2015. május 16., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 17. héten?

Hamarosan lejár az adó 1%-ról való nyilatkozatok beadási határideje. Kérjük, ha tehetitek, tiszteljetek meg azzal, hogy a Futrinka Egyesület javára rendelkeztek. Ez az az összeg, ami az egész évi működésünket megalapozza, enélkül töredék annyi kutyát tudnánk menteni, mint amilyen lehetőséget a felajánlásaitokkal ti nyithattok meg számunkra.
 
Az adószámunk: 18258473-1-43
 
 
A héten véget ért a Tárnoki Okosok újabb köre, kutyáink az utolsó héten élvezhették a felvezetőik társaságát és a foglalkozásokat. Köszönjük mindenkinek, aki segített, illetve hálával tartozunk a www.kutyatrening.hu csapatának az oktatásért.

 
Az április 26-i királyréti Vizsla Túrán 148 kutya és hozzátartozója vett részt. Természetesen Egyesületünk Magyar Vizsla Fajtamentés csoportja is képviselte magát.
Adományba kaptunk száraz tápot, 3 nagy zsák konzervet is. 
Köszönjük a résztvevőknek, Köszönjük Nektek! Köszönjük a szervezőknek!
 
 
A tacskó fajtamentés izgalmas hetet zárt, érkeztek új kutyák, lett gazdisunk, s állatorvosi esetekből is kijutott.
 
Nektárkát az ideiglenes befogadója nem tudta már odaadni senkinek, s bár folyamatban volt egy családellenőrzés, de Nektárka maradt. Gazdis.
 
 
Holt és Hovát egy szaporítótól mentették, a két 4 hónapos tacskó gyerek nem sokat tudott a világról, félelmi agressziót mutattak. Mindketten rutinos befogadóhoz kerültek.
 
Hol &Hova
 
Vidéken találtak egy rövid szőrű tacskó szukát, aki a gondozásunkba került, s Maga néven keresi egyelőre az eredeti gazdáját.
 
 
Súgót a gazdája adta le nálunk a folyamatos szökései és tyúkgyilkos hajlama miatt. Súgó egy 5 éves, visszafogott, de kedves kutya. Jelenleg a kennelsor lakója, de gazdát keres.
 

Állatorvosilag volt jó hír is a hétre, mivel Páva, a szívférges tacskó keverékünk negatív tesztet produkált, amit ismételtettünk is: meggyógyult!
 
 
Rossz hírrel Csipit szolgált, akit benn kellett hagynunk a kórházban, mert a szeme alatti sipoly a hátsó fogak tályogjának tartalmát ürítette a külvilágba. Az érintett fogakat ki kellett vésni, hogy a folyamatos gyulladás el tudjon múlni.
 

A magyar vizsla fajtamentéshez több kutya is érkezett a héten. A csapatunk új tagjai a következő kutyák: Beő, a magyar vizsla kan, aki gazdától érkezett, Lifa, a talált szuka, aki egyelőre az eredeti gazdáját keresi és Zémona, a vizsla ősökkel is rendelkező keverék szuka egy vidéki menhelyről.

Beő, Lifa, Zémona
 
Volt még egy érkezőnk Góliát, az óriás vizsla személyében, de neki szerencsére előkerült az eredeti gazdája.


Ivartalanításra a héten Balikó és Mandi mentek, Balikó a műtétet követően gazdára is talált.

Balikó&Mandi
 
Kettő kutyánk költözhetett gazdihoz, de közülük az egyik, a kistermetű bohóc, Hóka csak egy napig tudhatta magát gazdis kutyának, utána visszaadták. Most a Dog Garden bentlakásos panziójában várja, hogy eljöjjön érte az igazi.


Müti, a kis kancsal vizsla lány ennél azért jóval szerencsésebb volt, hiszen ő tényleg gazdira talált.


Belső átszervezések, tüzelések és egyebek miatt kettő kutyánkat kellett korábbi befogadóiktól áthelyezni az egyik panziós helyünkre: Tódi és Nara most ott várják a végleges gazdáikat.
 
 
A hétre sajnos egy rossz hír is jutott: Csirik kutyánk szívféreg-tesztje pozitív lett, így nála is megkezdtük a kezelést.
 
 
Esélytelen keverékeink csoportjánál a múlt héten érkezett Vörös esett át az ivartalanításon, természetesen előtte őt is teszteltük szívféregre, és szerencsére negatív.
 
 
Jázmin a héten elhagyta a kennelsort, hogy ideiglenes befogadónál folytassa az életét, s elsajátíthassa a lakásban élés szabályait.
 

A német dog fajtamentéstől Árész gazdához költözött.


Nico a kennelsorról a kórházba került, mert az amúgy is vékony kutya gyomorgyulladással küzd sajnos.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése