2017. május 28., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 20. héten?

Ígértük, hogy részleteiben leírunk nektek mindent a múlt héten történtekkel kapcsolatban -amikor elhurcolták védenceinket-, olyan sok kérdés merült fel, és az alaptalan vádakat is megcáfolhatjuk!
TANYA SZTORI 2. RÉSZ

Az ügy továbbra is rengeteg időnket és energiánkat emészt fel, de csoportjaink háza táján nem állhat meg az élet, hiszen felelősek vagyunk védenceinkért!
Vizsla csoportunknál Abrosz és TúróRudi szívféreg tesztje negatív lett, így átestek az ivartalanításon. Mindketten jól viselték a beavatkozást, készen állnak, hogy végleges gazdihoz költözzenek. Örökbefogadásukkal kapcsolatban a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre várjuk a bemutatkozó leveleket.

18192272_1415308478491536_6368098555278051142_o.jpg
Korom Bese sokat erősödött, így ő is átesett az ivartalanításon. Hamarosan látogatókat fogad, reméljük révbe ér és szerető családban folytathatja tovább életét.

16864735_1309808779065054_8068403178536928416_n.jpg
Dudva Dani nagyon szépen beilleszkedett ideiglenes befogadója életébe, így hát nem volt más hátra, mint hogy aláírjuk az örökbefogadási szerződést, hogy hivatalosan is gazdis kutya lehessen. Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki!

unnamed3.jpg
Tango és Cash szívféreg tesztje negatív lett, mindketten átestek az ivartalanításon. Készen állnak a gazdisodásra, de az álomcsaládokat még meg kell találnunk számukra. Örökbefogadásukkal kapcsolatban a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre várjuk a bemutatkozó leveleket.

18274805_184705775385853_7272571047600846720_n.jpg
A közösségi oldalról értesültünk, hogy egy borzasztóan sovány drótos német vizsla lánykát találtak. Legnagyobb megdöbbenésünkre néhány nap eltéréssel találtak még két, hasonló állapotban lévő és hasonló külsejű vizslát. Majd hogy-hogynem felbukkant még egy sorstársuk. Nem akarunk feltételezésekbe bocsátkozni ki, miért és hogyan szabadult meg tőlük, de vannak sejtéseink. Egy szuper összefogásnak köszönhetően biztonságba kerültek, majd ketten a Vizslamentés, és ketten a mi gondozásunkba kerültek. Rezgő Rozi állapota miatt kórházi ellátásra szorul, nagyon rozoga és sovány, nehezen megy és rühessége miatt bőrig rágta a farkát, sajnos felmerült a hasnyálmirigy gyulladás gyanúja is. Őt mindössze 2,5 évesnek saccolják. Társa, Füzike családi panziós befogadónkhoz költözött, nagyon fiatal, talán 1 éves sincs, csont-sovány, kedves és nagyon-nagyon fél. Fogalmunk sincs milyen borzalmakon mehettek keresztül, hogy ilyen állapotba kerültek, mind testileg, mind lelkileg, de most arra fogunk koncentrálni, hogy szépen felerősödjenek.
A drukkok és pozitív energiák mellett anyagi segítségeteket is kérnünk kell. Támogatásotokat a Futrinka Egyesület K&H banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámon tudjuk fogadni. PayPal utaláshoz kattintsatok a honlapunk (www.futrinkautca.hu) alján található 'Donate' gombra. A megjegyzésbe, kérjük, írjátok be: tiszaújvárosi vizslák/ Rezgő Rozi és Füzike

Pletyka a héten került a gondozásunkba, köszönjük korábbi örökbefogadóinknak, Lukas gazdijainak, hogy vállalták ideiglenes befogadását! Kb. 8 hét körüli kislány, de kölyök voltát meghazudtolja. Komolyan őrzi a házat, teljesen lakás kompatibilis, nem pakol, nem rág, szobatiszta, türelmesen ülve várja az etetést, éjszaka békésen alszik. Jelenleg kutya mellett van, elképzelhető, hogy egyedül félne, de ha van kutya, cica, ember egy igazi kis angyal. Elvileg vizslakeverék, de nagyon pici, maximum középtermetű lesz. Nagyon bújós, szerető, kedves kis csöppség! Pletyka kizárólag benti tartással, oltási programja folytatásával, szívféreg megelőzéssel és ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.


Alaptevékenységi csoportunknál, amikor Árnyék a gondozásunkba került az életéért küzdöttünk, korábbi tulajdonosától érkezett, láncra kötve, csonttá fogyva tengette mindennapjait. A vörösvérsejtszáma nagyon alacsony volt, a vére szinte átlátszó. Az orvosok szerint csoda, hogy még életben volt, kórházba került néhány napra, hogy az eredményei javuljanak. Az ultrahang eredménye még sokkolóbb volt, a gyomra tele volt valamilyen kemény anyaggal. De Árnyék dacolt az esélyekkel és az orvostudománnyal, hiszen annyian drukkoltak érte és támogatták őt, hogy muszáj volt meggyógyulnia! Azok a "dolgok", amikkel tele volt a gyomra -és amire azt mondták, lehetetlen, hogy magától távozzon-, kiürült a jó minőségű és kellő mennyiségű ételtől. Nagyon boldogok voltunk, hogy nem kellett őt kitennünk egy kockázatos műtétnek.
14 éves korára sok borzalmon kellett átmennie, de az összefogásnak köszönhetően új esélyt kapott egy boldog életre! Mostanra szépen kinyílt és sokat erősödött, így áteshetett az ivartalanításon, készen áll arra, hogy végleges gazdira találjon. Örökbefogadásával kapcsolatban az info@futrinkautca.hu e-mail címünkre várjuk a bemutatkozó leveleket.

Palotás Panni körül az utóbbi időben felgyorsultak az események. Múlt hét szerdán erhurcolták, kiszabadítottuk, majd ideiglenes befogadóhoz költözött, a héten pedig végleges gazdira talált. Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk Pannika!

panna_010.jpg

A héten Narancs volt az a szerencsés, aki révbe ért, és most már gazdái oldalán élheti életét.

Narancsra sok érdeklődőnk volt, végül a Balaton Felvidékre, egy fiatal pár otthonába költözhetett be, akik nagy örömmel fogadták. Sajnos érkezése után kennelköhögést diagnosztizáltak nála, sajnos ilyen előfordul, de már sokkal jobban van.

14-daisy.jpg

A hétvégén több kutyánk érkezett, akik már hetek óta vártak arra, hogy a gondozásunkba kerülhessenek.

Stockes, Kiki, és Bejke, a három a kislány a PCAS-től érkeztek
Stockes és Kiki szálkás szőrű tacskó keverék szukák, Bejke egy fekete-cser rövid szőrű tacskó keverék kislány. Jelenleg a legfontosabb, hogy a szükséges orvosi körökön túl legyenek, hogy utána már csak a megfelelő gazdi jelentkezését várhassák.


Monthy, a 8 éves fekete-cser rövid szőrű kan Kalocsáról érkezett. Nem volt túl szép élete eddig, szeretnénk számára megtalálni a szerető gazdit, egy nagyon boldog otthonnal.

18620187_1697854433580651_8563995862229345345_n.jpg

Babona a hajdúhadházi gyepiről érkezett, nagyon sovány, emlő daganata van és a csípőjét is meg kell nézetni, de egy csodálatosan szép rövid szőrű tacskó szukáról beszélünk. Reméljük teljesen rendbe tudjuk hozni az egészségét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése