2013. május 13., hétfő

2013. 16. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 16. héten?



A hét egy megdöbbentő állapotban leadott német doggal indult. Gibson egyik mancsa súlyosan sérült, de a korábbi gazdája nem tartotta fontosnak, hogy kezeltesse vagy hogy egyáltalán megnézesse, hogy mit lehet vele tenni, hanem sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldásként beadta őt egy menhelyre, ahol már Gibson nélkül is folyamatos volt a teltház. Gibson a gondozásunkba került, s egy állatkórházban kezdte meg futrinkás életét, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján annyi kiderült, hogy a sérülés műtéttel nem korrigálható, viszont mivel a mancsában érez, így van esélye egy boldog, kiegyensúlyozott életre három és fél mancson is.


A magyar vizsla tevékenységi csoportunkhoz egy új kutya érkezett a héten, Susi.
Susi sorsát egyik legaktívabb ideiglenes befogadónk vette kezeibe. A kecskeméti menhellyel egyeztetve Susi, a fiatal, nagyon bizalmatlan vizslahölgy gondozásunkba került, Juliéknál ismerkedik az emberek jó oldalával.



Muci, a német vizsla hölgy pedig áttette székhelyét egy másik ideiglenes befogadóhoz, mert előző helyén a falka többi tagjával dominánsan viselkedett és nagyon féltékeny volt. Most Budapesten egyedüli kutyaként élvezi a szeretetet és gondoskodást. Más kutyával séták alkalmával nagyon jól kijön. Másik kutya mellé is ajánljuk, azonban a kezdeteknél oda kell majd rá figyelni, mert akaratos és féltékeny személyiség.




A tacskó fajtamentéstől kettő védencünk költözhetett ezen a héten gazdához. Pick, a fiatal-felnőtt rövid szőrű tacskó kan szerető ideiglenes befogadóit hagyta hátra, hogy egy másik tacskó mellett kezdjen új életet. Szerencsére hamar beilleszkedett, a visszajelzések alapján is remekül érzi magát új családjában, ami azért az ő tökéletes jelleme és nyitottsága mellett talán nem is tekinthető csodának.






Szintén gazdára talált Kacér, a demodexből kikezelt csoki-tan törpe tacskó szuka, aki valójában nem kellett, hogy ismeretlen terepen igyekezzen betanulni, hiszen ideiglenes befogadói szüleinél nyert végleges otthont.









A héten is volt kutyaiskola, amelyért nem lehetünk elég hálásak a www.kutyatrening.hu csapatának. Az iskolába egy-egy német dog és magyar vizsla fajtamentéses védencen túl döntő többségében az esélytelen keverékeknek esélyt adó alap tevékenységi csoport kutyái járhattak, ami nagyon nagy mértékben segíti az ő későbbi örökbeadásukat.

Ezen a héten nem csak a kutyaiskoláról, hanem jó és rossz hírekről is számot adhat ez a csoportunk.
 



Janka, a lépcsőházban talált keverék babakutya osztrák együttműködő partnerünk segítségével gazdára lelt, s immáron boldog életet él Ausztriában. Nem kerüli el a rosszaság sem, rendre valami meglepetéssel készül gazdája "örömére", de mindezek mellett is nagyon szeretik őt.







Kuvik, az Illatos útról mentett keverék kanunk is megtalálta végre az álomcsaládját, ahol szép lassan csiszolódik össze a csapat. Új gazdái mindent megtesznek annak érdekében, hogy harmonikus lehessen az együttlétük, amikor valahol elakadnak, azonnal kérdeznek, így mi is tapasztalhatjuk, hogy tényleg nem fogják feladni, bármi is történjen, hanem keresik a megoldásokat.












Sunnynál, az oroszlányi gyepmesteri telepről mentett keverék szukánál újabb, rendkívül rövid idő alatt hatalmasra nőtt daganatokat találtak, s mivel ez már akadályozta a boldog és kiegyensúlyozott életben, így bár a daganatokat nem minősítették operálhatónak, a műtét mellett döntöttünk, melyet nem sokkal később egy másik követett. Úgy látszik, hogy helyes volt az irány, mert Sunny újra a régi, játékos és önfeledt kutyák életét élheti. Sajnos a műtét költsége viszont hatalmas terhet rótt az amúgy is nehezen talpon maradó alap tevékenységi csoportunkra, így ha bárki tud segíteni a költségek fedezetének biztosításához, a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámláján keresztül megteheti. A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni, hogy ALAP. Köszönjük!

Sajnos egy kutyánkat viszont elveszítettük ezen a héten. Az ózdi gyepmesteri telepről mentett szőrmók óriásunk, Pipó az egyik napról a másikra meghalt. Előző este bágyadtabb volt, mint szokott, de mozgott, csóvált, érdeklődött, másnap reggelre már halva találtuk a kennelében. Egyelőre a boncolási eredmények is negatívak, a halál okára vonatkozóan még nem találtak semmit... Várjuk a végleges eredményt. Pipó, sajnáljuk, hogy neked mi kellett, hogy az utolsó állomás legyünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése