2016. augusztus 11., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 31. héten?

A hét legnagyobb eseménye kétségkívül az Örökbefogadó Nap volt, de mellette szokás szerint tettük a dolgunkat. Akadtak gazdisodóink és érkezőink is szép számmal, sajnos azonban szomorú hírből is jutott elég a hétre.

Vizsla fajtamentő csoportunknál ezen a héten került megrendezésre az első Örökbefogadó Nap, de e mellett is bőven akadt még tennivalónk.

Tas érkezéskori szívféreg tesztje pozitív lett, a héten esedékes volt az ismétlő tesztje, ami ez alkalommal is pozitív lett, így tovább folytatjuk a kezelését.

tas.jpg

Akác rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon. A lábadozást nehezen viselte, de néhány nap alatt összeszedte magát és ismét a régi volt.

13781900_1151918448163875_5828192155737416616_n.jpg

Az ASKA önkénteseitől kértek segítséget egy rossz bőrben lévő idős vizslához, a héten elhagyta a kórházat és családi panziós befogadónkhoz költözött. Az állapota finoman szólva is katasztrofális, számtalan beteg és idős kutyát láttunk már, de az ő elhanyagoltsága még minket is elborzasztott.

13912840_1119002731478994_6793243602514720615_n.jpg

A Muki-család babái szépen lassan kiröppenek a gondozásunkból, nem tudjuk, milyen sors várt volna rájuk az elhagyatott kertben, de szerencsés csillagzat alatt születtek és az életük jóra fordult. A gazdijelöltesek közül Munkás volt az utolsó, aki szerető családban folytathatja az életét, két testvére: Macerás és Méltó még gazdára várnak.

munkas_001.jpg

Szombaton első Örökbefogadó Napunk került megrendezésre, ahol a kennelsoron élő védenceink mellett ideiglenes- és családi panziós befogadóknál elhelyezett védenceink is jelen voltak. Sok érdeklődő család érkezett, semmit nem merünk elkiabálni, de úgy tűnik néhány védencünknek komoly kérője akadt.

13906847_1249190688424306_9047062104756190963_n.jpg

Drazsé és Bagette is tiszteletüket tették egy rövid látogatás erejéig az Örökbefogadó Napunkon, de nem mint gazdikeresők, befogadóikat kísérték el. Az Öröbefogadó Nap után mindketten útnak indult és végleges gazdáikhoz költöztek.


Kicsirigó korábbi tulajdonosától érkezett nyílt sebbel, amit valószínűleg a nyakörve okozott. A sérülése első sorban a nyaka alsó táját érinti, fertőtlenítjük és kezeljük, szerencsére az általános egészségügyi állapota jobb, mint amit reméltünk.

13895004_1227987433907471_6042404265307687997_n.jpg

A német vizslák általában hosszabb időt töltenek nálunk aktivitásuk és nagy mozgásigényük miatt, ékes kivétel most ez alól Zsivány, akinek csak rövid időt kellett a gondozásunkban töltenie. A héten szerető családra talált, gazdis életének első napjait egy közös nyaralással kezdték meg.

zsivany.jpg

Sajnos egy szomorú eseményt is tartogatott a hét, egykori védencünk, Miska elvesztette betegséggel vívott csatáját, és átkelt a szivárványhídon. Három csodálatos boldog év adatott meg neki családja oldalán, ég veled Miska!


A német dogoknál a héten Flora átesett az ivartalanításon, s ideiglenes befogadóhoz költözött. És olyan szerencsés ez a gyönyörű kutyalány, máris komoly érdeklődői vannak.

flora1.jpg

Arya pedig gazdihoz költözött! Új családja nagy szeretettel várta őt, az első hírek szerint minden rendben van. Sok boldog gazdis évet Arya!

DSC_0044

Igen mozgalmas hetet zártunk a tacskó fajtamentésnél, szerencsére a jó hír, hogy sokan gazdihoz költözhettek, betegeink pedig szépen gyógyulnak.

Miskolci Talpas megörökölt kutya volt, nem kellett, kutyákkal való viszonya nem volt  igazán jó. Megérkezése után kiderült, hogy ez jól kezelhető, az egójából sikerült hamar leadnia. Az aprócska fiúcska hamar megtetszett egy hölgynek, aki a hírek ellenére meglátogatta, nagyon jól  alakult a találkozó, így hétfőn Talpas gazdához költözött egy másik tacskó mellé. A hírek szerint minden remekül alakul.

talpas.jpg

Vignettát, az 2 éves tacskó keverék kislányt egy befogadónk találta lesoványodva, enyhe demodex fertőzéssel. Hamarosan ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ahol szépen rendbe jött a szőre, összeszedte magát, és kiderült róla, hogy egy hihetetlen egyéniség, aki néha bosszantó tud lenni, mégis ellenállhatatlan. Az elmúlt héten látogatókat fogadott, így kedden már ő is költözött, szigethalmi lakos lett. A családját teljesen elvarázsolta, Lime a boxer lány máris nagy barát lett, és élvezi a közös nagy sétákat.

vignetta1_002.jpg

Cupcake és Crunch, a mi szerelmespárunk is hosszú idő után végre gazdihoz költözhetett egy kedves családhoz fognak ezentúl tartozni, a költözés utáni problémák is megoldódni látszanak, de hát egy változás mindenkit megvisel. Budapesti lakosok lettek a Vérmezőnél, ahol nagy sétákat tehetnek majd.

crcu.jpg

Pencil és Skicc gazdája meghalt és az idős szülei nem tudták a két kutya gondozását vállalni, ezért segítséget kértek, így a szálkás szőrű tacskó hölgy és a szépséges ó német juhász, akik mindketten 6 évesek a gondozásunkba kerültek. Igazi társak és sorolhatnánk a jó tulajdonságaikat, de mi inkább szeretnénk nekik egy nagyon jó helyet találni, akár együtt is, hiszen ők az elmúlt hat évet együtt töltötték és igazán össze szokott párost alkotnak.


Pápáról is volt két érkezőnk. Vigasz, a 7 éves rövid szőrű tacskó szuka és Lime, az egy éves szálkás szőrű tacskó kan. Vigaszt gazdája altatásra szánta, szerencséjére az állatorvos ezt nem hagyta, és a végtelenül kedves és szép hölgy már érkezése után gazdijelöltesnek mondhatja magát.
Lime egy szép és rettegő kutya, idős gazdája kórházba került, rá nem volt már szükség. Sajnos nem tudjuk mi történhetett az elmúlt egy évben vele, de egyszerűen retteg. Igyekszünk segíteni neki, hogy minél előbb sikerüljön megnyugodnia és nyitnia, de ez biztos lassú folyamat lesz.


Szellőke a héten visszakerült a gondozásunkba, el kezdett szeparálni, és ezt a gazdái nem tudták kezelni. Szerencsére annyira sokan követték az ő sorsát nyomon, hogy rögtön több jelentkező is lett rá. Végül egy fiatal pár látogatta a tacskójukkal Gravitációval, és szerelem lett azonnal. Szellőke már családban tölti a napjait, és eddig minden remekül működik a hírek szerint.  

szello6.jpg

Alma, a Miskolcról érkezett fiatal tacskó keverék lány a héten látogatókat fogadott. A család csak őt akarta, így az ivartalanítása után a hétvégén ő is gazdis kutya lett. Nagyon szépen viselkedik családjában, szobatiszta és szól a gazdinak, ha ki kell mennie. Iskolába is fog járni, hogy megtanuljon mindent, amire a felnőtt életében szüksége lesz.

alma_004.jpg

Varázs egy egy éves fekete-cser tacskó keverék kan, a gazdinak nem kellet mert rágott. A kutya nagyon kedves, szófogadó és jó kutya. Miért rágott? Mert nem foglalkoztak vele, nem mozgatták ki. Van aki úgy gondolja, ha kert van akkor minek a séta. Nos ezen érdemes lenne elgondolkodnia sok embernek.
Varázs hamarosan már látogatókat fog fogadni, és reméljük az ő életében is minden majd a helyére kerül.    


Kirby sokáig várt, és bár érdeklődés lett volna rá, de szívférgessége eddig mindenkit visszatartott. Szerencsére azért van olyan, aki nem retten meg ettől a kezelhető betegségtől, és végre érte is eljött az igazi. Pont olyan családba került, amilyet elképzeltünk a számára. A nagy kutya fontos, mert imádja őket, több gyerek akikért rajong, és nyüzsis család, mert ő ezt szereti. Gazdái alig várták a érkezését, már vágták a centit egész héten. Kirby boldog ezt már ez a néhány nap is elárulta.

kirby_009.jpg

Borka és Árvácska, a két balesetes kutyánk egyre jobban van. Megtörtént a varratszedés, és elkezdődött a rehabilitációjuk az oldalunkon nyomon követhetitek  a kezelésüket.


Esélytelen keverékeinknél a héten sem maradtunk orvosi esetek nélkül, pedig a csoport forrásai kiapadtak.

Picike, az aprócska keverék szuka vesebeteg, infúziózni már nem tudjuk, mert nincs hozzá vénája. Szerencsére magától enni kezdett, illetve a kedve sem rossz, de az ismételt vérvizsgálat eredménye sajnos rosszabb lett, mint bármelyik eddigi korábbi.

picike1.jpg

A kennelsoron nem bírta sokáig a harmadik, frissen felvett munkatárs, így viszont megszorultunk. Önkéntesek, egyéb beugrók visznek műszakokat, akik nem is minden kutyánkat tudják kivenni a kennelből (a kutyáink egy része erősen problémás), de nincs is mindenkinek napi kennelsori rutinja. Sajnos ennek lett sérültje a múlt héten Megan Fox, a héten pedig Gombos fülének egy jelentős darabjától búcsúztunk, aki túl közel került ősellensége, Poltergeist kenneléhez. Sajnos a fülét varrni kellett, és ettől a hangulata is elég rossz, tele van feszültséggel.


Azért jó híreink is akadtak. A sárospataki nyomortelepről érkezett Mandulás alomból kirepült a következő kölyök, Moped. Ott nem élte volna túl, akárhogy is próbálják most magukat jó színben feltüntetni az ottaniak...

moped_004.jpg

Moped mellett egy másik "Mo" is gazdisodott. A szerencsi gyepmesteri telepről érkezett, azt kétszer is megjárt, félős Mozi volt a szerencsés. Reméljük, az új családja kitartó lesz, és boldog életet tudnak biztosítani neki. Nagyon megérdemli.

mozi1_003.jpg

Osztrák partnerszervezetünk, az AC Austria jelezte, hogy találtak egy családot a vak és idős Csobodrinak, aki így gazdijelöltes státuszba került, és hamarosan elköltözik.

7.jpg

Esélytelen keverékeink közül 10-15 kutyával augusztus 14-én 14 és 18 óra között a városligeti Kertem nevű szórakozóhelyen találkozhattok, ahol ismét mini örökbefogadó napot tartunk. Mindenkit szeretettel látunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése