2017. január 29., vasárnap

Miért fogadj örökbe idős kutyát?

Ha röviden és tömören kell válaszolnom:     CSAK. 
Ők egyszerűen tökéletesek. Amikor felmerül egy idős kutya először ideiglenes befogadása, eltöprengek miért nem becsülik meg őket? Miért van az hogy ha gond van a családban, örökség részét képezik, költözés van ők az elsők akik távoznak az otthonból. Amikor érkeznek hozzám ideiglenesként belenézek a szemükben és látom azt a mérhetetlen fájdalmat, bizonytalanságot és elveszettséget, hogy vajon mit hoz nekik az új hely?

Öröm látni, ahogy belépnek, megismerkednek, elfogadnak és alkalmazkodnak a család életéhez és örömmel vesznek részt bármiben, ami történik körülöttük.
Az idős kutyák már nem rágnak, nem hiperaktívak, jobban értékelik, amit kapnak. Hálásak a melegért, gondoskodásért, ha van társállat akkor szépen összeszoknak és együtt követik a napi ritmust. A tévhitekkel ellentétben 1-2 tisztasági balesetet leszámítva szobatiszták az idős  kutyák, ha a láncvégéről jönnek is. Sőt, a macskák is életben maradtak nálunk, amíg itt voltak.
Sokan azért nem mernek idős kutyát örökbefogadni, mert fennáll a veszélye, hogy hamar meghal. Én éppen szeretem őket, mert az az időt amit együtt töltünk, már nem a neveléssel kell tölteni, hanem a mindennapok  boldogságát tudom  nekik nyújtani. Lássuk be, hogy az emberek önzőek, amikor az idős ember mellé kölyök kutyát szeretnének. Miért kérdezem? Az idős ember nem tudja a kölyök kutya sem fizikai, sem szellemi igényét kielégíteni. Végig gondolja ilyenkor a család, hogy mi lesz a fiatal kutyával, ha a gazdával történik bármi is? Legtöbbször sajnos megválnak a családtag szeretett kutyájától.

Orom 

Ő volt az első idős kutyám ideiglenesbe és általa szerettem meg őket. Egyszerűen tökéletes volt. Tárnokról került hozzánk és pillanatok alatt elfogadta a háziakat és megszokta a városi élet zajait. Kb. 10 éves lehetett.

Kund

Kundot (9 éves) társával együtt a hetedhét határban találták összebújva. Ahogy belépett a lakásba rögtön megtalálta a helyét, elfogadta a macskákat. Voltak problémák az egészségével, de helyrejött és a többszöri műtétet is végtelenül türelemmel viselte.

Shasi

Shasi (8 év) gyepmesteri telepről került az egyesülethez és hozzám. A macskakompatibilitási teszten majdnem bukott :), de mindenki túlélte ezt az időszakot.  Mindenkivel barátságos, a városi élet rejtelmeit akadály nélkül vette.

Boszi/Bogi

Boszi/Bogi (8évesen) társával együtt került az egyesülethez a csongrádi gyepmesteri telepről. Már az első vizsgálatoknál kiderült, hogy komoly problémái vannak, így örök ideiglenesként maradt nálam. Csak legekkel lehet kifejezni hogy mennyire jó kutya volt. Akart és küzdött a gyógyulásért, ami hol így hol úgy alakult. Végül nem nyertünk.

Tódi

Tódi 12 évesen került ideiglenesként hozzánk szívférgesen és néha harapós kedvvel.  Szerencsére mindkettő már a múlt :), és mivel nem álltak érte sorban, így megtarottuk magunknak. A kezdeti hörcsög viselkedése szépen átalakult, és a mai napig segít az új rászoruló kutyák nevelésében, jelenleg a 15. évét tapossa.

Szofi

Szofi nyáron érkezett hozzánk ideiglenesbe macskatársával együtt. Ő 9 évesen kezdett új életet. Igaz udvari kutya volt, de szobatiszta, macskabarát és más kutyákkal is tökéletesen viselkedett elsőre. Hamar belopta magát a szívünkbe véglegesen.

Klári

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése