2017. január 25., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 2. héten?

A jövő hét folyamán elkezdődik a boxok leválasztása, ennek elkészültével az összes tárnoki kennelsoron élő védencünket szeretnénk átköltöztetni a Tanyára. Ehhez azonban addigra el kell készülnie a kifutójuknak, melynek kialakításához az alábbiakra lenne szükségünk:
- kb. 120 méter hosszú és 1,8 méter magas vadháló;
- 42 db, 250 cm-es akácoszlop;
- villanypásztor szalag és villanypásztor készülék;
- 2 db, 2 m-es táblában 10x10-es vasháló a kapukhoz.
Felajánlásotokkal kapcsolatban kérjük, hogy az info@futrinkautca.hu e-mail címünkre írjatok.
Ha tárgyi adománnyal nem tudtok hozzájárulni, de szívesen segítenétek, már egy tábla csoki ára is sokat jelent a kifutó elkészítéséhez! Támogatásotokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámláján tudjuk fogadni, a közleménybe kérjük, írjátok be TANYA/ KIFUTÓ




Alap tevékenységi csoportunknál a héten Noruz átesett az ivartalanításon és eltávolították a daganatot, apókánk szerencsére nagyon jól viselte a beavatkozást.



Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét kiemelt gazdikeresője: Brigi volt, aki 2015 novemberében egy vidéki gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Csont és bőr volt, az esélye a túlélésre, a szabadulásra vajmi csekélyke volt, egyöntetűen döntöttünk a mellett, hogy kihozzuk őt a helyi állatvédők segítségével. Nem tudjuk milyen élete lehetett korábban, de mindent a legelejéről kellett vele kezdeni, azóta viszont megtanult lakásban élni, autózni, pórázon sétálni, meghízott, kikerekedett, és egy szófogadó jó kislány vált belőle, aki nagyon szeretne végleges családra találni!

b3.jpg

Herkules ideiglenes befogadóhoz költözött, egykori védencünk, Demény és családja vette pártfogásába, nyugdíjas éveire keresünk számára végleges családot, ahol ő lehetne a gazdik szeme fénye.

h3.jpg

Pénteken sor került Kolompos kicsit sem várt amputációjára, sajnos nem volt más választásunk, az ő érdekében meg kellett hoznunk ezt a nagyon nehéz döntést. A műtét során minden rendben ment, hősként viselkedett, vasárnap már el is hagyta a kórházat befogadójával, boldogabb, mint valaha, repül, szalad, randalírozik, hihetetlen látni, mennyire jól viseli.



Funny Girl talált kutyaként került a gondozásunkba, rendelkezik chippel, de a regisztrált adatokon nem érhető el tulajdonosa.


Sánta Pajtás vidéki állatvédőktől került a gondozásunkba, korábbi balesetét követően a műtét után sem tökéletes még a járása, sérült lábát csak lassú, pórázas séták alkalmával használja. A héten kontroll vizsgálaton járt, hogy megtudjuk, mivel segíthetnénk még gyógyulását.



A Zs-testvérek közül Zsolna ideiglenes befogadóhoz költözött, de továbbra is keresi végleges családját.

15873474_1380208058685407_1456320512454626556_n.jpg

Plapóka szombat éjjel nagyon megijesztett bennünket, a gyomorcsavarodás tipikus jeleit mutatta. Ilyenkor minden perc számít, befogadója az éjszaka kellős közepén elrohant vele az állatorvoshoz. Az orvosok eleinte nem értették, hogy miért szeretnénk egy ilyen idős kutyát műtétnek kitenni, de mi tudtuk, hogy Plapó erős és szeret élni. Tizensok évesen egy 3 órás műtét után jól van, a saját lábán közlekedik.

plapi4.jpg

Bendi hétvégén a kennelsort maga mögött hagyva családi panziós befogadóhoz költözött. Gondozásunkba kerülése óta rengeteget változott szocializációja, de ahhoz, hogy tovább fejlődhessen új szintre kellett lépnie, meglepetésünkre nagyon jól vette az akadályokat.

15965553_1273833299329269_9061554839429394689_n.jpg

Külföldi partnerszervezetünk segítségével négy védencünk repült ki a gondozásunkból és kezdett új életet: Felly, Kerge Zerge, Kaila és Liza Minelli.


A hétvége folyamán több védencünk is látogatókat fogadott: Metaxa, Hobó, Vaníliás Rózi és Csillag. Reméljük, hogy lesz közülük olyan szerencsés, aki végleges családra találhat.


A héten tacskóinknál többen költözhettek új otthonukba, és persze voltak érkezőink is.

A Katona család utolsó tagja Őrmester is kirepült a szárnyaink alól, hogy  gazdis kutyaként folytassa az életét.

ormester1_002.jpg

Vadalmára sokáig nem volt jelentkező, aztán hirtelen nagyon sokan szerették, volna őt. Végül a XI. kerületbe tette át a székhelyét, egy amerikai-magyar úrhoz költözhetett, ahol már a lakásba belépve tudta hogy hazaérkezett.

vadalma10.jpg

Tricikliért nagyon drukkoltunk,  nem is gondoltuk hogy ilyen gyorsan  beleszeret valaki, szinte az első hetek után egy régi támogatónk és családja már látogatást is tett nála, amiből azonnal szerelem lett. A hétvégén megtörtént az örökbefogadás, Ildikóéknak köszönjük, hogy őt választották!

tricikli_002.jpg

Borka lány életében nem sok változás történt, hiszen őt ideiglenes befogadói megtartották, így ő egy boldog mosollyal vette tudomásul, hogy gazdis kutya lett.

borka.jpg

Misó nagyon sokáig várt gazdára, az időt ideiglenes befogadóknál töltötte. Voltak viselkedési problémái és szívférges is volt.
Most kimondottan őt szerette volna egy fiatal pát, akik többször meglátogatták, nem volt probléma, hogy lesznek nehézségek. Így a befogadóival együtt vittük a gazdikhoz, akik mindent elfognak követni, hogy Misóból egy igazi családtag váljon. Szilviáéknak nagyon köszönjük, hogy több mint egy évig szerették, és vigyáztak rá.

Miso2_002.jpg

A héten két kutya érkezett Püspökladányból, Tarzan, a fiatal szálkás szőrű kan és Törköly, a rövid szőrű tacskó keverék kan  .


Cudar, a fiatal rövid szőrű tacskó keverék kan talált kutya, chip nem volt benne, így a gondozásunkba került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése