2016. január 27., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél 2016. 2. hetében?

Az, hogy a kutyáinkról stúdióban is készülhetnek fotók, nagy öröm számunkra, az pedig, hogy a már futrinkás törzsfotósnak számító VauVau Stúdió mellett a Vizslafotózás csapata is megjelent kutyáink életében, mint stúdiófotós, külön öröm, hiszen egy-egy jó fotó akár örökbe is adhat egy kutyát. Most viszont nem a kutyáink voltak főszerepben, hanem egy-egy esküvői ruha, amely mellé egy-egy védencünk modellkedett. A szerencsés kutyáink, akik így a meghitt hangulatú képekhez hozzájárulhattak: Bohóclány, Sneci, Fahéj és Jim Beam voltak. Hogy a képeken igazán elegánsak legyenek, fekete-fehér-arany színárnyalatú nyakörveket viselhettek, melyeket a ManuQCollar csapatától kaptunk. Nekik is nagyon köszönjük. 


A tacskó fajtamentés háza táján azonban a fotózáson túl is voltak történések. Hosszú-hosszú idő után végre révbe ért Iglo, a keverék kanocska, akit annak idején a testvéreivel és a mamájából egy vízmosásból mentettek. Iglo élete első felét már gazdánál töltötte, de aztán visszakerült hozzánk. (Sajnos minden örökbeadott alomból van statisztikailag egy, akinek nem alakul elsőre jól az élete, aki visszakerül hozzánk a későbbiekben a legalaposabb körültekintés mellett is.)



Berzsián ugyan csak a múlt héten érkezett, de a hét elején vissza is került az eredeti gazdájához. Letagadhatatlan volt, hogy a hozzánk került szálkás kan Főnök, a velencei vadászkutya, akit már kerestek. 


Izgalmakból is kijutott a héten, hiszen több kutyánk ivartalanítási műtétjét is beterveztük. A legkockázatosabb műtét Sackára, a veterán tacskó hölgyünkre várt, akinek teljes emlősor eltávolításra volt szüksége az emlődaganatai miatt, illetve átesett az ivartalanításon is. Ugyan a műtét másnapján még nem érezte magát túl fényesen, de szép lassan szedi össze magát, ami azért is lenne jó, mert egy család szeretné őt meglátogatni örökbefogadási szándékkal.


Emlődaganatokkal kellett operálni Fifit is, akinél viszont a daganatok lokális eltávolítása mellett döntöttünk. A hat kioperált daganatot szövettanra küldtük, az eredményre még várunk, de közben azt már biztosan tudjuk, hogy Fifinek sem kell sokáig várnia az igazira, mert németországi partnerszervezetünk egyik segítője jelezte, hogy szeretné örökbefogadni őt. 


Szintén ivartalanítódott, de szerencsére daganatok nélkül, illetve a fülét is kitisztították Sadenak, a különleges színű törpe tacskónak, aki egyben gazdihoz is költözött egy volt védencünk mellé.


Igazából nagyon jó lenne, ha itt véget is ért volna a beszámolónk, mert jelenleg abszolút helyhiánnyal küzdünk, s nagyon sok a gondozásunkban lévő kutya, de ezen a héten is lettek új védenceink. Dikicset Maglódon találták, egy bolt elé volt kikötve, de senki nem vitte onnan el, így hozzánk került. A felnőtt keverék kanocskának az eredeti gazdáját keressük egyelőre.


Egy együttműködő szervezettől vettük át Nagy Ferót, az aprócska termetű és nagyon kedves tacskó kant, aki most ideiglenes befogadónál tanulja a lakásban élés szabályait, s aki mielőbb gazdát szeretne találni magának.


Stacy számára szintén egy együttműködő partnerszervezetünk kért segítséget, a füzesabonyi állatvédőktől rendszeresen veszünk át kutyákat, így Stacyre is igent mondtunk. A bemutatkozása elég vérmesre sikerült, mert az átmeneti elhelyezéséről gondoskodó család összes kutyáját likvidálni akarta, de mostanra szépen belesimul a csapatba. 

Ki ne vágyna egy idős, kanokkal domináns, egyébként fajtatiszta parson russel terrier kanra, akinek még egy daganat is van a mellkasán? Na, ugye? Így lett nekünk egy Jack Murphynk, aki át is esett a műtéten és az ivartalanításon is, a műtéti eredmény is megérkezett, s szerencsére egy terrierekre fokozottan jellemző, jóindulatú daganat volt az, ami a teniszlabdányi kitüremkedést okozta a mellkasán. Jack Murphy egyedüli kutya szeretne lenni, eddig kennelben élt, a város zajait nem nagyon ismeri, ahogy a lakásban élés szabályait sem, de reménykedik, hogy akad egy ideiglenes befogadó vagy végleges gazda, aki szeretné az ő életét szebbé tenni.


Egy vidéki családtól került hozzánk Bell, a hat hónapos ír szetter szuka, a "selejt", mivel a farka rövidebb a standardban rögzítettnél, így eladni nem tudták őt. Bell olyan szinten férges, hogy a kocsiban konkrétan férgeket hányt. Egyelőre a parazitamentesítését kezdtük meg, sejtjük, hogy ilyenben ennek a szerencsétlen csöppségnek eddig nem volt része... Oltásai sincsenek természetesen, miért is lennének...?


A Karácsony családból ezen a héten is két fiúcska költözhetett gazdához. Káosz, a fekete-fehér kölyök soproni lakos lesz, egy fiatal pár oldalán fogja élni az életét.


Kréta Budapest közelében maradt, szintén egy fiatal pár oldalán tanulja majd meg a kutyalét szabályait, s reményeink szerint éli majd hosszú és boldog életét.


2016-ban szeretnénk minden héten egy-egy védencünket kiemelten kezelni, amolyan a hét gazdikeresőjeként. Az első kutya, aki erre lehetőséget kapott egy tenyészetből hozzánk került drótszőrű jack russel terrier kan, Mackótestvér. Mackótestvér nem egyszerű eset, mert élete első időszakát egy kennelben, egy rakás terrierrel együtt töltötte, így a szocializációja meglehetősen hiányos: nem sétál szépen pórázon, minden új helyzetben fél, nem ismeri a városi zajokat és még sorolhatnánk. Mackótestvér más kutyákkal dominanciát mutat, a macskákat és egyéb állatokat pedig egyértelműen vadássza, így melléjük nem mehet. Leginkább egyedüli kutyának szeretnénk őt örökbeadni, ahol a kezdeti erős félelmeit feloldják, hiányosságait pótolják, s minden hendikepje ellenére szeretik őt. Reméljük, hogy 2016. az ő éve lesz, s meghozza számára a várva várt gazdát. 


A Német Dog Fajtamentéstől Gargi, a szürke dog kölyök ideiglenes befogadóhoz költözött. 


Ez a hét igazán eseménydús volt vizsla fajtamentő csoportunknál, de két szomorú hír beárnyékolta a hetünket. Lencsilány és Földvári Liza a daganatokkal vívott csatájukat elvesztették, és átkeltek a szivárványhídon. Földvári Lizának megadatott, hogy gazdis kutyaként térhetett örök nyugalomra, ideiglenes befogadó döntöttek az örökbefogadása mellett, Lencsilány azonban a mi védencünkként búcsúzott a földi élettől.


Toma a kennelsort maga mögött hagyva családi panzióba költözött. A rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon is.


A héten Szidi a már rutinnak számító szívféreg teszt után, mely esetében negatív lett, átesett az ivartalanításon.


Csirik a csongrádi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba tavaly áprilisban, a rutin szívféreg tesztje negatív lett, a hosszabb ideig tartó, de megbízhatóbb kezelés mellett az ismétlő teszt során negatív eredményt produkált, így áteshetett az ivartalanításon. A műtét rendben zajlott, így már igazán semmi kifogás nem lehet, hogy ez a gyönyörű vizslamix fiú végre gazdára találjon.


Tiszteletbeli vizsla védencünk, Tompi is átesett az ivartalanításon. A műtét során minden rendben ment, ideiglenes befogadója otthonában lábadozik.


Tiszteletbeli vizsla védencünk, Péntek a lábműtéte után a héten sikeresen átesett egy újabb, közel 4 órás műtéten, mely során eltávolították az emlőit és sor került az ivartalanításra is. Szerencsére az operáció rendben zajlott, az estét már a családi panzióban töltötte befogadójával.


A T-babák és a mamájuk a héten megkapták az oltási programjuk soron következő oltását.

Tea és kölykei

A T-alomból Tepertő után a héten Ted is ideiglenes befogadóhoz költözött, egy nyuszi társaságban tölti majd mindennapjait gazdára találásáig.


Elizonunk a héten a Zöld Kutya Karolina kutyakozmetikában járt, és Kenyeres Anna kutyakozmetikus jóvoltából megszépült! Nagyon élvezte a kényeztetést, a végeredmény pedig csodaszép lett.


A héten boldogan adtuk hírül, hogy hosszú várakozás után Kávé gazdára talált. Örömünk azonban nem tartott sokáig, ugyanis néhány nap múlva vissza is került a gondozásunkba. Kávé ismét befogadójánál van a családi panzióban, az események nagyon megviselték.


A B-babák hamar gazdára találtak, azonban az alom két tagjára, Baksára és Bekőre nem volt érdeklődés. Közülük Baksa volt az a szerencsés, aki a héten gazdára talált.


Ezen a héten három védencünk utazott el külföldi partnerszervezeteink segítségével: Ajúr, Wizzy, és Danka.

Ajúr, Danka, Wizzy

Két érkezőnk volt a héten, Vencelt valószínűleg az utolsó pillanatban sikerült kimenekíteniük a füzesabonyi állatvédőknek. Nekik köszönhetően a gondozásunkba került, és most már biztonságban van befogadójánál.


Puffer, a 10 év körüli vizslaapó tulajdonosaitól került a gondozásunkba, korábban is lakásban élt, ideiglenes befogadójával igyekeznek a lehető legtöbbet mozogni majd, hogy Puffer túlsúlyát ledolgozzák. 


Egyesületünk hisz az együttműködésben, több magyarországi szervezettel ápolunk jó viszonyt. Úgy alakult, hogy az elmúlt időszakban több, alacsonyabb minőségű, de etetésre alkalmas tápot kaptunk német partnerszervezeteinktől, mint amennyit belátható időn belül fel tudunk használni, így úgy döntöttünk, hogy a támogatóink segítségét kérjük abban, hogy együttműködő partnereink közül néhány rászoruló menhely 10-12 zsák táphoz juthasson, mert tudjuk, hogy ez is sokat jelenthet. Jelentjük, az első zsákok elindultak az ajkai Vahur Menhelynek, a pápai Humán Állatvédőknek, a Siklósi Állatvédő Egyesületnek és a kisvárdai Ugat-lak Alapítványnak. Köszönjük a fuvarsegítséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése