2017. február 1., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 3. héten?

Szeretjük a telet, imádjuk a havat, de az állatvédők sohasem tudnak felhőtlenül örülni az ezzel járó hidegnek. Óhatatlanul is arra gondolunk, hogy milyen kínokat élhetnek át a fedél nélkül élő, kóborló, láncra vert kutyák. Ha tehetitek, jelentkezzetek ideiglenes befogadónak, hogy minél több kutyát helyezhessünk el meleg otthonban! Ha úgy érzitek szívesen fogadnátok egy rászorulót, jelentkezzetek befogadónak az info@futrinkautca.hu e-mail címünkön!

Az ideiglenes befogadásról bővebben is olvashattok egyik önkéntesünk szemszögéből:
Esélytelen keverékeink csoportjánál megérkezett Noruz, a tizensok éves magára hagyott papóka szövettan eredménye és nem tudunk felhőtlenül örülni.  A múlt heti műtét során teljes egészében sikerült eltávolítani a daganatot, mely egy rosszindulatú és agresszív daganat volt az eredmények alapján. Ahhoz, hogy megtudjuk sejtszinten szétszóródott-e egy hónap múlva kontroll laborra lesz szükség, majd ezt követően 2-3 havonta ultrahanggal és röntgennel kell ellenőrizni, emellett fontos az immunerősítés és a vesevédelem.


Mindig megdöbbentő számunkra amikor egy idős kutya az utcán köt ki, ebben a hideg időben egyszerűen életveszélyes.

A héten az Illatos útról érkezett Old Timer, akit az utcán találtak nagyon rossz állapotban, alig volt élet benne. Az első napot végig izgultuk, hogy egyáltalán életben marad-e. Szerencsére a gondos ápolás megtette a hatását, most már sokkal jobban van, élvezi a meleg szoba jótékony hatását. Chippel nem rendelkezett.


Cathy, a rossz körülmények közül mentett pici tacskó keverék szuka, megkezdhette a héten gazdis életét.

cathy2_001.jpg

Dagi Maci egyszerűen besétált egy telepre, mint aki jól végezte dolgát és most tovább folytatta útját és a gazdihoz vette az irányt, ahol nem sok kellett, hogy birtokba vegye a babzsákot és finom puha pokrócokat is igen kényelmesnek találta.

mira.jpg

Zara, a picike, extra félős kislányért is eljött az álomgazdi, aki tapasztalt egy ilyen kutya gondozásában. Máris szépen haladnak, hogy új otthonában boldog legyen, még ha ez hosszú  időt is fog igénybe venni.

zara1_001.jpg

A héten megérkezett Szerbiából Tió és River, a két rövid szőrű tacskó keverék kan.


Csongrádi Lizi, a 8 éves rövid szőrű tacskó szuka egyedül maradt, a szomszédok figyeltek rá. Most már visszatért a jó kedve, hiszen jó meleg szobában várja az új gazdi jelentkezését.

csongradi_lizi.jpg
A héten volt két gazdisodónk és egy érkezőnk is. Nagy hír, hogy Henrik újra gazdás! Nem volt könnyű találni egy szerető, tapasztalt és gondoskodó családod, akik vállalták őt, de Attila kiképzőnk segítségével sikerült! Köszönjük neki is! Az első hírek szerint minden rendben van, Henrik jól érzi magát, nagyon okos és mindenki nagyon szereti őt!
Sok boldogságot Henrik!



A másik szerencsés gazdisodónk Woki! Woki is volt már gazdis, de nagyon hamar visszakerült Egyesületünk gondozásába. Most rátalált az igazi! Többszöri látogatás, közös séta után Woki már új családja körében pihenget a kanapén természetesen :)
Sok boldogságot kívánunk Wokinak is!



Heti érkezőnk pedig Woody. Az interneten nagy felháborodást keltett a kutya hirdetése, miszerint tűzifára cserélnék a kutyát. Lelkes állatbarátok segítségével megérkezett hozzánk Woody. Csontsovány, tele sebekkel, a pofiján pedig egy elég nagy duzzanattal, amit valószínűleg egy sérülés okozott, ami betokosodott. Mindezek ellenére Woody egy tündéri, barátságos és rendkívül bújós kutya! Ha valaki meglátja őt, egyből beleszeret!
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com címen lehet!

16174438_1231165790271276_280963761245833551_n.jpg
Békás Bubunak gennyes méhgyulladása volt, lényegében az utolsó pillanatban került a műtőasztalra, mielőtt nagyobb baj történhetett volna. Öröm az ürömben, hogy a cisztái jóindulatúak voltak, az emlődaganata viszont rosszindulatú. Bubunak egy hónap múlva kontroll laborra lesz szüksége, majd ezt követően 2-3 havonta ultrahanggal és röntgennel kell ellenőrizni, emellett fontos az immunerősítése.

bubu.jpg
Plapó korához és állapotához képest olyan jól viselte a gyomorcsavar műtétet, hogy szinte el sem hittük. Plapó szíve mégis feladta. Nagyon rosszul lett, ezért ideiglenes befogadója rohant vele szívspecialistához, de sajnos a kivizsgálás közben leállt Plapó szíve.  Befogadója imádta, az egész család igazi családtagként szerette. Ez nyugtat meg minket picit, hogy átélhette ezt, hála nekik, és legalább ha kis időre is, de megízlelhette a boldogság édes ízét.


Vaníliás Rozi végleges családra talált, sok tanulnivalója lesz még, amiben segítségére lesz vizsla társa és gazdája.

15741009_1257855994260333_1868583118817225951_n.jpg

Hutch látogatókat fogadott, a találkozó végül nagyon jól sikerült, hamarosan végleges családjához költözik.

hutch4.jpg
Kloff rövidke gazdis lét után visszakerült a gondozásunkba. Nagyon csalódottak vagyunk, mert nem Kloff hibája volt, ő egy bájos és igazán különleges kiskutya, aki ismét gazdit keres.

kl4.jpg
Kloff társának sorsa szerencsésebben alakult, Flecken gazdis kutya lett. Családját már jól ismertük, egy korábbi védencünk gazdái voltak, aki sajnos nem olyan régen átkelt a szivárványhídon. Flecken eredetileg csak néhány héttel később utazott volna családjához, ekkorra tudtuk megszervezni, de annyira várták már, eljöttek érte Németországból, hogy együtt utazzanak vissza és megkezdjék közös életüket

16114403_1391920684180811_1280531037406206466_n.jpg

Hobó egy sikertelen gazdisodás után a héten végleges családra talált.

14671252_1187280537984546_4256792305449679184_n.jpg
Bütyök Berci korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba.

16174920_1283568255022440_3004785786821014204_n.jpg
Hétvégén több védencünket is átmozgattuk: Mandarin ideiglenes befogadóhoz költözött; Monorocky és Monododo átköltöztek a tanyára; Kate, Bengó és Lali családi panziós befogadóhoz költözött.



Az adó 1%-ból származó bevétel határozza meg az éves működést, e nélkül negyed annyi kutyát sem tudnánk megmenteni, mint így tehetjük, tesszük. Kérünk mindenkit, hogy segítse állatvédő tevékenységünket adó 1%-ának felajánlásával! A Futrinka Egyesület adószáma: 18258473-1-43, köszönjük, ha gondoltok ránk bevallásotok készítésekor!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése