2016. január 3., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 51. héten?

Minden évben van egy karácsonyi mentésünk, egy olyan kutya, akit a teltház ellenére magunkhoz veszünk, hogy esélyt kaphasson, hogy neki megadjuk a karácsonyi megmentettség ajándékát. Tavaly Pejva volt a szerencsés, idén viszont rákapcsoltunk, mert hirtelen 11 kutyával gyarapodott az esélytelenek csoportja. Hogy kikkel?
 
Miskolc egyik külterületi részén járőröztek az állatvédőrök, ott bukkantak rá egy láncra kötött szuka kutyára és alatta egy rakás kölyökre. A fotójuk az ember szívéig hatolt... Hidegek már a nappalok és az éjszakák, senkinek nem szabadna a hidegben töltenie teljes napokat, de a kezdődő életek még inkább kitettek ennek... Így érkezett meg hozzánk a Karácsony alom Lindával, a mamakutyával és nyolc kölykével, akik közül kettő szuka van és hat kan. Nagyon kell nekik a drukkolás, mert soványak, kifagyottak és férgesek.
 
 
A Bio alomnak egy állatorvos segítőnk kért helyet, a kiskutyák rossz helyre születtek. Mi úgy tudtuk vállalni őket, hogy ha az egyik gazdához megy, jöhet a másik, így Biobodza gazdisodása után megjött Biobarka is. A kiskutyák helyzete sürgetővé vált, s a várólista alapján bekerülhetett a maradék a Noé Állatotthonba, kinti kennelbe ugyan, de biztonságos helyre. Mi viszont láttuk, hogy ezekből a kiskutyákból együttélős kapcsolat nélkül nem lesz stabil felnőtt kutya, igy előbb Bio Batyut vettük át, majd ezen a héten Bio Bonbont és Bio Bambuszt is átköltöztettük magunkhoz. Szerencsére a noés csapattal jó a viszonyunk, így amikor fuvar adódott, egy óra alatt megszerveztük az egészet.
 
Bio Batyu,Bio Bonbon és Bio Bambusz
 
Missy, a fiatal-felnőtt yorkie keverék már csak hab a tortán. Szeparációs szorongása miatt adta le a gazdája, így ezt kezelni tudó gazdát keresünk számára.
 
 
Ennyi beérkező kutya után jó érzés lett volna sok-sok gazdisodó keverékről hírt adni, de csak egyetlen védencünk költözött el tőlünk az alap csoportból a héten, ő pedig Atáma volt, a különleges színű cicalány, aki Ausztriában talált magának szerető családot.
 
 
A tacskó fajtamentéstől egy szívünk csücske veterán, a komlói gyepmesteri telepről nagyon rossz állapotban mentett, sokat szenvedett Csipit költözhetett szerető családba, s végre a kennel hidegét felválthatta a szoba melege az ő életében is. Nekünk az ő gazdisodása egy karácsonyi csoda, egy igazi.
 
 
Délit a gyöngyösi gyepmesteri telepről mentettük altatás elől. Hiába egy kedves, tetszetős kutya, valahogy nem sikerült úgy bemutatnunk őt, hogy akadjon olyan, aki kifejezetten róla érdeklődik. Ami nem sikerült az online felületen, az viszont sikerült a valóságban, mert az utcán szeretett bele egy család. Déli alig egy hetet töltött új ideiglenes befogadójánál, s máris rámosolygott a szerencse.
 
 
Keleti együtt, egy időpontban és egy helyről érkezett Délivel, s úgy alakult, hogy a gondozásunkból is azonos héten távoztak, ha nem is együtt. Keleti családi kutya lett Gyálon.
 

Vizslás csoportunknál egy szomorú hír jutott a hétre, a T-alom egyik babája, Triffla életét vesztette, és átkelt a szivárványhídon.


A T-alom egy másik babájáért, Tepertőért is nagyon aggódunk, ideiglenes befogadója azonnal rohant vele az állatorvoshoz, hogy rögtön megkaphassa a szükséges ellátást.


Pénteket vizslás csoportunk vezetője találta egy autópálya pihenőben, így lett tiszteletbeli védencünk. Hastájékon több jól kitapintható sérve és daganata van, az egyik lába pedig ripityára van törve, valószínűleg a medencecsontja is. Kórházba került, infúziót kapott, és megfigyelés alatt áll.


Hisztis Mirtill elhagyhatta a kennelsort, és ideiglenes befogadóhoz költözhetett.


Gigerli hosszú hónapokat húzott le a kórházban miután a kecskeméti állatvédőktől a gondozásunkba vettük őt, s csípőszalag szakadással megoperáltattuk. Hiába hirdettük, nem akadt számára ideiglenes befogadó, aki a műtét után vállalta volna a rehabilitációját, míg végül egyik partnerszervezetünk segítségével ő is, és P. Füles is ideiglenes befogadóhoz költözhettek.

Gigerli és P. Füles

Pátka egy korábbi, 2010-es védencünk volt, s nemrég családi okok miatt retúrkutyaként visszakerült a gondozásunkba társával együtt. Pátka a héten gazdára talált.


A héten több védencünk is kirepült a gondozásunkból, hogy új életet kezdessenek külföldi partnerszervezetünk segítségével: Titusz, Barót, Bóta, Almádi Dorka, P. Csibész, Kócos Peti, és Zémun.


A Sz-család árván maradt babái közül Szinte is szerető családra talált.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése