó család lenne ideális számára. Addig is várja a sétáltatókat a tárnoki kennelsoron, s esetében kifejezetten kérnénk, hogy sokan és hosszú időre akarják őt sétálni vinni, hogy sikerüljön lefárasztanunk.

 
Esélytelen keverékeink csapata egy út szélen kitett staffordshire terrier keverék szukával, Pejvával bővült, akit nem lett volna szívünk ott hagyni a hidegben, kiszolgáltatottan. Az egri állatvédők segítettek a begyűjtésében, illetve a karanténja szervezésében, amit nagyon köszönünk. Pejva két hét múlva költözhet majd a kennelsorunkra, vagy ha sikerülne találni számára, akkor ideiglenes befogadóhoz.

 
A tacskó fajtamentésünk éppen Egerből vett át két, régebb óta beragadt tacskó keveréket, hogy a folyamatosan helyhiánnyal küzdő helyi menhelyen segítsen egy kicsit. Chicago egy fiatal-felnőtt, félénk, de végtelenül kedves, aktív kis bohóc, aki egy türelmes, de sokat kiránduló családban érezné jól magát. Bár úgy volt, hogy Chicago a kennelsorra kerül, de a fuvarjában segítő önkénteseink ideiglenesen magukhoz vitték. Chicago gazdát keres, reméljük, hogy hamar rá is talál az igazi.


Fico több, mint egy évet lehúzott az egri menhelyen. Az aprócska, nagyon kedves tacskó keveréken senkinek nem akadt meg a szeme, de mi hiszünk abban, hogy valahol az ő gazdája is ott van, csak rá kell bukkannunk. Fico a kennelsoron indította futrinkás pályafutását.

 
Az Illatos útról, mivel onnan nagy állatvédő szervezetek és külföldi csoportok is rendszeresen mentenek, mi már egyre ritkábban hozunk el kutyát, hiszen az ott lévő ebek a legkevésbé vannak ránk szorulva, s mivel fajtamentőként sem élvezünk elsőbbséget egy-egy fajtatiszta kutya esetében, csak ha valami komoly gond van velük vagy egymillió évesek, így igyekszünk a kevésbé ismert helyekről mentünk. De ez alkalommal kivételt tettünk, s két kutya is szabadulhatott - bár csak egyet terveztünk.
Kapribogyót idős gazdája adta le a telepen, s a középkorú tacskó keverék kan nem dolgozta fel a változást, magába fordult. A bizonytalan, kapkodós kutya feloldódása nem öt perc lesz, de reméljük, hogy sikerrel járunk. Addig is legalább egy türelmes és elkötelezett ideiglenes befogadót szeretnénk felkutatni számára, mert a kennelben nagyon fázik, valószínűleg korábban lakáskutya volt.


Kesudiót nem terveztük, de ő meggyőzte a fuvaros segítőinket, hogy ki akarják hozni. Kesudió egy igazán elragadó egyéniség, nyitott és mindenkivel barátságos, reméljük, hogy hamar gazdára is talál.


Méz, az erdőben csontsoványan talált tacskó szuka átesett az ivartalanításon, s hamarosan már gazdihoz is költözhet, hiszen nagyon várják.

 
Munkára jelentkezett egy család, akik azonnal útra is keltek, hogy megismerkedhessenek vele. Tették ezt úgy, hogy a kutya Csömör mellett, a gazdik pedig Tárnokon voltak, és autóval nem rendelkeztek. Az, ha valaki ennyire akar egy kutyát, soha nem jelenthet rosszat. Visszafelé már autóval mentek (az ellenőrzés miatt meg kellett szerveznünk), s ott volt velük a gazdis Munka is.


Német dog fajtamentésünkhöz egy korosabb, rendkívül elhanyagolt szuka érkezett, F. Bella, akit láncon tartottak, nem volt kutyaháza sem, s nem kapott enni sem minden nap. Ez sajnos meg is látszik rajta, mert nagyon sovány. Szeretnénk számára egy elkötelezett ideiglenes befogadót találni, ahol bemehetne a házba, s ahol egy kicsit össze tudná magát szedni a melegben, nyugalomban, amiben valószínűleg életében nem volt még része.

 
Ezzel a héttel le is zárult 2014. Hihetetlen, de tényleg eltelt egy újabb év, s mi többszáz kutyát mutattunk be heti beszámolóinkban, oldalainkon: mindazokat, akiknek segítettünk. Szeretnénk ezt folytatni 2015-ben is, ehhez kérjük minden kedves segítőnk, támogatónk megtisztelő figyelmét a jövőben is. Boldog új esztendőt mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése