2016. augusztus 28., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 33. héten?

A héten egy nagy fővárosi rendezvényen képviseltethettük magunkat, az Ízek utcájában a Futrinka Egyesület standját is felkereshették az érdeklődők.
Szerencsére sokan kilátogattatok hozzánk és kint lévő védenceinkhez, így egy igazán jó hangulatú, sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött. Mivel ezen a rendezvényen mindig nagy a forgatag, így csak az igazán jó idegrendszerű védenceinket vihettük magunkkal. Az érdeklődők személyesen is megismerkedhettek Zoméval, Szonárral, Szegfűvel, Szandállal és Böbével is. Bár az időjárás úgy tűnt nem éppen lesz kedvező, azért így is szerencsénk volt vele, és tudtunk adományt is gyűjteni.

A kutyafuvarosoknak nagyon szépen köszönjük a segítséget, hiszen igyekszünk őket minél több helyre elvinni, hátha épp ekkor szeret beléjük valaki végleg.



Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét a szokásosnál nyugodtabban telt, a múlt hétvégi jól sikerült látogatást követően végre elhagyhatta a kennelsort és végleges családra talált Lesifüles.

lesi3.jpg

Több orvos látogatást is szerveznünk kellett, az egyiket a fájós lábú Öcsinek. Fájdalomcsillapítók adása mellett elkezdett helyrejönni, ám hogy még nyugodtabb környezetben gyógyulhasson maga mögött hagyta a kennelsort és ideiglenes befogadóhoz költözött.



Szeuz kisebb összetűzésbe került egy kutyával, az oldalán sérült meg, amit még aznap összevarrtak, hősünk szerencsére nagyon jól viselte a beavatkozást. Bár egy ilyen sérülés soha nem jön jókor, most különösen igaz ez, Szeuz ugyanis a hétvégén befogadóhoz költözött volna, a jövő heti kontroll vizsgálatok során kiderül, hogy utazhat e ebben az állapotban, családja mindenesetre nagyon várja már.

szeuz1_002.jpg

Dödölle rutin szívféreg tesztje negatív lett, így a héten átesett az ivartalanításon.

dodolle.jpg

Érkezőink is voltak, talált kutyákként került a gondozásunkba a tacskó-vizsla jellegű páros, akik gondozásunkban a Liliom és Csingusz neveket kapták. Eredeti tulajdonosukat keressük, aki érvényes dokumentumokkal tudja igazolni tulajdonjogát.



Gyepmesteri telepről került a gondozásunkba Hinda, családi panziós befogadónál került elhelyezésre.



A hétvégi Ízek utcája rendezvényre két gazdikereső védencünk látogatott ki ideiglenes befogadóikkal: Szegfűszeg és Szandál.



A német dogoknál forgalmas hét volt...3 érkezőnk is van a héten.
Corvette, az 1 év körüli, csíkos német dog fiúcska.




Búvár Rozi, a 2 éves, fekete dog szuka,



És Kiwi, a 2 éves, foltos dog lányka.



Sajnos ezen a héten került bevezetésre a létszámstop is, ami a német dogokat illeti Egyesületen belül.

Még ismerkedünk az újoncokkal, további híreket folyamatosan írunk róluk. De addig is lehet érdeklődni róluk a nemetdogsos@gmail.com címen.

A tacskók háza táján a héten a kölyök kutyáinknál történtek látogatások, és többen gazdijelöltesek is lettek.

Kefe eredeti gazdája nem került elő, több érdeklődő is volt rá, akik mind meglátogatták, hosszan elbeszélgettünk velük , és végül a hétvégén döntés született, így Kefe gazdijelöltes lett, hamarosan költözik új családjába.

cuki_talalt_1.jpg

Mosoly is igen népszerű volt, a hétvégén ő is látogatókat fogadott, ami igen jól sikerült, gazdijelöltes lett, a jövő héten már ő is gazdihoz költözik.

mo8.jpg

Bános, a talált tacskó keverék kanocska is megtalálta végre új családját, a gazdi állatorvos mellett asszisztens, így nem kell aggódni az egészségéért.

banos_001.jpg

A héten Sulyom is költözhetett, a gazdi már izgalommal várta, a hírek szerint az első napok igen jól alakultak. Szépen viselkedik, és a tanulással sincs gond, ami igazán jó hír számunkra.

sulyom_001.jpg

A héten két kutya érkezett a gondozásunkba

Körmendy Jankó, az 1 éves szálkás szőrű tacskó keverék fiú Miskolcról érkezett, ahol egy olyan helyre dobták be, ahol tudták, hogy kutyákkal foglalkoznak.
Egy nagyon jó idegrendszerű kutya, aki egy igazi karakter, nagyszerű kutyát kap, aki őt fogadja majd örökbe.



Tihamér egy 3 éves rövid szőrű tacskó kan, aki gazdától érkezett, viselkedési problémákkal küzd, reméljük sikerül a problémákat megoldani és belőle is egy boldog kutya lehet hamarosan.



A hétvége sajnos rossz hírrel végződött, komoly családi problémák miatt két kutyánk visszakerül a gondozásunkba, mindketten éveket töltöttek a gazdinál.

Janka 6 éves fekete-cser tacskó szuka, aki nagyon ragaszkodik ahhoz, akit megszeret, de a férfiakat nem kedveli, jelenleg ideiglenes befogadónál került elhelyezésre.
Reméljük, hogy hamarosan sikerül megfelelő gazdit találni számára.



Muki 7 éves kaninchen szuka, aki nagyon vidám és kedves kutya. Fogai sajnos nincsenek jó állapotban, és az etetésére oda kell figyelni. Valaki egy igazi családi kedvencet fogadhat majd örökbe.



Az esélytelenek csoportjánál további lépéseket tettünk a kitűzött, év végéig elérendő létszámcél irányába. Ahogy már korábban írtuk, 2017-től új vezetőt keresünk ennek a csoportnak, mert a mostani elhagyja a futrinkás vezetőséget. Annak érdekében, hogy az új vezetőnek ne kelljen majd egyből egy nehezen átlátható és koordinálható létszámú csoporttal kezdenie a munkát, 20-30 közöttire kell visszafaragni a gazdára várók számát. Szépen alakulunk, de még mindig bőven negyven felett vagyunk.

Lecsólányt, a kis-közepes keveréket az egyik családi panziósunk mentette, nála is lakott mostanáig, de a héten szerencsére elköltözhetett, és egy lakásban élő pár oldalán folytathatja az életét.

lecso2.jpg

A Sáros alom utolsó kölyke, Sampon is gazdisodott. Ő tárnoki lakos lesz innentől, úgyhogy még az is előfordulhat, hogy a patakparti sétáknál össze-össze futunk vele a későbbiekben. Mindenesetre egy aktív családot kapott.

sampon_003.jpg

Csobodrinak, a vak veterán tacskó keverék szukának osztrák partnerszervezetünk találta meg a végleges otthonát, így a héten ő is összecsomagolt. Ideiglenes befogadóinak köszönjük a hosszú és szerető gondoskodást!



Roulette-et, az extrém félős jack russel szukát a héten látogatták, és úgy tűnik, a zárkózottsága és rettegése nem riasztották el az érdeklődőket, Roulette jövő héten gazdisodik.

roulette1_001.jpg

Hihetetlen, de Pejva is látogatót fogadott, akinek a személyes találkozón is nagyon tetszett a kutya, de még végiggondolja, hogy azt a típusú felelősséget tudja-e vállalni, ami egy más állatokkal agresszív kutyával jár. Mindenesetre mi nagyon drukkolunk, hogy végre a mi szeretett Pejciként is révbe érjen.

_KAJ9886.JPG

Reméljük, hogy a gazdisodások nem állnak le a következő időszakban sem, és további csoda szerű sikerekről számolhatunk majd be. Ahhoz, hogy a személyes kapcsolatot is erősítsük, szeptemberben is folytatjuk a rendezvényezést. Az alábbi helyeken találkozhattok velünk:
- szeptember 3-a, Kazinczy utca, egész napos forgatag,
- szeptember 11-e, Anker't, a tíz éves születésnap és adománygyűjtés.
Írjátok be a naptáraitokba, és gyertek el!

Orvosi intéznivalóink is akadtak most is. Gombos letépett fülvégéből kikerülhetett a varrat, meggyógyult a seb, de a füle már cakkos marad. Gombos nagyon szeretne magának legalább egy átmeneti családot, ahol a normális kutyalét alapjait elsajátíthatja, mert erre a kennelsoron nem adódik lehetősége. Ha átmenetileg (vagy végleg) befogadná valaki, azinfo@futrinkautca.hu e-mail címre írhat.



Bors, a miskolci gyepmesteri telepről altatás elől mentett kis pukkancs a héten átesett az ivartalanításon. Előtte szerencsére negatív lett a szívféreg tesztje, nagyon nem jött volna jól egy újabb fertőzött kutya.

b1.jpg

Picike kontroll vérvételen járt, és szuper hírünk van: az állatorvosi prognózissal szemben a kreatinin értéke a normál tartományba került. A karbamid még mindig magas, de van okunk a reménykedésre. Drukkoljatok neki tovább, és most már lassan gazdit is keres, de nagyon szigorú feltételekkel.

14.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése