2015. május 28., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 20. héten?

Május 16-ra meghívást kaptunk a Dog Garden kutyapanziótól egy előadássorozat második alkalmára, mely gazdiknak és leendő gazdiknak is egyaránt hasznos információkkal szolgált. A résztvevők négy előadást hallgathattak meg az előadóktól, köztük az Egyesületünk működéséről, szó volt az ideiglenes befogadásról és az örökbefogadásról, illetve a hallgatók bepillantást nyerhettek munkánkba.


Az esélytelen keverékeket mentő alap csoportunktól a héten egy kutya költözött végleges gazdihoz, Vörös személyében, aki ahhoz képest, hogy mennyire sokan érdeklődtek rá, nem repült ki azonnal, még várnia kellett, amíg a tényleg tökéletes gazda megérkezett érte. Reméljük, hogy boldog és hosszú élete lesz ennek a különleges kutyának.


A tacskó fajtamentéstől kettő kutyánk ment gazdához a héten. Dorin már ideiglenes befogadónál élt az elmúlt héten, s nagyon hamar megtalálta az összhangot a család saját kutyáival, s bohókás, vidám, de megfelelni akaró természete hamar át is lendítette őt a gazdira váró, ideiglenesen befogadott kutya státuszából a gazdis kutyáéba. Mi pedig végtelenül boldogok vagyunk, hiszen Dorinnal még talán soha, de soha nem volt igazi, szerető gazdija.


Kelim, az utolsó Csúnya-gyerek is elköltözött végre, az egyik testvére gazdijai vállalták őt maguk mellé, így már két fekete kutyával egészült ki a családjuk.


Vinyl, az allergia miatt szőrhiányos, fiatal-felnőtt szálkás szőrű tacskók kanunk is átesett a héten az ivartalanításon, így most már semmi sem áll az útjában, hogy gazdihoz menjen. Talán csak az, hogy egyelőre nincs gazdijelöltje.


Gazdától került a gondozásunkba Zigi, a középkorú szálkás szőrű tacskó szuka, akit költözés miatt adtak át egy másik családnak, majd ott is kitelt a becsülete, s nem kellett tovább. Zigi egy törzskönyves, vásárolt kutya, aki azt gondolja, hogy ezek a kutyák pusztán abból fakadóan védettek a rossz ellen, hogy valaki valamikor pénzt adott értük, téved. Ma már semminek nincs értéke,legkevésbé a kutyáknak...


A magyar vizsla fajtamentő csoportunknál a héten gazdisodott a két kis csöppség Cenke és Csipetke. Nem volt könnyű dolgunk, de megtaláltuk számukra az a két felelős családot, akik folytatni fogják oltási programjukat, ivartalanítani fogják őket, és akik mindennapjait be fogják aranyozni! Cenke egy fiatal párhoz került, míg Csipetke gyerekek mellé családba költözött, de egy közös biztosan van bennük. Határtalan szeretettel várták őket.

Cenke &Csipetke
Megérkezett a gondozásunkba Berek is a fiatal magyar vizsla kan,aki családból került hozzánk és aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy rögtön opciós ideiglenes befogadóhoz költözött, és ha minden jól megy, örökbe is fogadják őt. Berek első szülinapját már új családja körében ünnepelte és reméljük még sok boldog születésnap vár rájuk.


Szimka, a Debrecenben talált vizsla lány, a héten átesett az ivartalanításon, szerencsére a műtétet jól sikerült, így bízunk benne, hogy gyorsan felépül. Most már csak egy dolog van hátra,Szimka új gazdájának a megtalálása.


Egy régi örökös védencünk Bogi is átesett az ivartalanításon. Az ő műtétjét ultrahang és labor előzte meg, a korára és korábbi betegségére való tekintettel, de szerencsére a műtét jól sikerült és 1 nap bágyadtság után Bogi már újra a régi, persze a varratszedésig megfontoltabban mozog és gyakrabban bújik gazdijához extra simogatásért.


Toki Tok, a tiszteletbeli dog csoportos tacskó keverék visszakerült eredeti gazdájához, akik már keresték őt. A kutya nem volt chipelve, de fotókkal tudták igazolni tulajdonjogukat és a viszontlátás öröme sem hagyott bennünk kétséget.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése