2017. február 26., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 7. Héten?


A február közepe mindig nagyon lassan telik. Sötét felhők, hideg, köd, mintha egy kicsit az idő ismegdermedne. A kutyák körül azonban mindig van teendő, így történések is, amiről beszámolhatunk nektek.

Vizsla fajtamentő csoportunknál a magas gondozotti létszám miatt megálljt kellett parancsolnunk magunknak a mentéseket illetően, még ha ezt a döntést nagyon nehéz is volt meghoznunk, hiszen rengetegen várnak a segítségünkre. Örökbefogadókra, ideiglenes befogadókra és támogatókra van szükségünk, nagyon számítunk segítőkre, hogy minél több védencünket adhassuk gazdához, s anyagi helyzetünket is rendezhessük. Természetesen az élet nem állt meg védenceink háza táján sem, ilyen magas létszám mellett bőven akadt tennivalónk.

Hókuszpók egész életét egy láncra kötve töltötte, majd amikor megöregedett tulajdonosai szívfájdalom nélkül leadták a gyepmesteri telepre. 13 éves kutya révén teljes labort kértünk neki: a veseelégtelenség kezdeti stádiuma egyértelmű. Infúziós és antibiotikumos kúrára, szigorúan vesediétás tápra és vesetámogató készítményekre van szüksége a gyógyuláshoz.

ho.jpg
Hello Kittynek megérkezett a laboreredménye, szívféreg tesztje pozitív lett, meg kell kezdenünk a lassabb, de biztonságosabb kezelését.

16780499_1338974186124966_1465021044_n.jpg
Hádész átesett az ivartalanításon, egyáltalán nem viselte meg a beavatkozás, hamar magára talált és ugyanúgy zizegett, mint korábban, nagy örömmel engedték útjára a rendelőből. Most már készen áll, hogy végleges családra találjon, ehhez azonban fel kell kutatnunk számára a megfelelő gazdit, aki sportos, aktív életet biztosít számára.

ha1.jpg
Liliom szerető családra talált, nagyon boldog élete lesz gazdái oldalán. Köszönjük ideiglenes befogadóinak, hogy gazdára találásáig szerették, gondoskodtak róla és az egykor csont-sovány kislányból egy életvidám, egészségtől kicsattanó hercegnőt varázsoltak!

Vizslafotozas__53A8962_FB.jpg
Dudva Dani opciós befogadóhoz költözött, s ha minden jól alakul és szépen beilleszkedik, szeretnék megtartani.

14937205_1196626153716651_3990346770903140731_n.jpg
Tiszavirág szilánkos töréssel került a gondozásunkba, a műtéten és a lábadozási időszak nehezén már túl van, így végleges gazdához költözhetett.

ti8.jpg
Hétvégén külföldi partnerszervezeteink segítségével kirepült a gondozásunkból: Leopold, Alexander, Öreg Vadász, Zsolna és Zsanna.


Csodás az ivartalanítás utáni lábadozási időszakot követően végleges családjához költözött.

csodas1.jpg
Nagyon csalódottak vagyunk, Zsivány néhány hónap gazdis lét után visszakerült a gondozásunkba. Újult erővel keresünk számára gazdát, ez alkalommal tényleg a végleges családot szeretnénk megtalálni számára.

zsivany.jpg

Néhányan ismét gazdára találtak a héten a tacskó fajtamentésnél. Nagyon jó gazdához vinni a kutyákat és látni, milyen szeretettel és örömmel fogadják őket új otthonukban. Szeretünk minden új gazdinak segíteni, hogy az indulásnál ne legyenek problémák, hiszen a változás azért minden kutyát megvisel.

Töpörtyűnek nem volt túl jó élete eddig, két gazdit hagyott maga mögött, amikor megérkezett a gondozásunkba...
Ráadásul el volt törve a lába amit nem kezeltek ezért sántít.
Számára egy fiatal pár személyében jött el a gazdi, a pénteki napon útra kelt, hogy megkezdje új életét Zalaegerszegen. Nagyon várjuk róla a friss híreket.

topi1.jpg

Busóval 10 éves koráig vadásztak, amióta megérkezett, a meleg szoba volt a mindene, ebből máris kiderült, eddig ez nem volt az élete része. A héten jelentkeztek érte, másnap már látogatták, és mivel minden rendben volt, a hétvégére már gazdis kutya lett. Olyan helyre került, ahol megbecsülik, szeretik, és nyugdíjas éveit a megérdemelt meleg lakásban töltheti.

bu.jpg

Sárikának vidékről kértek segítséget, a fiatal kislányt az utcán találták, gyanús volt, hogy sérült a lába, de szerencsére ez csak gyanú maradt. Nagyon hamar akadt számára egy kedves család, ahol három gyerek várta és azonnal minden figyelem ráirányult, ő pedig puszikkal hálálta meg a kedvességüket. A hetet így ő is gazdis kutyaként zárhatta.

sarika_001.jpg

Egye több hazánkban élő külföldi szeretne örökbefogadni, természetesen nekik ugyanolyan feltételeknek kell megfelelniük, mint mindenkinek. Darcyra nem volt igazán érdeklődés. Aztán egy ír család úgy látta, számukra ő a megfelelő társ, látogatást tettek nála, az ismerkedés igen jól sikerült, jöhetett a költözés, és az örökbefogadás. Darcy gazdis kutya lett.

16114767_1567008479998581_6782321843798218370_n.jpg

Két olyan kutyánk érkezett a héten, akik opcióval ideiglenes befogadóhoz költözhettek.

Atax, a 3 éves szálkás szőrű keverék kan megérkezése után azonnal átesett az ivartalanításon, és az estét már befogadóinál tölthette.

atax.jpg

Brutus, egy 7 éves rövid szőrű törpe tacskó kan, akinek a gazdája meghalt. Egy igazán barátságos kutyát ismerhettünk meg benne, aki egy kis ismerkedés után szintén már új otthonában tölthette az éjszakát befogadóinál.

brutus.jpg

A héten érkezett Kis Carlos, a 7 hónapos szálkás szőrű tacskó keverék kan, akinek idegrendszeri problémai vannak, de ettől ő még egy nagyon kedves, barátságos kölyök kutya, akinek keressük a megfelelő gazdit.

carlos.jpg

Sajnos a héten is volt egy visszaérkezőnk, Dolly a 15 éves hölgy. Olyan lett a helyzet, hogy nem tudták számára a megfelelő állandóságot biztosítani, így számára keressük azt a helyet, ahol van egy meleg hely a számára, ahol esetleg van egy kert, ahol bóklászhatna . Nagyon jó lenne, ha családban élhetne tovább.

dolly13.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése