2017. február 19., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 6. héten?

Hétvégén egy szuper önkéntes csapat állt össze védenceink piliscsabai kifutójának építéséért. Nagyon jól haladt a munka, fúrtunk, faragtunk, kötöztünk, építettünk és szépítettünk, felkerült a teljes drótháló, a vezérfonalak és a kapuk. Nem marad más hátra, csak hogy csodáljuk munkánk gyümölcsét, ahogy védenceink önfeledten szaladgálnak a kifutón!


Egy másik önkéntes csapat pedig két nap alatt, reggeltől estig dogozva beépítette az ottani egyik tárolónkat. Tavasszal még egy tárolót tervezünk felépíteni, ha már a talaj és a fagyok engedik a munkálatokat. A most elkészült tároló anyagköltsége 120.000 Ft volt, melyet Egyesületünk kasszájából már kifizettünk. Ha szívesen beszállnátok a költségekbe támogatásotokat a Futrinka Egyesület K&H banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámon tudjuk fogadni. A megjegyzésbe, kérjük, írjátok be: FAHÁZ


Hétvégén folyamatosan érkeztek át védenceink, majd vasárnap a hátra maradt holminkat átfuvaroztuk, hivatalosan is hátrahagytuk a tárnoki kennelsort. Új helyen, de töretlen lelkesedéssel munkálkodunk azon, hogy védenceink számára tudásunk szerint a legjobb elhelyezést biztosítsuk. A megszokott módon, minden nap -hétvégén és ünnepnapokon is - szeretettel várjuk a látogatókat 10 és 16 óra között Piliscsabán! A kijutáshoz szükséges bővebb információért az info@futrinkautca.hu e-mail címünkön tudtok érdeklődni.



Alaptevékenységi csoportunk védencei közül már csak Peti és Panna éltek a kennelsoron, ők több más védencünkkel együtt a hétvégén átköltöztek a tanyára.

p1.jpg

Noruz sebes lábainak meggyógyítására újabb kezelést alkalmazunk, most családi panziós befogadója három napig naponta kétszer keni, kötözi, majd sprayvel fújja. Bárcsak rendbe jönnének már ezek a tappancsok!



Vizsla csoportunk védencei közül Starsky, James Bond, Matifu és Maximilian átköltöztek a kennelsorról a tanyára. Itt várják a sétáltatókat és az érdeklődőket, s ha valaki ideiglenes befogadóként vállalná őket nagy segítség lenne számukra!


Hádész korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba. Korából adódóan szertelen bugris, neveletlen, kajla kamasz, láthatóan nem sok foglalkozásban volt része korábban.

ha2.jpg
Sürgős segítségkérést kaptunk egy másik állatvédő szervezettől, Jennkéről korábbi tulajdonosai mondtak le. Kilencedik életévét tapossa, oltásokat hosszú ideje nem kapott, lelkileg és testileg is rendbe kell hoznunk.

je0.jpg
Kartal talált kutyaként került a gondozásunkba, de eredeti tulajdonosa nem jelentkezett érte. Hosszú várakozás után a héten végleges családra talált.

kartal_004.jpg
Hutch múlt hétvégi látogatása nagyon jól sikerült, olyannyira, hogy a héten végleges családjához költözött, nagyon sok szeretetben és mozgásban lesz része.

hutch4.jpg
Sármos komoly szocializációs problémával került a gondozásunkba, ő is elhagyta a kennelsort, azonban a tanya helyett egyik családi panziós befogadónkhoz költözött, hogy viselkedését tovább terelhessük a megfelelő mederbe.

sa5.jpg
Kloff egy sikertelen gazdisodás után a héten végleges családra talált.

kl4.jpg
Volt védencünk, Demény falkája és családja vette pártfogásába Berényi Herkulest, akiből vérbeli vizslát faragtak, s elérkezett a búcsú ideje, végleges családra talált Herkules.

h1.jpg
Hello Kitty korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba.


Zsiványt néhány hónappal ezelőtt tőlünk fogadta örökbe gazdája, de most kérésére vissza kell, hogy kerüljön a gondozásunkba. Sürgősen ideiglenes befogadót keresünk számára, ideiglenes befogadónak a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkön tudtok jelentkezni.

zsiv_001.jpg

A héten tacskó barátok gyűjtést szerveztek a számunkra. Ez a családias hangulatú délután nagyon kellemesen telt.
Mindenki jól érezte magát, a kutyák sokat játszottak, a gazdik pedig beszélgettek. Gazdikeresőink is képviselték magukat, Norman és Csongrádi Lizi kézről kézre járt, rengeteg simogatásban volt részük, amit nagyon élveztek. Hálásan köszönjük az adományokat, hiszen ez számunkra mindig nagyon nagy segítséget jelent. Reméljük hamarosan találkozhatunk veletek ismét!

A héten gazdához költözött Titok, a szálkás szőrű tacskó lány, aki nagyon szeret sétálni és kirándulni. Nagyon okos, reméljük hamar beilleszkedik új otthonába, ahol már nagyon várták.

titok1.jpg
Panka-Manka egy összeszokott csapat tagjaként fogja folytatni az életét, sok játék és séta vár rá, meg persze meleg otthon.

15224819_10207858083239072_1127639871_o.jpg
Cocó problémás kutyaként érkezett, de ez nem az ő hibája volt. Sok foglalkozás és türelem kellett ahhoz, hogy rájöjjön, ő egy jó kutya. Természetesen új családja sokat látogatta, törődött vele, azonban a teljes bizalom kialakulásáig még hosszú időnek kell eltelnie, de nagyon jó úton haladnak és tudják, hogy mire vállalkoztak. Cocónak végre igazi otthona van, ahol boldog lehet.

coco2_005.jpg
Kacajt az utcán találták és az első napok után kiderült, hogy egy végtelenül jó és okos kislány, akiért most eljött az igazi. Régi követőnk, aki szeretett volna tacsija mellé egy társat. Régen készült erre, de most lett olyan a helyzet, hogy felelősséggel tudott vállalni egy másik kutyát.
Kacaj azonnal családtag lett, nagy örömmel vette, hogy új életében egy társa is lesz, akivel azonnal nagy játékba kezdtek.

kacaj_002.jpg
Sajnos a héten volt egy visszatérünk Cathy személyében. Igyekszünk nagyon körültekintően kiválasztani a megfelelő gazdit kutyáink számára, hogy ne forduljon elő ilyen eset, de mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Így Cathy visszatért közénk, és ez a pici lány újra gazdit keres.

ca1.jpg
Zsákos Frodó szerencsés kutya, megúszta, hogy kocsi után kötötték egy zsákba és húzni kezdték. A jó a rosszban, hogy a zsák kiszakadt és ő minden sérülés nélkül megúszta a dolgot.
Egy végtelenül kedves, barátságos kutyus, aki  a TV híreiben is szerepelt, ennek köszönhetően máris sok érdeklődő van rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése