2017. május 2., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 16. héten?

Egyesületünk megalakulása óta fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Így szeretnénk kiemelten, a tanyának otthont adó Piliscsabán minél többet segíteni a rászorulóknak. Most az egyik önkéntesünknek, ideiglenes befogadónknak köszönhetően az idősek otthonában segédkeztünk, vizsgázott terápiás kutyákkal tartottak foglalkozást.

Vasárnap véget ért a Tanya-Suli, ahol öt vasárnapot át védenceink kutyaiskolai foglalkozásokon vehettek részt. Alapvezényszavakat tanultak, idegen tereptárgyakkal ismerkedtek és akadálypályán gyakoroltak. Az időjárás sajnos nem volt kegyes hozzánk, hol hétágra sütött a nap, hol beborult, hol pedig cseperegni kezdett az eső. De ez senkinek nem szegte kedvét, remek hangulatban telt az óra. Ugyanakkor mindenkiben ott volt az a keserű érzés, hogy sajnos véget értek a foglalkozások. Öröm volt látnunk, hogy ez alatt az öt alkalom alatt milyen jól összecsiszolódtak védenceink és önkénteseik. Rengeteg mindent megtanultak, és az eleinte még ijesztőnek tűnő feladatokat is sikerült teljesíteniük. Néhányan már az iskola közben gazdisodtak, van, aki már gazdijelöltes, de reméljük, hogy a még gazdikereső védenceinknek is meghozza az áhított álomcsaládot az, hogy alapvető készségeket sajátítottak el.

Nem lehetünk elég hálásak azoknak az önkénteseknek, akik szabadidejüket védenceinkre áldozták és részt vettek velük a foglalkozásokon! Köszönetképpen oklevéllel és Egyesületünk támogatói pólójával ajándékoztuk meg őket.

Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét egy nagyon szomorú hírrel kezdődött. Mindig nehéz, ha egy védencünk elmegy. Még nehezebb és értelmetlenebb a halál, ha egy kölyök hal meg. A csoda most elmaradt, Winn és Wally hosszú küzdelem után feladta a harcot. Összesen 3 hónap jutott nekik. És miért? Mert valahol egy felelőtlen ember nem ivartalanította a kutyáját és a nem kívánt almot pedig utcára rakta, kitéve minden veszélynek és fertőzésnek. Nem megy, nem értjük a miértet… Soha nem is fogjuk.

Dudva Dani opciós státusszal befogadóhoz költözött, ha minden rendben lesz befogadója szeretné őt örökbe fogadni.

unnamed3.jpg
Csipike szívféreg tesztje sajnos pozitív lett, esetében is meg kell kezdenünk a lassabb, de biztonságosabb szívféreg elleni kezelést.

17952552_1633622659996280_7816731596643240979_n.jpg
Beatricse rutin szívféreg tesztje szerencsére negatív lett, így átesett az ivartalanításon.

17424784_1367178563341329_1051503889271560485_n.jpg
Monododo az utolsó Tanya-Suli foglalkozáson már nem vett részt, de cseppet sem bánkódott emiatt, szombaton ugyanis végleges családjához költözött.

dodo2_001.jpg
Pici Bellának fiatal kora ellenére nem volt könnyű élete, állatbarátok kérték hozzá a segítségünket.

Csillag végleges családjához költözött, nagyon várták már az érkezését.

csillag2.jpg

Alaptevékenységi csoportunknál Eastwood a héten véglegesítette státuszát befogadóinál. Eastwood vizsla társával, Violinnal együtt került a gondozásunkba. Az állapota kritikus volt, ám a gondoskodó kezeknek köszönhetően, mintha kicserélték volna. Érkezésekor járni is alig tudott és a felálláshoz/ lefekvéshez is segítségre volt szüksége, a korához és a rossz gerincéhez képest viszont mostanra sokkal jobb állapotban van, már a kisebb sétákat is jól bírja.
Eastwood  egy olyan befogadó családunknál került elhelyezésre, akik amellett, hogy Egyesületünk alakulása óta segítik védenceink sorsát, rajonganak a dobbermanokért. Nem csoda hát, hogy rögtön elrabolta a szívüket, Eastwood már nem megy sehová, boldog gazdis kutyaként éli tovább életét.

vi.jpg

A német dogoknál a héten Sherlock visszaérkezett rövid gazdisodásából... Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy kellett volna. Így Sherlock ismét gazdikereső státuszban van. Várjuk az elszánt, kitartó és türelmes érdeklődőket, akik belátják, hogy bizony sokat kell foglalkozni - sétálni, tanulni, gyakorolni - a kutyákkal. Sherlock nehezen barátkozik férfiakkal - ezen a téren pláne rengeteg időt kell rá fordítani!
Érdeklődni a nemetdogsos@gmail.com címen lehet!

sherlock4_001.jpg

A tacskó csoportnál az elmúlt hetek alatt nagy volt a csönd, most végre ismét gazdához költözhetett két kutyánk.

Honor, a Pápán talált szálkás szőrű kan, aki hihetetlenül, nyugodt, okos és jó kutya, ezentúl a budai hegyek környékén fogja a gazdival élni az életét.
Már az első találkozáskor eldőlt, hogy a vonzalom kölcsönös, így a hétvégén már a költözés is megtörtént. Még ismerkednek egymással, de remekül alakul a kapcsolatuk.

honor1_001.jpg

Másik gazdis kutyánk Törköly lett. A félénk, csendes fiú után nem volt érdeklődés, most viszont egy család őr választotta, igen messziről érkeztek a látogatásra és nem is volt kérdés, hogy őt szeretnék. Törköly Szegedre költözött, félénksége már szépen alakul, neki egy olyan hely kellett, ahol ő az egyetlen kutya, akit imádnak a gazdik.

torkoly_001.jpg

Belló Orosházáról érkezett gazdától, 8 év után váltak meg tőle, mert odakapott a gazdinak Biztos, hogy okkal tette ezt, hiszen elég egy rossz mozdulat és előfordulhat az ilyen. Belló nagyon szomorú volt, de szerencsére néhány nap után már beilleszkedett a csapatba. Nagyon szereti a gyerekeket, más kutyákkal is remekül kijön, és otthon saját cicával játszott az ágyban. Szóval Belló egy igazi szerető gazdit keres.

18058049_1671194479579980_3936295185710295163_n.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése