2016. július 22., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 28. héten?

Ugyan már nagyban tombol a nyár, nálunk még sem állt meg az élet. A héten több, régóta gazdára váró kutyánk is megkezdhette új, gazdás életét. Természetesen most sem csak ennyi dolog történt, egy igazán aktív hetet tudhatunk magunk mögött


Vigyori több, mint két éve van a gondozásunkban, ezidő alatt komoly érdeklődő nem volt rá. Szerencséjére egy családi panziós helyen, jó körülmények között élt, valójában ő nem is sejti, hogy még mindig gazdikereső. Pedig az. Ráadásul már csak pár hetünk van, hogy új helyet találjunk neki. Vigyori 10 éves, lakáshoz szokott, de terrieresen lendületes kutya. Ha te lennél neki az igazi, jelentkezz! Megoldást kell találnunk számára... info@futrinkautca.hu


vigyori10_004.jpg


Idős gazdájukat a jószándékú család elköltöztette a falusi házból, a kutyáit pedig szépen hátrahagyták, az egyiket ráadásul láncon. Egy szomszéd kért kétségbeesetten segítséget a már lesoványodott, alig 5-6 kilós keverék szukáknak. Lorzsi 10 éves, és sajnos szívférges, Picike 6 év körüli, ő egészséges. Mindketten átestek az ivartalanításon, az oltási programjukat megkezdjük, de legalább ideiglenes befogadót keresnének.





Slenci 14 éves, de mostanra kitelt a becsülete, gazdája lemondott róla. Míg mások örülnének annak, ha a kutyájuk ilyen sokáig velük lehetnének, vannak, akik nem tisztelik a kort... Slenci egy jó kondiban lévő, agilis spániel, akire még várhat néhány kaland egy új gazdi oldalán.





A miskolci gyepmesteri telepen teltház miatt több kutya került altatásra kiírásra, közöttük az egyik Bors, egy pukkancsnak jellemzett tacskó keverék kan. Bár az esélytelenek csoportja 200% felett igyekszik helytállni, rá igent mondtunk, de hosszú időre ő volt az utolsó. Bors ideiglenes befogadót is keres!





A hét híre mindenképpen az, hogy Liktor gazdis lett. Majdnem egy év várakozás után, ami alatt kölyökből felnőtt kutya lett a gondozásunkban, végre elköltözhetett.


liktor4_001.jpg


Ugyan még a kennelsoron él, de már nem sokat kell ott aludnia Vándornak. Az egyik sétáltató család szeretett belé annyira, hogy kutyatársukul választották, gazdijelöltes.


vandor2_005.jpg


A Mandulás alomból a profi fotók eredményeként, melyeket egy örökbefogadónk készített, hárman is gazdijelöltesek lettek: Mantra, Matrac és Moped is.





Mantra, a zsemle színű pöttöm szuka ki is repült tőlünk, megkezdte gazdis életét. Innentől a gazdája felelőssége az oltási program folytatása és később majd az ivartalaníttatás is. Mantra az első kutya, akit a sárospataki tömegtelepről mentett kutyák közül örökbe tudtunk adni. Hamarosan pedig követik a többiek.


mantra3.jpg


Fantasztát, a nyolc éves staffbull szukát az egyik támogatónk fogadta örökbe. A szívférgessége nem volt akadály, a kezelését a gazdi folytatja majd.


Vizslafotozas__MG_0856_FB.jpg


A hetet azzal zártuk, hogy megérkezett Gombos ismétlő tesztje is, így elmondhatjuk, hogy Gombos hátrahagyta a szívférgeit, meggyógyult!


gombos1_009.jpg


A tacskó fajtamentésnél sem unatkoztunk a héten. Több kutya is érkezett a gondozásunkba, de azért gadisodóink is akadtak.


Pollira sokáig nem volt érdeklődés, amit nem értettünk, hiszen egy kedves, ragaszkodó kislány, aki a balesete után szépen felépült.
Végül a múlt héten egy fiatal pár látogatta meg őt, akiknek már van egy tibeti spánieljük, szintén örökbefogadott kutya. Nos, a találkozó igen jól sikerült, így a héten áttette székhelyét a XV. kerületbe, ahol nagy szeretettel várták. Most már gazdis kutyaként élheti az életét.


polli3_001.jpg


Gednát Pápán egy turista csoport bejelentése alapján vették gondozásba az állatvédők.  Először úgy tűnt, hogy harap és kapkod, de hamar kiderült, hogy egy kedves, barátságos kutya. Érkezése sem volt minden napi, hiszen vonaton utazva tette meg az utat, A pályaudvaron már vártuk ideiglenes befogadójával, akihez opcióval kerülhetett. Nem volt kétséges számunkra, hogy ez a költözés végleges, így is történt a héten aláírtuk az örökbefogadási szerződést. A családban már van egy volt mentvényünk, akivel sokszor fogják együtt tölteni az idejüket. Boldog életet kívánunk neki.


genda.jpg


Aszatot, a 10 éves szálkás szőrű tacskó kant Gyál - Imre határában találták, chippel nem rendelkezik. Megtalálója bejárta a környéket, hogy megtalálja a gazdit, de sajnos senki nem ismerte a környéken a kutyát. Egy végtelenül kedves, barátságos, rosszul halló úriember érkezett a gondozásunkba. 14 napig az eredeti gazdáját keresi. A megtalálójának köszönjük, hogy nem hagyta magára és segített neki abban is, hogy eljusson hozzánk.





Szellőke egy 9 éves hosszú szőrű tacskó keverék szuka, aki jól nevelt, barátságos, játékos kutya. Szeretett gazdája beteg, ezért kérte a segítségünket, sajnos a családjára nem számíthatott. A búcsú biztos nehéz volt számukra. Ígéretet tettünk a gazdinak, hogy meg fogunk tenni mindent azért, hogy ez a kedves hölgy jó helyen élhesse tovább az életét.




Sulyom, a 2-3 éves szálkás szőrű tacskó keveréket az út mellett találták, chippel nem rendelkezik, a gazdája nem került elő. A héten ő is megérkezett a gondozásunkba, a szükséges orvosi körök után örökbe fogadható lesz.



Vizsla fajtamentő csoportunk hete elsősorban az állatorvosi beavatkozások megszervezése körüli teendőkről szólt, Fanta negatív szívféreg tesztje után átesett az ivartalanításon, készen áll a gazdisodásra. A hét folyamán látogatókat fogadott, azonban a találkozóból nem lett örökbefogadás, így továbbra is gazdikereső.

fan1.jpg

Bobbyt a gondozásunkba kerülése óta méltatlanul mellőzték az érdeklődők szívférgessége miatt egészen mostanáig. Végleges gazdához költözött, az általunk megkezdett kezelését protokoll szerint folytatja, míg ismétlő tesztje negatív nem lesz.

boby_002.jpg

A Muki-családból a hét elején újabb két baba, Mámoros és Megnyerő repült ki a gondozásunkból és költözött szerető családokhoz, majd őket követte Mezei is. A következő hetekben több testvérük is gazdisodni fog, ketten közülük azonban még gazdára várnak.


Édi, Danke és Csupi átestek az ivartalanításon.

Vanna szívférgessége ellenére egy komoly műtéten esett át, mely során eltávolították a cisztáit, sajnos az operáció elkerülhetetlen volt, így nem halaszthattuk tovább, még ha fokozott kockázatot is jelentett esetében az operáció és az ezzel járó altatás. Szépen ébredt a műtétből, a szövettan eredményére viszont még várnunk kell.

File_2016__05__21__19_20_50.jpeg

Fitt Lady is átesett az ivartalanításon, esetében is több cisztát találtak a méhénél. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni az ivartalanítás fontosság a nem kívánt szaporulatok megakadályozása, és a betegségek elkerülése érdekében.

13612137_1375900085758183_7599421171087927242_n.jpg

Az E-család utolsó babája, Ervin is gazdára talált testvérei után. Mamájuk, Elvira azonban még keresi a végleges családját.

ervin_001.jpg

Jóna a sikeres látogatást követően végleges családhoz költözhetett.

Jonas1.jpg

Finnley maga mögött hagyta a kennelsort és ideiglenes befogadóhoz költözött.

finnley1.jpg

Levelibéka és Szolfézs a karcagi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba, mindketten családi panziós befogadóiknál kerültek elhelyezésre.


Német dog fajtamentő csoportunkhoz a hét végén megérkezett Segundo, a fiatal dog keverék kan.

Segundot Aryával együtt találták Eger környékén. Igazán jófej kutya, reméljük nem kell sokat várnia, hogy rátaláljon a szerencse, és valaki végleg a szívébe zárja.

1 megjegyzés:

  1. Köszönjük a híreket! Osztom, osztjuk, mindenképpen.
    Kutyákat szeretők csapatából - G.B.

    VálaszTörlés