2015. május 25., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 18. héten?

Az egyik német partnerszervezetünktől a héten tápadományt kaptunk, melyet a felhasználásig az Egyesület elnökének a garázsában tárolunk. Az adományból a tárnoki kennelsori kutyáink élelmezését igyekszünk megoldani, így nagy-nagy segítséget jelent.


Az esélytelenek csapata a héten három kutyával bővült, akik a kisvárdai menhelyről érkeztek hozzánk. URH egy idős magyar vizsla kan, aki mindenkivel jól kijön, higgadt, jó idegrendszerű kutya.


URH-val együtt kóborolt Antenna, a középkorú magyar vizsla szuka. Ő egy okos, eszes és aktív kutya, aki sajnos a kertből szökésre hajlamos. Az eredeti gazdájuk nem került elő a kisvárdai vizslapárnak, ami egyszerűen hihetetlen, de így most szabadon örökbefogadhatók.


Szevasztavasz szintén a kisvárdai menhely lakója volt, de ez a magyar vizsla keverék kutyalány is hozzánk került. Vicces, aktív és barátságos kutya.


Huba, akit hónapokkal korábban az ajkai gyepmesteri telepről vettünk át a héten gazdához költözhetett. Ideiglenes befogadójának köszönjük a sok-sok törődést, hiszen Huba egy gazdisodásra teljesen kész kutya lett nála.



Veterán szettereinkre sajnos a hirdetéseink ellenére sincs tolakodás. Közülük a tatabányai gyepmesteri telepről származó Rocky a héten partnerszervezetünk segítségével Németországba költözött.


Szintén külföldön ért révbe Salmon, a középkorú angol szetter kan, akivel azért még az új családjának is bőven akad majd dolga, mert a lakás és Salmon viszonya nem teljesen zökkenőmentes, ezen a téren a szocializációja erős hiányosságokat mutatott. Emiatt gyakorlatilag az összes belföldi érdeklődője vissza is lépett sajnos...


A héten a magyar vizsla fajtamentő csoport háza táján nagy volt a sürgés-forgás.
Megérkezett a gondozásunkba Cenke (a zsemle színű) és Csipetke (a csoki barna színű), kb. 8 hetes szuka vizsla keverék babák! Cenkét és Csipetkét az út szélén találták nejlonszatyorba kötve. Eddigi rövidke kis életük nem indult valami fényesen, de hála a megtalálóiknak, segítőiknek nem is ért itt véget!Jelenleg ideiglenes befogadóknál laknak és folytatják oltási programjukat.


Nem sokkal a babák után érkezett Zémona a fiatal vizsla keverék lány. Talált kutya, így chip híján 14 napig eredeti gazdáját keresi,és addig is ideiglenes befogadónál lakik, ahol már az első nap kiderült, hogy Zémona egy kedves, bújós szeretetéhes kis kamasz.


Ez a hét a lányok hete volt, mert a hét végén megérkezett hozzánk Palma is az 1 év körüli magyar vizsla lányka. Korábbi családjától külföldre költözés miatt került a gondozásunkba és jelenleg egy panzióban várja a gazdik jelentkezését. Palma egy nagyon kedves, nagyon pörgős, hebrencs vizslalány, akinek még sok tanulnivalója van.


A héten volt egy nem tervezett érkezőnk is, Álmos, akitől korábbi családja vált meg. Támadta, morogta, majd végül többször meg is harapta őket… már az altatását tervezték, amikor hírt kaptunk róla és a gondozásunkba került. Amikor egy kutya a saját gazdáira támad, az általában a nevelés hiányából, és a „túlszeretésből” ered, nincs ez másképp Álmos esetében sem. .. De nálunk megkezdte a szocializációt és bízunk benne, hogy hamarosan jó hírekkel számolhatunk be róla.


A sok érkező kutya mellé szerencsére jutott 4 gazdisodás is. A hétvégén elutazott Shakira, Uborka, Vadkörte és Deres külföldi partnerszervezetünk segítségével. Nagyon boldog gazdis éveket kívánunk mind a négyüknek.
Shakira a Csabai Állatvédőktől érkezett a gondozásunkba, majd gazdára talált, később azonban visszakerült a gondozásunkba.


Uborka is túl van egy sikertelen gazdisodáson, ami nagyon megviselte az egyébként kedves és bújós Ubink érzékeny lelkét. 


Vadkörte az Orosházi Civil Állatvédő Alapítványtól érkezett a gondozásunkba, az utcán kóborolva találták, chipje nem volt, az eredeti gazdája pedig nem jelentkezett érte.


Deres, a hatalmas termetű vizslafiú a Győri Gyepmesteri Telepről érkezett a gondozásunkba, ahova korábbi gazdája adta le.


A hétre három védencünk ivartalanítását is beterveztük, de sajnos Kabar ,a Szolnokon talált vizsla fiú szívféreg tesztje pozitív lett, így az ő kezelését megkezdtük, de őt így egyenlőre nem lehet műteni.


Szerencsére a már gazdi jelöltes Csibuk tesztje negatív lett, így a ő héten átesett az ivartalanításon és jövő héten már új családjánál lábadozhat.


Izeusz, Izolda fia, a kis mozgékony vizsla keverék fiú tesztje is negatív lett, így már túl van az ivartalanításon és most már semmi akadálya nincs a gazdisodásának.


A tacskó fajtamentésnek mindig van olyan védence, aki igazán peches ezért vagy azért. Virsli, a fiatal keverékünk egészen biztosan az, mert hiába gyógyult ki súlyos demodex fertőzéséből, s hiába egy jószándékú, okos kutya, senki nem akarja őt mégsem befogadni, amikor meg osztrák jelöltje akadt, az utazás napján visszalépett a család. Most is ez történt. Másodszor is ugyanabba a folyóba léptünk... Virsli ebből persze mit sem sejt, de azért vágyna már egy végleges gazdira.


A héten így nem is került a tacskó csoporttól senki gazdához. Jött viszont két új védencünk is. Az egyikük, Olivia King a balassagyarmati állatvédőktől érkezett.

 
Artúr vadász gazdája mellől jött hozzánk, s első lépésként csak a kennelsoron tudtuk elhelyezni őt.


Talán még sokan emlékeznek Fregoli történetére. A fiatal szálkás tacskó kant elképzelhetetlen soványan találták, minden csontja zörgött. Ideiglenes befogadójánál mostanra szedte össze magát annyira, hogy áteshetett az ivartalanításon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése