2016. január 18., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 52. héten?

Magyar vizsla fajtamentő csoportunknál a múlt heti gazdára találások után most az érkezések domináltak. Berger eddigi életét láncon töltötte, idős gazdája kérte állatvédők segítségét, nem tudott róla megfelelően gondoskodni. A gondozásunkba került, a lánc nyomai még jól láthatóak a nyakán. 


Nesztor, a fiatal drótos német vizsla kanhoz megtalálói kértek segítséget. Befogadónál helyeztük el, pótoltuk a hiányzó chipjét, oltásait, s közben az eredeti gazdáját keressük.


Tomára eredeti tulajdonosa nem tartott rá igényt folyamatos szökései miatt, sokszor az utcán mászkált, új helyéről is többször megszökött, az elmúlt hónapokat láncon töltötte, emiatt nem tudta kellően kielégíteni a mozgásigényét.


Bozsóka korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, a Dog Garden kutyapanzióban került elhelyezésre gazdára találásáig.


Tiszteletbeli vizsla védencünk, Péntek, a vizsla csoportunk vezetője által talált palotapincsi elhagyta a kórházat, s az ünnepeket már ideiglenes befogadónál tölthette.


Lencsilány operációját a hétre terveztük, a műtét mégis elmaradt, s további vizsgálatokat tett szükségessé. A vizsgálatból jól ébredt, a CT eredménye azonban rossz híreket hozott: kimutatta, hogy nem csak a mellkasában, hanem a hasüregében is daganatok vannak.


Földvári Liza, a 10+ éves vizslaanyó, akit korábbi tulajdonosa altatásra ítélt volna, a héten hivatalosan is gazdis kutya lett, ideiglenes befogadói döntöttek az örökbefogadása mellett.


Elzáért eredeti gazdája nem jelentkezett, így új családot kerestünk számára, a héten gazdára talált.


A tacskó fajtamentéstől az év utolsó hetében egy kutya költözött gazdához az aprócska Morris személyében.


Sajnos egy balesetes tacskó keverékkel is bővült a fajtamentés Misó személyében, aki Miskolc utcáit rótta sérülten. Átvettük őt, s egyből meg is operáltattuk, mert a könyöke volt darabokra törve. Most egy drót erősíti meg, amelyet március végén kell majd eltávolítani. Addig egy ideiglenes befogadónál várakozik, mert nagyon szeretne egy szerető gazdát.


Egy tacskó-beagle jellegű, tüzelő szuka kutyával is gazdagabbak lettünk, akit Kókán találtak. Nálunk a Fenyőfa nevet kapta, és egyelőre az eredeti gazdáját keresi, de chipje nem volt.


Esélytelen keverékeink közül a hét gazdisa Sárga Maci, aki a tárnoki kennelsort maga mögött hagyva egy fiatal stafford társa lett a festői Csopakon.


Társa, Vadas Maci ugyan jó helyen van, mert ideiglenes befogadóinál melegben, szeretetben élhet, de nem szeretne pártában maradni, várja tovább az igazit.


Persze nem telhetett el az év úgy, hogy valami igazán megdöbbentő ne történt volna: egy miskolci állatvédő tett fel képeket egy levágott lábú, fekete kutyáról, aki ellátatlanul várt valami csodára egy kertben... Azonnal indultunk érte. Bibap Luluként lett futrinkás kutya, a lábamputációját a Primavet Állatkórházban végezték el.


Lulu azonban nem volt egyedül a kertben, és Egyesületünk társkutyát soha sem hagy hátra, így lett nekünk egy definíció szerinti fekete, örökbeadhatatlan kan kutyánk, Kasza Bubu, aki jelenleg a kennelsoron él, de a láncos, kutyaház nélküli élethez képest ez is a Hilton.

 
A héten két nemet dog szuka - Hella és Havas Szilva - érkezett a fajtamentés gondozásába, mindkettőjüket a kennelsoron helyeztük el. Sajnos a német dogok termete az ideiglenes befogadókat elriasztja, kevesen vállalják, hogy egy ekkora kutyával osszák meg az orthonukat.

Hella és Havas Szilva

Havas Szilva viszont szerencsés volt abból a szempontból, hogy olyan tenyészetből származhatott, ahol a szívükön viselik a kutyáik sorsát, így Havas Szilva el is hagyta a kennelsort, visszakerült a tenyésztőjéhez.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése