2016. február 21., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 5. héten?

Volt védencünk, Demény, a kötsög néven facebookozó celebvizsla segítő csoportja a Deményista Mentor Klub a havi támogatói projektjei mellett vállalta, hogy az általunk felajánlott 10 zsák tápot kiegészítve az általuk gyűjtött adományokkal eljuttatja az ózdi állatmenhelyre. Ez meg is történt, az adományokat pedig az ottaniak nagy örömmel fogadták. Már csak egy menhelyre kell elszállítani az adományt... Szekszárd, ti sem maradtok ki!


Vizsla fajtamentő csoportunknál Vajda ideiglenes befogadói távollétében az átmeneti időszakot csapatunk egyik önkéntesénél tölti.

12666320_1138968176113932_1508151049_n.jpg
Kabar nagyon csúnyán elvágta a talpát, a kötés alatt nem gyógyult, szabadon hagyva viszont félő volt, hogy beleakadna mindenbe, összevarrták a sebét. Szerencsére minden rendben ment, s mivel ideiglenes befogadóinak el kellett utaznia, így őt viszont nem tudták magukkal vinni, Kabar átmenetileg a gyógyulási időszakot rutinos befogadónknál tölti.

index.jpg
Kubu ideiglenes befogadójának néhány napra el kellett utaznia, így átmenetileg rutinos segítőnkhöz költözött egykori védencünk, Tódi mellé.


A héten a terveink szerint három védencünk esett volna át az ivartalanításon, Puffer műtétjére azonban nem került sor, nagyon megviselték a változások. Berger és Tarda rutin szívféreg tesztje negatív lett, így ők áteshettek az ivartalanításon. Mindketten befogadójuk otthonában lábadoznak, s már semmi sem választja el őket attól, hogy családba költözzenek.

Örömmel adtuk hírül, hogy Tápé, a T-alom egyik babája, végleges családra talált. Örömünk azonban nem tartott sokáig, visszakerült a gondozásunkba. Nem volt meg a kellő kitartás, a kezdeti lelkesedés pedig elmúlt.

12575811_1125603890783694_613947033_n.jpg
Barnibaba korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, a Dog Garden kutyapanzióban helyeztük el. A fiatal fiú energiakészletei kiapadhatatlanok, mindig kapható egy kiadós játékra, vagy futásra, lemeríthetetlen energiákkal rendelkezik. Mindenkivel nagyon barátságos, nagyon jó kutya fog belőle válni egy álomgazdi oldalán.

12647424_893086604143568_4546872328834200583_n.jpg
Három új érkezőnk, Helen, Vizsu és Haver korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba. Egy családi panzióban kerültek elhelyezésre, az oltási programjukat megkezdtük.


Lordi nagyon szuper helyre gazdisodott!


Morton is gazdis lett, de a következő hét a gyors gazdisodás után szomorú fordulatot hozott életébe.

morton3.jpg

Silver ivartalítása után már családban, gazdis kutyaként lábadozhat.

silver_002.jpg

Megérkezett gondozásunkba Camaro.

camaro3.jpg

Esélytelenjeink között most a legszerencsétlenebb, a frissen operált fekete keverék, Alfonso eljöhetett a kórházból, de sajnos nem akadt számára ideiglenes befogadó, így egyelőre a kennelsoron lábadozik. Nagyon jó idegrendszerű, barátságos, alázatos és nem utolsó sorban gyönyörű kan kutya.

alfonzo

Egy miskolc közeli tó mellé tettek ki egy dobozban öt kiskutyát a legnagyobb fagyok idején. Sikerült az elhelyezésüket megoldani, megkezdték a karanténjukat egy szerető ideiglenes családban. A kis csapatban négy kan - Janó, Jutas, Jelen és Játék - és egy szuka - Jente volt, de sajnos a héten Janó, a kis fekete és Jente, a kis sárga lányka betegek is lettek, mindketten infúzióra szorultak, végül pedig Janó sajnos fel is adta. A pöttömöknek nem volt még elég erős az immunrendszere az időközben összeszedett parvó vírus legyőzéséhez.

jano-jelen-jente-jutas-jatek.jpg


Molly Moll, a fiatal-felnőtt ír szetter szuka gazdájától került a gondozásunkba, ők már nem tudták tovább vállalni a megfelelő tartását. Ideiglenes befogadó családba került, ahol nagyon hamar megszokta a kényelmet és a folyton kényeztető gyerekkezeket is.

molly.jpg

A héten nem csak egy alommal lettünk gazdagabbak. Egy másik befogadóhelyre az ajkai Vahur Menhelyről érkezett meg Zomé és a Február alom, akik egy lakásban élő családnál születtek, tudatos szaporítás eredményeként. Zomé egyelőre nagyon meg van zavarodva, ami érthető is a változások miatt, de hisszük, hogy hamarosan bízni fog, és egy kedves kutyává válik. A babák nevét a Facebook csoportban adták össze - három szuka és két kan van, a neveik: Zila, Zigi, Zazi, Zonkó és Zeolit. Hosszú út vár még ránk a babákkal, ebben ott vannak a parazitamentesítések, az első oltások, a chip, de április első hetétől már költözhetnek majd, akkorra lesznek nyolc hetesek. Várhatóan kis-közepes termetűre nőnek majd.

zcs.jpg

A sok-sok érkező mellett egy jó hír is jutott a hétre, Szevasztavasz végre gazdára talált. Ugyan erre nem Magyarországon, hanem Ausztriában került sor, de mi így is nagyon örülünk, hiszen egy személyre szabott családban Szevaszka is jobban ki tud bontakozni, és jobban megtanulhatja az együttélés szabályait.

szevasz_2.jpg

A tacskó fajtamentés nagy híre, hogy Várdai Tücsit, a harapós és idősebb rövid szőrű tacskó kant, aki nagyjából mostanra már mindenki kedvence lett a beszámolói alapján, az ideiglenes befogadója örökbefogadta. Tücsi innentől gazdis, ami egyben azt is jelenti, hogy a kötődés miatt ideje a viselkedésén csiszolnia. Biztosan sokat fejlődik majd.

tucsi2_001.jpg

Nem olyan régen került hozzánk, de már szerető családba is költözött Üveggolyó, a tacskó keverék kanocska, akit egy nagyon rossz körülmények között élő családtól hoztunk el a mamájával, Csillagszóróval együtt. Úgy volt, hogy ő is gazdisodik a héten, de őt végül lemondták. (Tudtátok, hogy minden körültekintés ellenére még az előzetesen szűrt, látogatáson is átesett jelöltek közel 1/3-a egy-két napon belül mégis lemondja az örökbefogadást?)

uveg.jpg

Raul a kennelsor lakója, mi viszont szeretnénk, ha mielőbb gazdis lenne végre. Ehhez megkértük az osztrák partnerünket is a hirdetésére, de az ő orvosaik láttak valami aggasztót Raul nyaki röntgenén, így addig nem vállalták a hirdetést, amíg ki nem vizsgáltatjuk, hogy a kutyának a későbbiekben lesz-e folyamatos fájdalma. A héten ezért Raul MRI vizsgálatra ment, ami szerencsére negatív eredménnyel zárult, mert egy kis meszesedésen kívül egyéb elváltozás, szűkület nem volt kimutatható. Raul viszont tényleg sokat fejlődött érkezése óta, s most már kimondhatatlanul vágyna arra, hogy valaki őt is megszeresse annyira, hogy a családja részévé válassza őt.

raul_005.jpg

A három új tacskó csoportos érkezőnk közül kettő már volt a gondozásunkban... Szőregér, a szerencsi út mellett talált szálkás szőrű tacskó keverék kan viszont nem, ő az újfiú. Félénk, az emberrel szemkontaktust nem tartó, de megfelelni akaró, barátságos kutya, aki most ideiglenes befogadónál várja, hogy valaki beleszeressen.

erkezo03.jpg

Sütőtök sajnos megharapta a család gyermekét, így feladták a vele való küzdelmeket, a kutya habitusa nem egyeztethető össze egy kisgyermekes családdal, így sajnálatos módon visszakerült a kennelsorra. Most ott várja, hogy akadjon egy olyan örökbefogadó, aki az ő karakánsága, illetve helytelenül használt kommunikációja ellenére is ad neki egy esélyt. Hangsúlyozzuk, hogy Sütőtök már így is nagyon sokat fejlődött, de messze még az út a tökéleteshez.

suti1.jpg

A másik visszaérkezőnk viszont nem tett semmi rosszat, esetében a családi környezetben álltak be olyan változások, amelyek miatt nem maradhatott. Derivál, a kölyökként gazdihoz adott tacskó keverék kanunk most újra a gondozásunkban van, és ahogy minden másik kutyánk, ő is gazdát keres.

derival3.jpg

Kérjük, hogy az adóbevallásotok töltésekor idén is gondoljatok ránk, ajánljátok adó 1%-otokat a javunkra. Védenceink ellátásához szükségünk van a támogató segítségetekre! Köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése