2017. február 6., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 4. héten?

Ismét egy igen aktív hetet tudhatunk magunk mögött, s bár az idő továbbra se volt túl kegyes hozzánk rengeteg tennivalót bonyolítottunk le most is.

Alaptevékenységi csoportunk védencei közül Peti és Panna élnek jelenleg a kennelsoron, a teendők befejezése után ők is átköltöznek majd a piliscsabai tanyára, de ha valaki vállalná őket ideiglenes befogadóként kérjük, jelentkezzen az info@futrinkautca.hu e-mail címünkön.

p1.jpg

Noruznak a műtét során teljes egészében sikerült eltávolítani a rosszindulatú és agresszív daganatát, sajnos nem tudjuk, hogy sejtszinten szétszóródott-e, ezért a héten ultrahangon és röntgenen járt, a kontroll vizsgálatot három havonta szükséges megismételni. Amikor már azt hittük, hogy lassacskán vége a megpróbáltatásainak elvágta a jég az egyébként is duzzadt, gyulladt talppárnáját, amit most fertőtleníteni, kenni és kötözni kell.

noruz_002.jpg

Volt egy érkezőink is a héten, Maci-Laci, a 8 éves keverék fiú, akiről idős tulajdonosa már nem tudott tovább gondoskodni. Azt az információt kaptuk róla, hogy egy mindenkivel kedves, barátságos, jó fej kutya, és hogy az egyetlen problémája a korábbi sérülésből eredő kicsit deformált mellső lába. A valóság viszont sajnos nem ezt mutatja. Nagyon dühösek vagyunk, hogy hozzátartozóik megvezettek bennünket, ezzel rengeteg terhet róva ránk. Hosszú lesz vele az út, mire kezelhető kutyák faragunk belőle, a viselkedése agresszív, neveletlen és szocializálatlan.

mac.jpg

A tacskók háza táján most is voltak gazdisodó és érkező kutyáink is. Ez a hét is gyorsan eltelt.

Sajnos egyre több idős kutya kerül a gondozásunkba, a héten is volt egy érkezőnk, akinek a gazdija beteg lett, így nem tudta kedvencét tovább gondozni. 
Borzi jóval több, mint 10 éves szálkás szőrű keverék tacskó kan volt az egyik érkezőnk, most már boldogan élvezi a meleg szoba jótékony hatását.


Rómeóra, a szomorú szemű fiatal szálkás szőrű kanra több jelentkezőnk is volt, végül megszületett a döntés, és így a hétvégén már új otthonában tölthette az idejét, ahol az első értesülések szerint nagyon jól érzi magát

romeo4.jpg

Rezes, a vörös törpe tacskó szuka a héten látogatott fogadott, szerelem volt első látásra, így a hétvégén ő is áttette székhelyét új otthonába, ahol egy törpe tacskó fiú lett a társa. A kezdeti félénksége hamar feloldódott, most már hatalmas hancúrozásokkal ütik el az időt.

rezes.jpg

A hét másik érkezője Tejföl volt, a fiatal rövid szőrű tacskó keverék szuka, vidékről érkezett. Nagyon kedves, félénk kislány, akire várjuk az érdeklődők leveleit.

tej.jpg

Vizsla fajtamentő csoportunknál ezen a héten sem unatkoztunk, Zsella ideiglenes befogadóhoz költözött egykori védencünk, Tódor/ex-Rádli otthonába.


Marosi Dana korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, családi panziós befogadónál került elhelyezésre.

IMG_7663.JPG

Öreg Vadász rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon.

oregvadasz.jpg

Bársony Márton szerda este nagyon rosszul lett, kiderült, hogy a bajt egy 8 cm-es lépdaganat okozza. Másnap sor került a sürgősségi műtétre, kivették a lépét, melyet szövettanra küldenek, 7-10 nap múlva lesz eredménye, de nem biztattak minket jóval. Jelenlegi ideiglenes befogadói sajnos nem tudták vállalni a lábadozási időszakot, így ideiglenes befogadót váltott. 

unnamed.jpg

Séf vasárnap látogatókat fogadott, a találkozó jól sikerült, jövőhéten ivartalanítását követően végleges családjához költözik.

15894510_1455160037836504_2324747545039923674_n.jpg

Whisky korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, családi panziós befogadónál került elhelyezésre.


Metaxa végleges családra talált, gazdái nagyon várták már érkezését.

m2_002.jpg

Korom Kincsőt és Becsét korábbi tulajdonosa magukra hagyta a kertben, családi panziós befogadónál kerültek elhelyezésre.

kinc2.jpg

Hókuszpók a bonyhádi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Egész életét láncra kötve töltötte, majd amikor megöregedett, tulajdonosai szívfájdalom nélkül leadták a gyepmesteri telepre. 13 éves, tündéri, öreg papóka, nem bírta a hidegeket, a kabátot pedig nem tűrte magán, lakásban, melegben helyeztük el családi panziós befogadónknál. Nagyon kedves kutya, más kutyákkal és cicákkal is jó viszonyt ápol, nyugdíjas éveire keresünk számára végleges családot.

ho.jpg

Kinga, Kata és Klára még csak hat hetesek, az anyukájuk mellett lenne a helyük, tőle kellene erősödniük és tanulniuk a számukra még ijesztő és ismeretlen világról, ehelyett leadták őket egy vidéki menhelyre. Nagyon félnek, reméljük feledtetni tudjuk velük anyukájuk hiányát. Most csak egymásra és ránk számíthatnak, telepakoltunk mindent plüssökkel, hogy oda tudjanak hozzájuk bújni. Mivel nem immunizáltak nagyon fontos odafigyelnünk az egészségükre és táplálásukra, mindent megteszünk értük, azért, hogy nehogy betegek legyenek. Aki valaha is nevelt már fel kölyökkutyák tudja, hogy csöpp kis testük mennyire ki van téve a betegségeknek.

 

Kászon végleges családra talált, nagyon várták már érkezését.

kaszon1_005.jpg

Tiszavirág vasárnap került a gondozásunkba, ismerkedés helyett az állatorvoshoz vezetett vele az utunk, szilánkos törése van, melyet hétfőn operálnak meg.

ti11.jpg


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése