2017. január 9., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 52. héten?

A Futrinka Egyesület teljes csapata nevében köszönjük Nektek, hogy 2016-ban is velünk voltatok, kívánunk Nektek boldog és sikeres új évet! Mi egyetlen dolgot fogadunk meg: 2017-ben is tudásunkhoz és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden segítségre váró, bajba jutott kutyának segíteni, hogy a 2017-es év Nekik egy szebb és jobb életet hozzon.



Sokan úgy vélik a 2016-os év a lezárás éve, amikor magunk mögött kell hagyni a múltat. Egyesületünk életében is nagy változásokat hozott ez az év, teljesült Tanya álmunk, amit már 10 éve kergettünk. Így nekünk 2017 valóban az újrakezdés éve lesz, új helyen, sokkal minőségibb körülményeket tudunk biztosítani védenceink számára. Az új helyünk csodaszép, a Pilis közepén van, egy erdő szélén, de jól megközelíthető mind autóval, mind tömegközlekedéssel, Piliscsaba, Garancsliget szélén.


A Tanyán két hatalmas futtató fog védenceink rendelkezésére állni, melyekben kedvükre szaladgálhatnak és játszhatnak majd védenceink. Az alapok már eleve adottak voltak, így ezek körbekerítésében szeretnénk a segítségeteket kérni.

A kialakításhoz alábbiakra lenne szükségünk:
- zárt szelvények, 30-40-es;
- drótháló;
- villanypásztor zsinór és villanypásztor készülék

Emellett szükségünk lenne olyan lelkes segítőkre, akik az anyagok megléte után segítenének összeállítani a kifutókat.

Ha szívesen hozzájárulnátok anyagilag, a kifutó költségeihez a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámláján tudtok hozzájárulni, a közleménybe kérjük, írjátok be TANYA/ KIFUTÓ



Bár rengeteg munka vár még ránk a Tanya körül, szeretnénk megnyitni kapuinkat előttetek, reméljük Ti is úgy beleszerettek majd, ahogy mi! Meseszép környezetben sétálhattok védenceinkkel, akik már nagyon várják a látogatókat! Útbaigazításért írjatok nekünk az info@futrinkautca.hu e-mail címünkre.


Tanyánk lova is megérkezett a birtokra, Hercegnő egy lovarda bezárása után árvult el, elnökünket érzelmileg nagyon sok szál fűzte hozzá, nap, mint nap találkozott vele, hiszen saját lova is ebben a lovardában élt. Ha ellátogattok védenceinkhez, Hercegnővel is találkozhattok, mindenképpen ismerkedjetek meg vele, répát minden mennyiségben örömmel fogad.


Vizsla fajtamentő csoportunknál az év utolsó hete nagyon eseménydúsan telt.

Puma Peti heteket töltött az utcán miután megsérült és hírt kaptunk róla, combcsontfejező műtéten kellett átesnie. Szépen felépült, s a héten végleges családra talált.

pp3.jpg

Béri Brúnó korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba lábán egy harapott sebbel. Érkezesekor lázas és bágyadt volt, szerencsére másnapra jobban lett, a sebét fertőtleníteni és kötözni kell, fájdalomcsillapítót szed.

15825805_1380208955351984_3843274904085386199_n.jpg

Békás Riki és társa, Bubu rutin szívféreg tesztje negatív lett, így mindketten átestek az ivartalanításon.
A műtét során Riki kinövéseit is leszedték és néhány fogát ki kellett húzni. Riki a hét folyamán végleges gazdára talált, aki nem volt ismeretlen számára, korábbi tulajdonosának egy nagyon közeli hozzátartozója fogadta örökbe.

briki2.jpg

Bubu ivartalanításakor kiderült, hogy a méhe és petefészke tele van daganatokkal, eltávolításra kerültek, majd elküldtük szövettanra, az eredményekre sajnos még várnunk kell.

IMG_7136.JPG

Virág talált kutyaként került a gondozásunkba, többször látták már kóborolni, ez alkalommal azonban sikerült megfogni. Azonosító chippel rendelkezik, de a chipnél regisztrált tulajdonos nem tart igényt rá, a tulajdonjogi viszony még tisztázás alatt áll.

k3.jpg

Legnagyobb meglepetésünkre Zétény 11,9 kg-ról 12,3 kg-ra hízott, végre elkezdett gyarapodni a súlya, még ha lassan is. Zétény ideiglenes befogadója időt, energiát nem sajnálva a legnagyobb szeretettel hosszú órákat tölt el vele mindennap, hogy erőre kapjon és visszanyerje élni akarását. Enélkül a szerető gondoskodás nélkül Zétény már nem élne.


Herkules nagyon rossz állapotban került a gondozásunkba, csont és bőr, remeg, ha feláll, menni alig bír, a saját "súlya" elhúzza. Több helyen is sebes a teste, érkezése estéjén evett picit, ivott sokat és befészkelte magát a fekhelyére, nagyon örül, hogy melegben lehet.

h1.jpg

Karácsonykor Budapesten, a 20. kerületben találtak egy sovány felnőtt kan magyar vizslát, azonosító chippel nem rendelkezett. Megtalálói nem tudták tovább tartani, így a gondozásunkba került és a Cibere nevet kapta tőlünk, 14 napig eredeti tulajdonosát keressük, aki érvényes dokumentumokkal tudja igazolni tulajdonjogát.

15782548_1519890044687896_816336307_n.jpg

Peggy a héten végleges családra talált, ez azonban nem okozott változást az életében, szuper ideiglenes befogadói döntöttek az örökbefogadása mellett, nagyon boldog élete lesz gazdái és négylábú barátai oldalán.

peggy_003.jpg

Vizslás csapatunk is elbúcsúztatta az óévet, sütöttünk-főztünk, ki-ki képességeihez mérten, a kevésbé ügyesek inkább boltban vásároltak vagy sült rizst főztek. Csapattagunk, Gabi ezúttal is remek és mennyei tortát sütött.



Szilveszter éjjel özönlöttek az elveszett és talált vizslák bejelentései. Szenillát, az idős német vizsla szukát Budakalászon találták január 1-én két fal közé beszorulva, ahonnan nem tudott szabadulni. Ki tudja mennyi időt tölthetett ott, teljesen átfagyott az egész teste, meleg lakásban került elhelyezésre, a lábát kicsit húzza, de ezt leszámítva jól van, szerencsére van étvágya, kedves és jóindulatú kutya. Chipje nem volt, eredeti tulajdonosát keressük 14 napig, aki érvényes dokumentumokkal tudja igazolni tulajdonjogát.

Szilveszter ide vagy oda, a talált és elveszett kutyák bejelentései mellett védenceink körül is akadt tennivalónk.
Herkules csak pár napja került a gondozásunkba, lábát fekélyek borítják, amiből az egyik kifakadt, az elhalt részt eltávolították, kitisztították, bekötözték a sebet, és a heréjén lévő sebeket is lekezelték, de mivel nagyon zavarják sérülései és folyamatosan nyalni próbálja, így gallért kapott.
Sebei kötözésre szorulnak, amihez az alábbiakra lenne szükségünk:
- steril müll lap,
- gyorskötöző pólya,
- hagyományos ragtapasz vagy mefix,
- öntapadós színes fásli.
Kérjük, ha ezek közül bármelyikkel szívesen hozzájárulnátok gyógyulásához, írjatok nekünk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre. Köszönjük!


Az egyik Zs-babának pedig felszakadt a szája -befogadója számára is rejtély hogy mitől-, amit össze kellett varrni.

Legolas korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, karácsonyi ajándéknak szánták gyereküknek. Tulajdonosai három hónaposnak mondták, de az orvosok kilenc hetesre becsülik, születésénél fogva a jobb mellső lábán nem fejlődtek ki rendesen a lábujjai, ott csak két ujja van, ami lifeg a lába végén, botorkálva jár. A farka csonkolva van, nagyon csúnya, valószínűleg házilag vághatták le. Oltása nincs, és valószínű tele van férgekkel, mert nagyon nagy a hasa. Szuper ideiglenes befogadó családnál került elhelyezésre önkénteseinknél.


Az év utolsó hete is mozgalmasra sikeredett, több gondozottunk már gazdis kutyaként léphetett át az új évbe.

Boonz, a középkorú rövid szőrű tacskó keverék kan néhány hete költözhetett ideiglenes befogadóhoz, akinek annyira meghódította a szívét, hogy véglegesíthette a helyét otthonában, nagy örömünkre.

boonz1_001.jpg

Dáma egyszer visszatért közénk, az ilyen esetek mindig szomorúsággal töltenek el minket, de szerencsére hamar megjelent az álomgazdi, így az év utolsó napján gazdis kutya lett, egy igazán szuper helyen.

dama2_001.jpg

Ralph életében nem sok változást hozott a gazdisodás, hiszen ideiglenes befogadóinál talált végső otthonra.

ralph1.jpg

Marlenka, a végtelenül kedves kis szálkás szőrű tacskó keverékünk a legmegfelelőbb otthonba tette be a popóját, hiszen kis gazdijával máris nagy egyetértésben élik az életüket.

marlenka5.jpg

Sajnos rossz hír is volt a héten, Korom visszatért közénk, nem fogadták meg a tanácsunkat a szobakennel használatával kapcsolatban. Korom, amikor egyedül maradt akkor a lakásban rendezkedett, amit a gazdik nem tudtak kezelni. Most újra gazdit keres.

korom3.jpg

Két érkezőnk is volt az év utolsó napjaiban. Csillagtök, a 3 éves rövid szőrű tacskó keverék kan, aki Győrből érkezett a gondozásunkba. Egy nagyon kedves, barátságos kutyát ismerhettünk meg a személyében.

csillagtok3_001.jpg

Busó, a 10 éves szálkás szőrű kan gazdától érkezett az év utolsó napján. Vadásztak vele, kanokkal nem jön ki, a macskákat nagyon nem szereti, viszont nagyon ember centrikus és a gyereket is nagyon kedveli.


Köszönjük mindenkinek aki 2016-ban is támogatott minket, és gondolt védenceinkre, számítunk rátok az új évben is!

A német dog fajtamentéstől a héten gazdihoz költözött Isabelle, a szépséges fekete dog lányka, aki Bambusszal együtt érkezett a gondozásunkba. Mint ahogy a múlt héten írtuk, családja már nagyon várta, így gyorsan fel is fedezte a lakást és birtokba vette a gazdik ágyát.
Légy nagyon boldog drága Isabelle!


isabelle.jpg

Alaptevékenységi csoportunk óév búcsúztató "ajándéka" Noruz, a 13-14 év körüli kopó keverék apóka volt. Korábban benti kutya volt, majd amikor tulajdonosai eladták a házat őt nemes egyszerűséggel kitették a kertbe és otthagyták. Két hónapja élt így, azóta a szomszédok etették, s ugyan kerítés nem volt a telek körül ő egy tapodtat sem mozdult a bejárati ajtó elől. Több napos hajsza után végre sikerült megfogni, feltételezhetően daganatos, a két hátsó lába sérült. Ami viszont ennél is aggasztóbb, hogy bár próbál, nem tud pisilni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése