2016. február 24., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 6. héten?

Esélytelen keverékeinknél ritka az ennyire intenzív hét, mint a mostani, ebben az évben már nem is baj, ha nem lesz több az ennyi szervezést és megoldandó feladatokat tartalmazó hétből, de jelentjük: vége van.


Sajnos a parvó elleni küzdelmet elveszítettük, a Január alom minden tagja feladta. Jelen, Játék, Jutas és Jente, búcsúzunk. Nem volt egyszerű és könnyű életetek még így sem, hogy ilyen rövidre szabott volt.




Új kutyáink is érkeztek a héten. Bundás története azért érdemel figyelmet, mert ő az a kutya, akiért a többség a kisujját sem mozdította volna. Egy loncsos, megriadt kutya egy baracskai úton... A mi egyik befogadónk viszont nem hagyta magára, nem adott esélyt arra, hogy elüssék, begyűjtötte. Bundás meglepetésünkre chipes volt és 11 éves. Hazavárták.

Bundas.jpg


Az edelényi gyepmesteri telepről altatás elől érkezett Kokó, a keverék kan kutya, akinek ideiglenes befogadót is keresünk.




Mackótestvér elvileg opciós ideiglenes befogadónál volt, de eddig tartott a türelem, pedig mi mondtuk, hogy Mackótestvér szocializációja, rehabilitációja még sokáig tart majd. Visszakerült és újra keresi az igazit. Ugye, megtalálja?


mackotestver.jpg


A héten sem hagyhattuk ki az orvosi köröket, hiszen ivartalanítás nélkül nem adunk örökbe. Ez alól az olasz vonalú angol szetter kan, Argan sem volt kivétel, aki a héten átesett a beavatkozáson.


argan13.jpg


Egy másik szetterünk, az ír szuka, Molly Moll is ivartalanítódott. Ő nagyon rosszul viselte a műtét utáni időszakot, de aztán szerencsére - és a fájdalomcsillapító hatására - jobban lett. Molly Moll gazdijelöltes.


molly_001.jpg


Bibap Lulu esetében aggódtunk, hogy pozitív lesz a szívféreg tesztje, mert a társa, akivel együtt hoztuk el, szívférges, de szerencsére esetében nem volt kimutatható a parazita, így viszont már nem ivaros ő sem, mostantól teljesen készen áll a gazdisodásra.


lulu_2.jpg


Darabka még túl fiatal az ivartalanításhoz, az ő orvosi látogatása az állkapcsában és a combjában található vasak eltávolítása miatt volt esedékes. A hétvégén látogatókat fogadott, és... Gazdijelöltes!


darabka_2_001.jpg


A sérült lábú fekete keverék kanunk, Alfonso az első befogadóhoz költözését elbukta, mert az utolsó pillanatban egy smsben lemondták, de aztán újra felragyogott a szerencséje, azóta családban, a kanapén lábadozik.


alfi2.jpg


Ez a hét egyértelműen Felhő hete, aki először ideiglenes befogadóhoz költözött egy volt munkatársunk családjába, de csak pár napot töltött ott, mert közben befutott az igazi, ahová a hétvégén át is költözhetett.


felho3_002.jpg


Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét egyik megoldandó feladata Puffer költözése volt, kitartó ugatásával rengeteg álmatlan éjszakát és nappalt okozott a családi panzió lakóinak, ezért befogadót kellett váltania. Új helyén kezd a lelke megnyugodni, most már csak egy álomgazdi hiányzik az életéből, hogy teljes legyen a béke.

12491911_948401978542655_5638776120597274261_o.jpg
Taffi és Tiffany elválaszthatatlan párost alkotnak, a héten ők is befogadót váltottak, egy családi panzióban kerültek elhelyezésre.

12647815_999003940145541_1354788902_n.jpg
Budapesten találtak egy fiatal magyar vizsla mix lányt, aki tőlünk a Hippi nevet kapta. Hiányzó chipjét pótoltuk, és megkezdtük az oltási programját, közben pedig az eredeti tulajdonosát keressük.

12666383_10154025913847590_448050572_n.jpg
Megérkezett a gondozásunkba korábbi tulajdonosától költözés miatt Lipót. Ideiglenes befogadónál került elhelyezésre, ahol megtanulhatja a lakásban élés szabályait, közben pedig várja az álomgazdi jelentkezését.

12494735_1037434012945653_1626140956135828655_n.jpg
Marcellnek a már rutinnak számító szívféreg tesztje sajnos pozitív lett, így a kezelését meg kell kezdenünk, de ez egy hosszabb folyamat lesz. A vizsgálatok alapján pedig az egyik szívbillentyűje nem zár jól, emiatt a szívpitvara kitágult, amire szintén gyógyszert kell szednie.

12674215_1013832888675900_690072312_n.jpg
Bekő a soron következő oltásáért járt az állatorvosi rendelőben. A kislegény már nem is olyan kicsi, hatalmasat nőtt, mióta testvéreivel a gondozásunkba került, már csak ő nem talált gazdára közülük.

Beko_5.jpg
Külföldi partnerszervezeteink segítségével kirepülhetett a gondozásunkból Gigerli, Szidi, Hisztis Mirtill, Toma és Léni.

Nesztor a héten látogatókat fogadott, reméljük, hamarosan végleges családba költözhet.

12631461_977565585647387_5077318416995835097_n.jpg


Nemrég örömmel adtuk hírül, hogy Tápé gazdára talált, néhány nap múlva mégis visszakerült a gondozásunkba. Ideiglenes befogadóhoz költözött, de nem kellett sokáig várnia, ezen a hétvégén gazdához költözhetett. Reméljük második nekifutásra már szerencsésebben alakul Tápé sorsa, és tényleg végleges családra talált.

12467913_996363257089530_1005156171_n.jpg

A héten több kutya érkezett a gondozásunkba, valójában több kutya, mint amennyit terveztünk, vagy racionálisan fogadhattunk volna, de nekünk is van szívünk...

Az edelényi gyepmesteri telepről érkezett hozzánk altatás elől Jeny, a tacskó keverék szuka. Ideiglenes befogadót is keresünk számára!


jeny.jpg


Az egri menhely kért segítséget három, egy év alatti szálkás szőrű tacskó keveréknek, két kan és egy szuka. A Kiskarak, Kisvuk és Kiscsele neveket kapták.


Monki mama az Illatos úton várt a tökéletes családra, de erre kicsi esélye volt tekintettel arra, hogy idős és sérves. Hamarosan megoperáltatjuk, de addig is családi körben töltheti az idejét. Monki mama amúgy egy tökéletes és kedves kutyahölgy.

monki1.jpg

Kóc még szilveszterkor került be a székesfehérvári ASKA-hoz, mi pedig azt hittük, hogy egy ilyen szép kutyát biztosan keresni fognak, de nem kereste senki. Kóc hozzánk került, jelenleg a tárnoki kennelsor lakója. Sajnos megfázással indított, így antibiotikumot szed.

koc1.jpg

Az orvosi körökből is bőven kijutott ebben a pár napban, de nem csak a szokásos ivartalanításokról volt most szó, de persze arról is, hiszen Csibécske, Fenyőfa és Szőregér is átestek a beavatkozáson. Mindhárman szívféreg negatívok is szerencsére.


Gombfoci vérzékenysége miatt továbbra is kivizsgálás alatt áll, de addig is minden sérülési lehetőségtől el kell őt zárni, mert a legkisebb ütődés is bevérzést eredményezhet. A héten gondos előkészület mellett levételre került az egy, speciális véralvadási vizsgálathoz szükséges vér. Négy véralvadási faktort néznek majd meg a németországi laborban.

gombfoci_001.jpg

Misónak kicsit bedagadt a műtött lába, emiatt kereste fel az állatkórházat, ahol kiderült, hogy a gyógyulás gyorsabb ütemű, így március elején ki lehet venni a drótokat. Addig viszont várja, hogy valaki visszavonhatatlanul beleszeressen.

miso_004.jpg

Sütőtök sajnos felfázott a kennelben, így véres lett a vizelete. Gyógyszert kapott, de ha jól alakul, két hét múlva Szolnokra költözhet gazdihoz. Meglátjuk. Drukkoljatok!

suti2.jpg

Csobodri szövettana megérkezett, szerencsére negatív lett. Neki is van egy titka: egy osztrák család szeretné őt örökbefogadni. Hamarosan jövünk.

csobodri1.jpg

Három gazdisunk is lett szerencsére. Őszapó, a veterán tacskó egy nagyon kedves család kutyája lett, akiket nem rettentett el a kora, de cserében meggyőzte őket Őszapó szerethető személyisége.

oszapo_009.jpg

Paradicsom is gazdis kutya lett. Talán sokan emlékeznek rá, ő volt az a kutya, akinek a társkutyáját megmérgezték, és ő maga annyira rettegett, hogy ülve aludt. Mostanra szépen feloldódott, ez pedig meghozta a gazdit is számára. Érdre költözött.

para.jpg

Papannit, az egészen apró szálkás lányt az egyik befogadó családunk szülei fogadták örökbe.

papanni_001.jpg

Az adó 1% nyilatkozat kitöltése most már esedékes, nekünk pedig minden forint számít, ez teremti meg a működésünk alapját. Gondoljatok ránk, nyilatkozzatok a javunkra!

ado_egy_07

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése