2016. augusztus 19., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 32. héten?

Nagyon gyorsan repül a nyár, és szerencsére a 2016. évi meleg időszak kedvezőbben alakul, mint az előzőek, de más állatvédő szervezetekhez képest is jobban állunk az örökbeadásaink számát illetően. Emögött természetesen van egy adag szerencse is, de sok-sok munka, hirdetés, rendezvényeken való megjelenés, valamint a profi fotók is segítettek abban, hogy minden héten büszkén sorolhatjuk, hogy ki költözött el a gondozásunkból.

A héten az esélyteleneket gondozó Alap Csoportunk egy mini örökbefogadó napot szervezett, ahol több gazdára váró védencünkkel is meg lehetett személyesen ismerkedni, és szerencsére mindannyian nagyon jól viselkedtek, pedig megint voltak olyan kutyák, akik csak próbaként kaptak esélyt a részvételre. Önkénteseink, a látogatók és a rengeteg jutalomfalat tökéletes napot biztosított számukra, a kilátogató volt védenceinknek nagyon örültünk, és a rendezvénynek helyszínt biztosító Kertem is nagyon jó vendéglátó volt, mindenki megtalálta, amire szüksége volt ezen a meleg napon. Akik bármilyen módon részt vállaltak a szervezésben, mindannyian büszkék lehetnek, mi is azok vagyunk, és egyben nagyon hálásak is, hiszen egy-egy ilyen rendezvény a segítségetek nélkül nem jöhetne létre. Köszönjük, hogy mellettünk vagytok!

A kennelsori csapatot három kutya képviselte: Zizeg, Bio Böbe és Vándor, akinél nem voltunk biztosak, hogy jól fogja bírni a zajt, a sok embert, de gyakorlatilag néhány pánikolást leszámítva falatkákba folytotta az izgalmát. Sajnos közülük senkire nem volt érdeklődés, de Bio Böbe találkozhatott a már gazdis lányával, Bodzával és a még gazdára váró, de családi panzióban élő fiával, Barkával.



Családi panziósaink közül kilátogatott Gurtni, Szonár, Zomé, a múltkori örökbefogadó napon tanúsított tökéletes viselkedése miatt Küllő és új vállalásként Állas Morzsi, illetve ott volt még Picike, Szöcske, Bátor és Bio Barka. Picikét találkoztattuk az anyukájával, Lorzsival, nagyon örültek egymásnak, de amúgy is jól érezték magukat a kutyák, hiszen gyakorlatilag simogatásból nem volt hiány, de enni is lehetett megállás nélkül.



Gurtnira már e-mailben érdeklődött egy fiatal pár, akikkel a Kertembe beszéltük meg az ismerkedést, ez pedig olyan jól sikerült, hogy önkéntesünk már repíthette is a gazdis életbe ezt a sokat megélt tacskó keverék kant. Ő lett az egyik gazdisa a napnak. Rajta kívül halvány érdeklődések voltak még Küllőre és Szöcskére, meglátjuk, hogy kerekedik-e belőlük valami.



Ideiglenes befogadóik kihozták Lorzsit, Marcit, Slencit, Alfonzót és...



Majdnem kihozták Vigyorit is... Azért csak majdnem, mert Vigyorit inkább örökbefogadták, megijedtek attól a lehetőségtől, hogy esetleg ezen az alkalmon valaki visszavonhatatlanul beleszeret. Így Vigyori három évnyi futrinkás lét után végre révbe ért.

v8.JPG

Két gazdis kutyával zárni egy rendezvényt nagyon jó eredmény, és ha szerencsénk lesz, a személyes találkozás elég mély nyomot hagyhatott talán még másokban is. Mi reménykedünk, hogy elárasztanak minket az érdeklődő e-mailek hamarosan. A következő rendezvényeink, ahová önkénteseket keresünk, illetve mindenkit szeretettel várunk:

- szeptember 3-a, a Kazinczy utca valamelyik romkocsmájának kertjében - ismét egy mini örökbefogadó és simogató nappal készülünk,
- szeptember 11-én pedig az esélytelenek születésnapját is megünnepeljük az Anker't nevű helyen azzal, hogy ott az Adománytaxi bevonásával adományokat is fogunk gyűjteni a rászorulóknak, úgyhogy érdemes már most átválogatni a melegebb ruhákat, gyermekjátékokat és egy-egy egység tartós élelmiszert is beszerezni, hiszen nem egyben megvásárolva fel sem tűnik a segítség.

Ha csak ennyi történt volna a keverékek háza táján, már azzal is elégedettek lehetnénk, de nem álltunk meg itt. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, 2017. évre új vezetőt keresünk az esélytelenek csapatának, mert a mostani vezető lemondott futrinkás vezetői tisztségeiről, ahhoz viszont hogy úgy tudja átadni a csoportot az utódjának, hogy ne egyből feldolgozhatatlan létszámú, sokszor problémás kutyával kelljen indítania, csökkenteni kell a létszámot a szokásosnak tekinthető 20-30 közötti gondozotti számra. Természetesen nem altatunk, ha ez valakiben felmerült volna, viszont tényleg mindent, de mindent megteszünk, hogy védenceink eljussanak valahogy az emberekhez. 62 kutyáról indultunk, ez volt eddig a csoport életében a maximális, valaha volt létszám is egyben, de ehhez a létszámhoz hozzájárult a tacskó fajtamentéstől vezetőváltáskor átvett 15 kutya és a nem tervezett, de életmentő két alom a maga tizenegyes létszámával.

A héten voltak további gazdisodásaink is. A sárospataki horrortelepről mentett Sáros alomból Serleg, a metszőkék szemű szépség gazdihoz költözött a héten, szerencsére minden rendben van vele az új családjában, nagyon szeretik.

serleg2_001.jpg

Sampont ugyan lemondta a korábbi gazdijelöltje, de úgy tűnik, hogy sikerült is neki új jelölteket találni, akik most egyelőre lefoglaták, mert nyaralni indultak, de a következő héten reményeink szerint már az ő gazdisodásáról is hírt adhatunk. (Egy-két hétnél többet nem tartunk így kutyát, mert az esetek többségében a végén az örökbefogadás meghiúsul, az pedig a kutyáinktól vesz el értékes időt.)

IMG_4235.JPG

A Sáros alomból már csak a fiatal-felnőtt keverék mama, Séta várja az igazit, de esetében nagyon örülnénk egy ideiglenes befogadónak is, mert Séta nem élt eddig lakásban, és a szocializációját leginkább egy túlélési küzdelmekkel terhelt telepen biztosították kutyatársai, úgyhogy bőven van még mit tanulnia. Ha valaki befogadná, jelentkezzen az info@futrinkautca.hu e-mail címen. Nagyon nagy segítség lenne, hiszen egy lakáshoz szoktatott kutya örökbeadási esélyei is sokkal jobbak, mint kennelben élő társaié.

_DSC1882.jpg

A Mandulás alomból az utolsó kölyök is elköltözött végre, Merre Budapest XI. kerületébe költözött egy szerető családhoz, akik már nagyon várták őt.

merre_001.jpg

Az anyukájuk, Magdi szívférges, úgyhogy a kezelése folyamatban van, de így is van egy család, akik szeretnék majd megismerni őt. Reméljük, hogy a mancsa köré csavarja majd őket, nagyon kellenek a drukkok, hogy így legyen.

13874962_10206954948608745_496291525_n.jpg

Németországi partnerszervezetünk, a Setterburg is segít a létszám csökkentésében, így jelezték, hogy Kérdőjelnek, a csíkos tacskó keverék szukának találtak egy nagyon jó ideiglenes befogadó családot, ahonnan majd gazdára találhat, mi pedig nagyon örültünk a lehetőségnek, így most az utazást szervezzük.

kerdojel2_masolata.jpg

Bár a szigorú létszámstoppot tartjuk, a héten mégis lett egy új érkezőnk, a szolnoki állatotthonból vettük gondozásba Pamutot, az idős kuvasz keverék szukát, aki megkapta a segítségünkkel az oltásait, úgyhogy hamarosan már a valóságban is a körünkben köszönethetjük őt.



És ha már a köröknél tartunk, Bors, a miskolci gyepmesteri telepről altatás elől mentett pukkancs a héten a külső panziós helyről áttette a székhelyét a tárnoki kennelsorra, ott várja a jó idegrendszerű és reflexű, kutyához értő érdeklődőket.

b7.jpg

A hét végére a gondozotti létszámunk 47 kutya lett, közülük jelenleg négyen gazdijelöltesek, így reménykedünk, hogy augusztus végére esetleg sikerül bejutni a bűvös negyvenes létszám alá. Ehhez viszont továbbra is hatalmas szükség van a gazdijelöltekre, de az ideiglenes befogadókra is, akik egy-egy nem családban élő védencünk számára megtanítanák a lakáshasználat szabályait, így növelve az örökbeadási esélyeiket.

A német dog fajtamentésnél a héten 4 hónapnyi várakozás után Raya elutazott a németországi partnerszervezetünkhöz. Itthon semmi érdeklődés nem volt rá, így most kint új esélyekkel folytatja a gazdikeresést.

DSC_0026

A hét szerencsése Ursus, a kedves fekete óriás. Egy ideje már jelöltes volt, de most már tényleg gazdisnak mondhatja magát ez a gyönyörű fiúcska. Sok boldogságot Ursus!

ursus1_003.jpg

A hét csendesebben telt a tacskó csoportnál, de szerencsére ismét voltak gazdisodóink, több kutyánkat látogatták, és természetesen voltak új érkezőink is.

Margaréta néhány hete érkezett a gondozásunkba, az orra ijesztően sebes volt, a kedves és nyugodt fiatal szuka szépen viselte a kezelését, ami nagyon gyorsan javulásnak indult, és szerencsére nem volt olyan nagy a baj, mint amekkorának először kinézett. Ideiglenes befogadónál került elhelyezésre, ahol jól érezte magát, és a sebes orra ellenére hamar megérkeztek az érdeklődök iránta. Végül az örökbefogadás is megtörtént, egy rutinos kutyás házaspár fogadta örökbe, akik igen aktív életet élnek így nagy séták , kirándulások várnak rá, és természetesen a kisasszony világlátó lesz, mert utazásaikra is mindig magukkal fogják vinni.

margareta1.jpg

Tatoo Füzesabonyból érkezett hozzánk. A fiatal szálkás szőrű tacskó keverék kan egy csodálatosan jó természetű kutya, akire ugyan több jelentkező is akadt, de valamiért mindig meghiúsult a dolog, de mint tudjuk, minden okkal történik. Aztán megérkezett Samu, a csivava a családjával, és már az első találkozásnál kiderült, igazán jó társak lennének. Tatoo nem hazudtolta meg magát, szépen sétált az érdeklődőkkel, elbűvölte őket, nem kellett sokáig várni, jelezték, hogy szeretnék örökbefogadni őt. Így pénteken összepakolt és átköltözött új családjához, gödöllői lakos lett belőle. Samu pedig azonnal játékra invitálta új társát.

tatoo2.jpg

Pencil gazdája halála miatt került a gondozásunkba, és vele együtt érkezett Skicc a társa is. Gondoltunk arra, hogy megpróbáljuk őket együtt örökbe adni, ami mindig nehezebb dolog, de aztán az élet közbe szólt. Pencilbe beleszeretett egy látogatónk, a döntés sem váratott magára sokáig, Pencil a kis labdazsonglőrünk egy régi ismerős kutyás családba költözhetett, ahol máris beilleszkedett, és igen jól érzi magát.

pencil1_001.jpg

Két új gondozottunk, Roxan és Mila Hevesről érkezett. Roxan sajnos másnapra taknyos lett, amitől nem vagyunk túl boldogok, de reméljük hamarosan jobban lesz. Mila rettentően sovány, így neki most elsősorban fontos, hogy összeszedje magát és megerősödjön.



Cocó, a 4 éves rövid szőrű tacskó keverék kan gazdától érkezett, akiknek rendesen a fejére nőtt, agresszívan viselkedik. A legfontosabb hogy helyre tegyük a rangsorba, és megtanulja hol van a helye. Számára mindenképpen egy rutinos, határozott gazdát keresünk.


Vasárnap Veszprémbe voltunk hivatalosak tacskó találkozóra, ami most másodszor került megrendezésre. Egy csodaszép városban, csodálatos paradicsomi helyszínen voltunk. Sok régi ismerőssel is találkozhattunk, gazdira talált kutyáink közül jelen volt Jade, Császármorzsa, Baja, Szerencse, Jumurdzsák, Sütike, és Teri kutya, valamint a fajtamentés képviseletében Porca.
Csaba Eszternek nagyon köszönjük a meghívást, a szervezést, és hogy gyűjtést szervezett a fajtamentés részére.



Vizslacsoportunknál a héten egy korábban örökbeadott védencünk visszakerülését kellett megszerveznünk, ami sosem egy hálás feladat, de bonyolítottunk orvosi köröket, voltak gazdisodóink és érkezőink is.

Tajték korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, nagytermetű erős és izmos testfelépítésű vizsla, akinek egy aktív életet élő végleges családot szeretnénk felkutatni.

13920041_1190478544326631_8712802228722113472_o.jpg

Vanna lábát az erdőben rohangálva egy ág mélyen felsértette, sajnos nagyobb műtétre volt szükség, mint azt elsőre hitték az orvosok, az éjszakát a kórházban töltötte, de másnap már hazatérhetett befogadójához.

vanna_004.jpg

Szegfűszeg átesett az ivartalanításon, a műtét során minden rendben ment és ideiglenes befogadóinál lábadozik.

szegfuszeg.jpg

Fanta a tervek szerint a hét elején végleges gazdához költözött volna, azonban a jelentkezők az utolsó pillanatban meggondolták magukat és elálltak örökbefogadási szándékuktól. Szerencsére nem kellett sokáig várnia az igazira, még aznap befutott rá egy másik érdeklődő család, a találkozó nagyon jól sikerült és Fanta még a héten végleges családra talált.

fa2_001.jpg

Szomorú szemű Kispál végre elhagyhatta a kennelsort és opciós ideiglenes befogadóhoz költözött, hamar kiderült számukra, hogy kapcsolatuk örökre szól, így még a héten sor került a végleges örökbefogadási szerződés aláírására, Kispál hivatalosan is gazdis kutya lett.

kispal_002.jpg

A nyírmadai állatvédőktől került a gondozásunkba Alice és Janis. Alice tulajdonosa halála után került be a menhelyre, ahová az örökösök adták be, Janis talált kutyaként, azonosító chippel nem rendelkezett és eredeti gazdája sem jelentkezett érte.


Elvira szerencséjét a múlt heti Örökbefogadó Nap ugyan nem hozta meg, de a héten látogatókat fogadott, a találkozó jól sikerült és Elvira végleges családra talált.

elvira2_001.jpg

Akác a hétvégén szerető gazdához költözött, a bűbájos természetű kutyára nagyon boldog gazdis évek várnak.

13781900_1151918448163875_5828192155737416616_n.jpg

Valamiért mindig a hét utolsó felére jutnak a kevésbé jó történések, Valenta védencünk két év gazdás lét után visszakerült a gondozásunkba, így ismét gazdát keresünk számára, de csakis egy örökké szólót.

Tarnoki okosok 4.3-0461

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése