2016. január 25., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél 2016. 1. hetében?

Ha olyan lesz az év, ahogy indul, akkor már most retteghetünk, mert nagyon intenzív időszak vár ránk sok érkező kutyával, sok megoldandó dologgal, sok kihívással. Mindegyik tevékenységi csoportunk kitett magáért, egyre-másra jöttek a bejelentések, az átveendő kutyák, de szerencsére gazdához adásokról is be tudunk számolni. Azt is el kell mondanunk - újra - hogy az egyedi azonosító chip már nem választás kérdése, hanem évek óta kötelező, így ha valaki még mindig nem tette volna meg, kezdje azzal az évet, hogy bechipezteti a saját kutyáját. Akinek rendelkezik a kutyája chippel, esetükben is érdemes ellenőriztetni magát a chipet is, illetve azt, hogy megfelelően regisztrációra került-e, az adatok a valóságot takarják. Nagyon sok elveszett kutya hazatalálását gyorsíthatná meg, ha nem "személyleírás", hanem hozzá rendelt adatok alapján kereshetnénk az eredeti otthonát.



A tacskó fajtamentéshez több kutya érkezett a héten, közülük vannak, akik valószínűleg a karácsonyi-szilveszteri időszak őrületének elveszett kutyái, s még az eredeti gazdáikat keresik. Ilyen például Sneci, a hat hónap körüli szálkás szőrű tacskó kan, aki Szolnokról került hozzánk. Egyedi azonosítóval nem rendelkezett, ezt már pótoltuk, mint ahogy az oltási programját is megkezdtük. Ideiglenes befogadónál várja, hogy megoldódjon a sorsa.


Berzsiánt Velencén találták, egy festékboltba kérte be magát. Egyértelmű, hogy elveszett kutya, jól ápolt, valaki által biztosan szeretett darab. Ideiglenes befogadóhoz került, chipet nem találtunk benne, így azt kapott, illetve oltásáról is gondoskodtunk.


Mimmi egy vidéki gyepmesteri telepen várt már hosszabb idő óta, ő nem ünnepi elvesztés, esetében csak egy kifejezetten rá befutott ideiglenes befogadói felajánlás volt az, ami a meneküléséhez vezethetett. A nagy boldogságra, miszerint innentől szabad kutya, gyorsan tüzelni is kezdett, hogy nehogy gyorsan örökbeadhatónak minősítsük. Mindenesetre amíg a műtétre vár, addig rengeteget tanul ideiglenes befogadójától a lakásban élés szabályairól, a városi zajokról, közlekedésről és minden egyébről. Reméljük, hogy valaki hamar bele fog szeretni ebbe a fiatal "német juhász tacskó" szukába.

Mimmi ideiglenes befogadója Facebook oldalt is vezet, ahol sűrű frissítéssel láthatók fotók és beszámolók a gazdira váró kutyáról:
https://www.facebook.com/mimikegazdatkeres/?fref=ts


Kennelsori lakosaink közül Jim Beam, a tyúk- és lúdgyilkos tacskó kanunk esett át a héten az ivartalanításon, előtte elvégeztettük a szívféreg-tesztet is, amely szerencsére negatív eredménnyel zárult. Jim Beam sajnos még mindig nem talált végleges gazdára, a kennelsoron pedig fázik, így legalább ideiglenes befogadót szeretne találni.


Cickom, a csontsoványan hozzánk került tacskó keverék szuka mostanra összeszedte magát annyira, hogy mostanra beütemezhető lehessen az ivartalanítási műtétje, amelyen sikeresen át is esett. Most már csak egy szerető otthont kellene neki találnunk.


Egy ideiglenes befogadóval is kevesebben lettünk a héten, merthogy Márvány befogadója jelezte, hogy ő már nem tudná ezt a kis csodát odaadni senkinek, szeretne a gazdája lenni. Márvány, a bajai gyepmesteri telepről mentett tacskó keverék szuka a lehető legjobb helyre került. Mi örülünk neki nagyon.


Üde, a szálkás szőrű tacskó szuka nagyon sokáig várta az igazit, majdnem egy évig nem találtuk meg számára az új, szerető otthonát, de a 2016. évet már nem nálunk éli majd végig, mert Ausztriában talált szerető gazdára osztrák partnerünkön, az AC Austrián keresztül.


Esélytelen keverékeink közül a héten végre kirepülhetett Purpin, a karcagi bicikligumis-láncos, szívféregből gyógyult keverék kutyánk, miután átesett az ivartalanításon is. El sem hisszük, hogy kanapékutya lehet ebből a sokat megélt, sokat szenvedett selyemkutyából!


A Karácsony családból kettő keverék kanocska kezdett új életet, mindketten budapesti lakosok lettek. Kakukk egy hasonló szemfoltú kanári, nevezetes Sas mellé költözött, s az első hírek szerint minden nagyon jól alakul vele.


Komló (aki egy elírás miatt Kőrisként került annak idején hirdetésre, mert felcserélődtek a nevek) szintén új otthonra talált, ő egy fiatal pár kutyájaként éli majd életét.


Nem csak kifelé, hanem befelé is volt mozgás: egy angol szetter kan, Argan csatlakozott a csapathoz, akit egy hirdetési portálon hirdettek. Mivel Argan eredetileg Olaszországból került az országba, a szokásos vértesztek mellett Leishmaniosisra is tesztelnünk kell őt, hogy egyértelműen kizárjuk a fertőzöttséget.



Vizsla fajtamentő csoportunknál az év első hete egyértelműen az érkezőkről szólt. Intenzív hetet tudhatunk magunk mögött, háromszor annyian érkeztek, mint ahányan végleges családba költöztek. 

Barcikai Lurkó valaha szeretetben élt, de gazdája elhunyt, s magányosan fagyoskodott az udvaron. Ideiglenes befogadóhoz költözött, túl van egy alapos fürdetésen is, élvezi a lakás kényelmét és melegét.


Kanizsai Balu korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, egy korábbi védencünk és gazdája vették magukhoz ideiglenesen.

 
Drótos Matyi korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, ideiglenes befogadóhoz költözött. Annak ellenére, hogy korábban kerti kutya volt, a lakásban élés nem jelent számára gondot, az autóban szépen utazik, az emberekkel szemben félénk, hamar elfogadta a környezetváltozást.

 
Plúgó korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba. Jelenleg a bérelt kennelsoron került elhelyezésre, ezért ideiglenes befogadót is keresünk számára!

  
Állatbarátok találtak rá a fiatal vizslalányra, aki tőlünk a Waldi nevet kapta a gondozásunkban.


Nadapi Lili korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, gazdára találásáig a Dog Garden kutyapanzióban került elhelyezésre.


Állatbarátok találtak rá a három fiatal kóbor vizslafiúra, akik tőlünk a Lars, Liam, és Lee neveket kapták a gondozásunkban.


Vannára az utcán kóborolva találtak állatbarátok nagyon alultápláltan, csont és bőr volt megtalálásakor. Rendelkezett chippel, fény derült az eredeti tulajdonosának kilétére, akiről kiderült, hogy egy családi tragédia miatt lelkileg összeomlott, az egykor szeretett kutyájáról sem tudott már gondoskodni, s néhány héttel ezelőtt elhunyt. 






Jákfői Pötty, és Berci korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba. Bőrkaparék mintát vetettünk tőlük, a tenyésztés eredménye alapján pedig malessezia gomba és stafilococcus baktérium van a szervezetükben. Ahhoz, hogy az állapotuk javulhasson, ideiglenes befogadókat keresünk számukra, ahol megoldható a rendszeres gyógysamponos fürdetésük.






A héten az út szélén talált Peggy és Casper párosból, akik megküzdöttek a rettegett parvo fertőzéssel is, Casper végleges családba költözött ideiglenes befogadójától.


 

Ez a hét a német dog fajtamentésnél a fiatalokról szólt. Diotima gazdihoz költözött, egy másik exFutrinkás dogunk, Sophie társa lett. 


Illetve a semmiből berobbant három növendék dog is, Bentley, Caddilac és Porsche. Őket egy gyepmesteri telep előtt lévő kennelbe tették be egyik reggelre. Jelenleg ideiglenes befogadónál laknak, az oltási programjukat megkezdték.

 
Porsche, Cadillac és Bentley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése