2017. május 18., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 18. héten?

Megkereste Egyesületünk Magyar Vizsla SOS csoportját a Vizslafotózástól Göblyös Péter, hogy szeretne egy kiállítást az eddigi vizslás fotós munkáiból és a fotók eladásából származó bevételt szeretné felajánlani csoportunk számára. Óriási megtiszteltetés volt ez nekünk Sokat "dolgozunk" együtt Péterrel, hihetetlen képei vannak. Úgy tudja a kutyák érzéseit, arcai megörökíteni, mint senki más. A Négylábú Hungarikum, avagy nemzeti kincsünk a magyar vizsla elnevezésű kiállítás megnyitójára május 5-én került sor az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban. Magyar Vizsla csoportunk vezetője, az Egyesületünk Elnöke és jó néhány önkéntes is részt vett a megnyitón, melyet Magos Judit, Demény gazdája nyitott meg. Természetesen a kutyák sem hiányoztak, megjelenésével emelte az esemény fényét Demény és Max, valamint jó néhány vizsla és egyéb fajtájú kutyus is.
Köszönjük Péternek ezt a nagylelkű felajánlást!



Még tavaly ősszel megkeresett bennünket a Brittannica Internations School, hogy szeretne együttműködni velünk. Egyesületünk elnöke és a Magyar Vizsla csoportunk egyik önkéntese kutyáival mentek el és adtak elő az angol nyelvű iskolában. Elmesélték Egyesületünk működését, és beszélgettek a gyerekekkel a felelős állattartásról. Persze a vizsláknak is nagy sikere volt a gyerekek körében.
Az év elején pedig megkerestek bennünket, hogy szeretnének gyűjteni nekünk egy iskolai adománygyűjtő napon. Felkérték Magyar Vizsla csoportunkat, hogy vegyen is részt az eseményen. Örömmel tettünk eleget ezen felkérésnek, és 5 ex-Futrinkás vizslával, egy gazdikereső Futrinkás vizslával és egy ex-Futrinkás Esélytelen keverék csoportos kutyával mentünk el az eseményre. A számos program mellett gyerekek a kutyákkal különböző feladatokat oldottak meg, melynek óriási sikere volt. Sok adományt is sikerült gyűjtenie csoportunknak. Nagyon köszönjük, hogy ott lehettünk.


Vizsla fajtamentő csoportunknál Ábel hosszú ideig várt arra, hogy álomgazdikra találjon, ám a héten eljött érte és végleges családjához költözött. Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki! Ideiglenes befogadójának pedig köszönjük, hogy gondját viselte és szerette a nagy napig!

unnamed2.png
Csipike a gondozásunkba kerülése után a szokásos rutin vizsgálatokon esett át, melyek során kiderült, hogy valami nem stimmel a laborjával, ezért ultrahangra is sor került. Kiderült, hogy utolsó idős vemhes, bármikor megszülethetnek a babák. Be is indult nála a szülés, világra jött Csipike első babája Csoda, majd sürgősségi császárral megszületett két testvére is, akik sajnos már nem éltek. Csoda viszont egy életerős egészséges pici, barna lányka, aki Csipikével együtt jól van.

Érkezett hozzánk egy segítségkérés erdőben, műanyag zacskóban kidobott négy pici újszülött babához, ezeknek a csöpp kis teremtményeknek Csipike jelentette az egyetlen esélyt a túlélésre. Mire sikerült megszervezni fogadásukat az egyik baba sajnos feladta, így három pinduri fiúcska érkezett a kis csonka családunkhoz. Kérjük, segítsetek, hogy tudjuk fizetni elhelyezési és orvosi költségeiket. Támogatásotokat a Futrinka Egyesület K&H banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámon tudjuk fogadni.

Nagy volt a boldogságunk, amikor több mint fél év gondozásunkban töltött idő után idén februárban Kartal végleges családra talált. Éppen ezért ért bennünket derült égből villámcsapásként a hír, hogy gazdája vissza akarja őt adni… Kartal ismét gazdikereső, örökbefogadásával kapcsolatban a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkön tudtok érdeklődni.

kartal1_002.jpg
Maci-Laci januárba került a gondozásunkba, fiatal, erős, neveletlen, öntörvényű vizsla keverékként, de nagyon sokat fejlődött és változott három hónap alatt. Végre orvos is megvizsgálhatta, így kiderült, hogy fura járásának oka egy rosszul összeforrott gyerekkori törés, artrózisos a könyöke. Így most pár hónapig biztosan, és reméljük csak addig gyulladáscsökkentőt, porcerősítőt és probiotikumot kell szednie. Kérjük, ha tudtok segíteni Maci-Laci gyógyulásában támogassátok Rymadillal vagy zöldkagyló tablettával, adományotokkal kapcsolatban a magyarvizslasos@gmail.com címen várjuk a leveleiteket.

16730220_1312161068829825_1721780777386107417_n.jpg
Zserci tavaly októberben került a gondozásunkba, leszolgált egy életet családja oldalán, majd 12 évesen azzal kellett szembesülnie, hogy nélküle költöztek el. A nálunk töltött idő alatt egyáltalán nem volt rá érdeklődés, külföldi partnerszervezetünk, a Hands4Paws nyújtott számára segítő mancsot. Hétvégén útra kelt ideiglenes befogadóihoz, ahol tovább keresi végleges családját.
zs4.jpg

BodzaBori korábbi tulajdonosa halála után került a gondozásunkba. Kedvességével és barátságos természetével mindenkit azonnal levett a lábáról, nem csoda hát, hogy elrabolta látogatói szívét és a héten végleges családra talált. Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki!

17309238_146446515878446_104126093013227188_n.jpg


A német dog fajtamentésnél ezen a héten mindenki kedvenc kutyája, Davis lett gazdis! Davis egy tökéletes kutya, okos, gyönyörű, mindenkivel barátságos, igazi lelki társ. Nem csoda hát, hogy egyik gondozónk, Szabina beleszeretett és úgy döntött hazaviszi. Davis gond nélkül beilleszkedett Szabina falkájába, és azóta is boldogan él. Nagyon sok boldogságot kívánunk nekik!


75-davis.jpg

A tacskó csoportnál ez a hét az érkezőkről szólt inkább.

Azért volt egy gazdisodónk is, Scott, aki egy csodálatos kutya, és végre őt is megtalálta az az ember, akinek igazi társa lehet egy életre.
Nagyon, nagyon boldog életet kívánunk szeretett Scottunknak!

58-scott.jpg

Fagyi, a 3 éves feket-cser tacskó keverék kan gazdája halála miatt az utcára került, eddig egyedüli kutya volt, azért még a többi kutyával problémái vannak, de reméljük ez is alakulni fog. Emberekkel nagyon kedves és barátságos, egy szerető gazdit keresünk a számára.   

17951795_1684373938262034_2618211477068088538_n.jpg

Gömbös, a 10 éves fekete-cser tacskó kan gazdája halála miatt a győri gyepire került, megérkezése után még nagyon stresszes és szomorú volt, az első napokban még enni sem akart. Mindent megteszünk, hogy rendbe jöjjön a  kis lelke.

36-gombi.jpg

Fifit, a szálkás szőrű keverék kislányt Pápán találták, ahol egy támogatónk barátai befogadták. Olyan jól sikerült a dolog, hogy szerelem lett belőle, így Fifi átesik az ivartalanításon és nem költözik már a helyéről sehová, mert örökbefogadják, így ő máris gazdijelöltes lett.


Virgonc, a rövid szőrű tacskó keverék kan az Askától érkezett a gondozásunkba, jelenleg még van mit tanulni a vidám kis fickónak, de valakinek nagyon jó társa lehet.

48-gizmo.jpg

Fátyol, a fekete-cser rövid szőrű keverék szuka gazdája is meghalt, sajnos a társát a kedves szomszédok agyonverték. Egy nagyon kedves nyugodt kutya érkezett hozzánk, és reméljük ezt a sok rosszat  el tudjuk feledtetni vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése