2015. május 7., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 16. héten?

Végre egy örökbefogadó nap! El sem hinnék sokan, hogy egy jól szervezett, jól meghirdetett örökbefogadó nap milyen nagy lehetőség védenceinknek, hiszen itt a személyes szimpátia dönthet. Az pedig fontos. Nagyon. S ezen a héten lehetőségünk adódott a Zöld Zebra rendezvényén részt venni sok-sok védenccel és vidám önkéntesekkel. A hideg ellenére kitartottunk a nap végéig, s nagyon jól is éreztük magunkat. Köszönjük a lehetőséget!
 
 
Kutyáink számára hatalmas lehetőség a www.kutyatrening.hu csapata által biztosítoft kutyaiskola. Ezen a héten is összejött a csapat, hogy új trükköket tanuljanak, s közben erősödjenek az emberek felé a kötelékek is. Köszönjük!


A német dog fajtamentéshez két kutya is érkezett a héten. Mind a ketten gazdától jöttek, és a kennelsorunkon kaptak elhelyezést, de nagyon szeretnének végleges gazdit vagy legalább ideiglenes befogadót találni. Nord és Nico néven keressétek őket.


Esélytelen keverékeink csapata egy gyönyörű és fiatal szetter-vizsla keverékkel, Vörössel bővült a héten, akit az ajkai gyepmesteri telepről vettünk át. Úgy volt, hogy ideiglenes befogadóhoz kerül, de aztán aktivitása túl soknak bizonyult. Elkötelezett, sokat mozgó gazdát keres.


Több ivartalanítás is jutott a hétre. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a védenceink negatív szívféreg-tesztet produkáltak, ami szuper hír, hiszen sajnos mindig nagy az esély arra, hogy egy-egy újabb fertőzött kutyával gyarapodjunk.

Béla egy kistermetű kan kutya, akinek sajnos beidegzési gondol miatt kinn lifeg a fütyije, így az nagyobb odafigyelést igényel, tisztítani kell. A héten az ivartalanítás mellett harmadjára is megplasztikázták, de ez a műtét sem volt sikeres sajnos.


Átestek az ivartalanításon jack russel terrierjeink is. Connie már gazdijelöltes, de Leila hercegnő, Alain, Mackó Testvér és Rafkós még gazdára várnak.  Ideiglenes befogadók jelentkezésének is örülnénk, hogy a szocializációjuk megkezdődhessen.

Connie Island


Alain, Leila hercegnő
Mackó testvér, Rafkós
 
A tacskó fajtamentés jó hetet zárt, mert több védencei is gazdához költözött. 

A hetet Korc nyitotta, aki egy aktív család mellé került. Reményeink szerint jó élete lesz, s a családja is örömét leli majd ebben a szépségben.


Iszrom a Zöld Zebra örökbefogadó napján került kiválasztásra, s még aznap meg is történt új családja ellenőrzése, így Iszrom az estét már gazdis kutyaként tölthette két beagle mellett.


Zenka, a korosodó kaninchen szuka Ausztriában találta meg végleges otthonát partnerszervezetünk, az Animal-Care Austria segítségével.


Egy hirdetési felületen ingyen elvihetőként meghirdetett szálkás szőrű tacskó szukával, Üdével bővült a csapatunk, akit szökései miatt akartak elajándékozni. A házba beengedve Üde nagyon élvezi a kényelmet, eszébe sem jut szökni, viszont sajnos tüzel, így néhány hétig még nem örökbe fogadható.


Páva gazdijelöltes, s a költözése előtt megismételtettük a szívféreg-tesztjét, ami most negatív lett. Még újabb tesztek jönnek, de ha azok mind negatívok, akkor elmondhatjuk, hogy Páva is maga mögött tudta hagyni a szívféreg fertőzést.


A magyar vizsla fajtamentő csoportunknál sem zajlott eseménytelenül ez a hét.
Fibi a 4 év körüli apró vizsla lány, aki fiatal kora ellenére már több gazdát is maga mögött tudhat a héten elutazott Németországba, ahol már új családja nagyon várta.


Másik gazdisodónk egy  német vizsla lány Konica, aki nem is olyan rég  Karcagról a gyepmesteri telepről került a gondozásunkba és olyan szerencsés volt, hogy egyből ideiglenes befogadóhoz költözött. Nem kellett sok idő és teljesen belopta magát befogadója szívébe, aki úgy döntött, hogy nem adja már oda másnak Konicát.
A héten érkezett a gondozásunkba egy drótos magyar vizsla fiú Gomez, akitől költözés miatt kényszerült családja megválni.  Tárnoki kennel sorunkra költözött az orvosi ellenőrzés után, ahol most ő az ügyeletes mókamester. De úgy tűnik neki sem kell sokat várni az új gazdira mert hihetetlen népszerűségnek örvend.
A másik érkezőnk Csirik , a 2 év körüli magyar vizsla fiú, aki a csongrádi gyepmesteri telepről költözhetett ideiglenes befogadójához. Szépen gyarapszik a súlya is, de még híznia kell. A rutin szívféregtesztje sajnos pozitív lettígy nála azonnal elkezdtük a kezelést.


A héten két korábban gazdához költözött védencünk Tapír és Müti is átesett az ivartalanításon. Az ő esetükben egészségi állapotuk miatt nem lehetett azonnal elvégezni a műtéteket, de most , hogy már megerősödtek semmi akadálya nem volt az ivartalanításnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése