2016. július 7., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 26. héten?

Tombol a nyár, az emberek többsége nyaral, de egy állatvédő szervezetnél ilyenkor sem áll meg az élet. Aktív hetet tudhatunk magunk mögött.


Tacskó fajtamentő csoportunknál a hét abszolút a gazdisodókról szólt, de azért érkezőink is akadtak.


Túrás hétfőn távozott a fajtamentéstől, hogy megkezdje új, gazdis életét, reméljük most már végleges családjában, ahol nagyon készültek az érkezésére. Gyorsan és jól sikerült a beilleszkedése, aminek igazán örülünk.

turas1_007.jpg


Suzynak, a balesetben sérült tacskó keveréknek a gazdijával sikerült felvenni a kapcsolatot. Egy hete vesztették el egymást egy séta alkalmával. Hétfőn már ő ment érte a kórházba, hogy a kis beteg otthon lábadozhasson tovább.     

kep.jpg


Vignettát, a picurka 2 éves tacskó keverék szukát egy befogadónk találta. A bőre rossz állapotát a demodex  okozza, kezelése megkezdődött ideiglenes befogadónál kerül elhelyezésre.

vignetta.jpg


Czakkost, a tacskó keverék szukát Kaposváron találta egy örökbefogadónk sérülten. 14 napig eredeti gazdáját kereste, közben kisebb műtéten esett át. A végtelenül kedves kutya hölgynek nem kellett sokáig várnia, komoly látogatókat fogadott, és a hétvégén már gazdis kutya lett belőle.

cakkos_002.jpg


Larson, a fiatal tacskó keverék kan, sem időzött sokat a gondozásunkban. Tárnokon fogadta a látogatókat, akik órákat töltöttek vele, és hamarosan megérkezett a kérésük, szeretnék őt örökbe fogadni. Pénteken tehát Larson, új nevén Zeller is gazdihoz költözhetett, és megkezdte életét új családjában. Hamarosan iskolás lesz, ami ráfér erre a kamasz legényre.

larsson1_002.jpg


Pénteken az Illatos útról érkező sérült fiatal tacskó keverék kannal lettünk gazdagabbak, vele még ismerkedünk, de kedves barátságos kutya, reméljük a sérült lába is hamarosan rendbe fog jönni.

erkezo50.jpg


Vizsla fajtamentő csoportunk aktív hetet tudhat maga mögött, érkezőink mellett szerencsére akadtak gazdisodóink, de orvosi körökből is jutott szép számmal a héten.


Totyóhoz egy magán állatvédő kérte a segítségünket, mivel korábbi tulajdonosa lemondott róla. A gyönyörű drótos fiú a hétvégén már látogatót is fogadott egy korábbi örökbefogadónk személyében.

13521832_1114073588651829_2486285031323120818_n.jpg


Tiborc a füzesabonyi állatvédőktől került a gondozásunkba, kórházban került elhelyezésre. Egy régebbi törés miatt sántikált, de nem szükséges operálni szerencsére. A teljes körű kivizsgálása megtörtént, a rutin szívféreg tesztje pozitív lett, ennek kezelését megkezdtük.

13533280_1223213081022067_897706321516054792_n.jpg


Schöni és Nyafka rutin szívféreg tesztje negatív lett, így hamarosan áteshetnek az ivartalanításon.




A FEMA önkéntesei által korábbi tulajdonosaitól mentett Horáció szépen összeszedte magát, elérkezett az idő, hogy végleges családjába költözhessen.

Horacio3.jpg


Juna és Drazsé korábbi negatív szívféreg tesztjük után a héten átestek az ivartalanításon, mindketten befogadóik otthonában lábadoznak.




Szegfűszeg ultrahangos vizsgálatán egy cisztát találtak, az ivartalanításakor ez is eltávolításra kerül.

12980509_1708682289410159_72207944_n.jpg


Kalocsai Szilva korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, a héten ő is szerető családra talált.

K.Szilva 2


Az E-család egyik babája, Elba opciós ideiglenes befogadóhoz költözött, ha szépen beilleszkedik családjába véglegesedik a státusza és aláírjuk az örökbefogadói szerződést.

e2.jpg


A Muki család babái megkapták az első védőoltásukat.




Öcsi korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, a bérelt kennelsoron került elhelyezésre.

13524307_1223205704356138_3983314945229677565_n.jpg

Egy magán állatvédő kért segítséget Finnleyhez, a rutin szívféreg tesztje pozitív, így ennek kezelését meg kell kezdenünk.


Kaurt családja már nagyon várta, négylábú társa pedig nem más lett, mint egykori védencünk, Mustárka.




Tótvázsonyi Guszti kilenc hónappal ezelőtt nagy fájdalmakkal érkezett a gondozásunkba. Gondozójával a sok átvirrasztott éjszaka után annyira összecsiszolódtak, hogy örökbefogadta őt, így Guszti maradhat ott, ahol megtanult fájdalom nélkül ülni, vizslaként futni, önfeledten játszani és vizslatársai is nagyon szeretik.




Belle állatorvosnál járt, ahol megkapta a soron következő oltását. Gyönyörű nagylánnyá cseperedett, a jövő hét folyamán végleges családjába költözik.

belle.jpg

A hétvégén öt védencünk: Malaki apó, Ziva, Taffi, Filkó és Ronina külföldi partnerszervezetünk segítségével útnak indult egy szebb és jobb élet felé, családjaik már nagyon várták őket.


Riko korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba családi okok miatt, egy családi panzióban került elhelyezésre.



A debreceni gyepmesteri telepről került a gondozásunkba Danke és babái, befogadónál kerültek elhelyezésre.

Családi okok miatt került a gondozásunkba Szandál, s mivel társállatot soha nem hagyunk hátra –még akkor sem, ha ő történetesen egy cica-, Flipflop cica is a védencünk lett. Mindketten rutinos ideiglenes befogadónknál kerültek elhelyezésre, a jövő hét folyamán sor kerül a teljes körű kivizsgálásukra.

13557952_1116566515069203_7414473098836391368_n.jpg

A német dog fajtamentésnél a héten egy orvosi kört bonyolítottunk le Pepével.

A vérvételből korábban már kiderült, hogy a mája bizony már nem működik tökéletesen, így arra Legalont szed. Szerencsére az ultrahangos vizsgálat szerint a többi szerve korának megfelelő állapotú. A májára azonban figyelni kell, egy hónap múlva megyünk vissza kontrollra. Pepe végig szépen viselkedett, nagyon ügyes fiú volt!


Esélytelen keverékeink csoportja hihetetlen hetet tudhat maga mögött, megjártuk a mélységet és a magasságot is.

Az Illatos útról került hozzánk H2O, a vízfej gyanús kiscica. Mivel ez a betegség az élettel nem összeegyeztethető, CT-re volt szükség. Az orvos meg sem akarta csinálni, hiszen a diagnózis ránézésre is látható volt. A CT azonban mást mutatott, a fej ugyan torz, de nem az agyvíz miatt. Örülhettünk, hogy esélyt kaphat, de a sors közbeszólt, H2O a délutáni alvásából nem ébredt fel, örökre elaludt.


h2o_001.jpg


A miskolci gyepmesteri telepről, altatás elől került a gondozásunkba két tacskó keverék.


Dani hat éves, elsőre kicsit bizalmatlanabb, de hamar feloldódik. Nagyon szerethető, megfelelni akaró kutya, akinek egy saját gazdi jelentené a csodát. Ideiglenes befogadót is keres!


dani1.jpg


Bogi egy év körüli, ő vágott farkú, terrieresebb, nagyon kedves, ragaszkodó kutyalány. Sokat kell még tanulnia, de az idegrendszere jó, tanulni is szeret, nem lesz vele gond. Ideiglenes befogadót is keres!


bogi2.jpg


Válási árvaként magára maradt egy ház udvarán két staffbull. Amikor a kan hőgutában meghalt, a gazda lemondott a nyolc éves szukáról, Fantasztáról, aki a gondozásunkba került. Nagyon kedves, mindenkivel és mindennel kompatibilis csodabogyó.




Igyekszünk a kutyáinkat felkészíteni a gazdisodásra, ennek részét képezik a különböző beavatkozások is.


Megan Fox szívféreg tesztje negatív lett, így ő átesett az ivartalanításon. Gyakorlatilag készen is állna a gazdisodásra: 1-2 éves, kedves és kompatibilis foxterrier szuka.


megan1.jpg


Bio Böbének egy csomó miatt el kellett távolítani a farka végét, és leoperáltattuk a farkaskarmait is. Most a kennelsoron lábadozik, de nagyon örülne, ha legalább egy ideiglenes befogadó befutna. Böbe nyolc év körüli, és a Bio család legkiegyensúlyozottabb tagja.


_AIS2668.jpg


A hét nagyon kegyes volt hozzánk az örökbeadásokat illetően is. Több esélytelen, idős vagy régóta nálunk élő védencünk ért révbe.


Azonnal több, mint két év után gazdisodott, az egyik tacskós örökbefogadó családunk vette őt magához harmadik kutyaként. Az első hírek szerint még meg van illetődve, de már most látszik, hogy nem lesz vele semmi gond.


azonnal1_006.jpg


Anada egy gázrobbanásban veszítette el a gazdáját. Különleges megjelenése ellenére sem volt érte tolakodás, de a héten egy rutinos gazdi mellett véglegesedhetett.


anada1_002.jpg


Béla már egy ideje gazdijelöltes volt, de mostanra minden adott volt a költözéséhez. Hosszú út vezetett a beteg és félős kutyától addig a vidám ebig, akivé Bélusunk vált, és most már saját családja is van. Szinte el sem hisszük!




Döme, a kilenc éves uszkár keverék kan a gazdája halála után érkezett. Hamar befutott az álomcsalád érte, akiknél hamar be is illeszkedett, és jó hírként még az is kiderült, hogy a hóna alól eltávolított csomó jóindulatú volt.


dome2.jpg


Egy 14 éves kutyát örökbeadni gyakorlatilag lehetetlen, de a mi Nérónk mégis megtalálta az új otthonát. A gazdája halála után az örökös által egy vidéki gyepmesteri telepre bevágott kutya Miskolcon kezdett új életet.


nero_002.jpg


A hetet egy szuper hangulatú mini örökbefogadó nappal zártuk, ahol gazdára váró csoporttagjaink kb. 1/6-a képviseltette magát, és szerencsére volt futrinkások is kilátogattak. Jótékonysági pultunknál ~100.000 Ft gyűlt össze, és talán lesznek, akikbe valakik visszavonhatatlanul beleszeretnek. Mi nagyon drukkolunk, hogy így legyen. A Kertem szabadtéri kiülős kocsmának köszönjük a helyet, az önkénteseinknek a helytállást, a támogatóinknak pedig, hogy velünk vannak.


kep2_005.jpg

A következő mini örökbefogadó napunk augusztus 14-én 14 és 18 óra között lesz, a helyszín újra a Kertem a Városligetben. Írjátok be a naptáratokba, és gyertek el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése