2015. május 27., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 19. héten?

Magyar Vizslás Csapatunk újra meghívást kapott a Család Barát Magazin műsorába, melyet a Duna TV közvetít hétköznap délelőttönként és szombatonként.
A Május 9-ei szombati adásba kaptunk meghívást Fábián László öttusázó bajnokunk családjához, akik nemrég veszítették el saját magyar vizslájukat, Rumlit. 
A család nagyon örült a két vendég vizslának, Szalmának és Szellának, akiket elnökünk kísért el és mondott pár szót a magyar vizsla tartásának helyes és megfelelő körülményeiről.
Szalma és Szella nagyon jól érezték magukat, otthonosan mozogtak a stúdióban, mintha erre születtek volna.
Aki lemaradt a szombati adásról az alábbi linken megnézheti őket, 46. percnél kezdődik a rövid riport!

Az Egyesület az Alapszabályára vonatkozóan egy módosításokat elrendelő végzést kapott. Az egyik jogász tagunk a szükséges változtatásokat a dokumentumon átvezette, s a héten tartott Közgyűlés elfogadta azokat.

A Futrinka Egyesület módosított Alapszabálya a honlapon megtalálható.


A héten sajnos négy érkezőnk is volt,de gazdisodásról nem tudunk még hírt adni, bár több védencünket is látogatták.

Boribont, a Nadapi-erdő mélyén találták futók, nagyon lesoványodott állapotban. Egyik önkéntesünktől kértek segítséget az elhelyezésében, mi pedig nem tudtunk rá nemet mondani. Boribon egy fiatal, csoki barna vizsla keverék szuka, chipje nem volt, ezért 14 napig az eredeti gazdáját keresi.


Megérkezett a gondozásunkba a Debrecen közelében talált magyar vizsla szuka, aki tőlünk a tűzkeresztségben a Szimka nevet kapta. Szimka, ha mesélni tudna, biztosan elmondaná, hogyan, s miként jutott erre a sorsra… Szimka nincs túl jó bőrben, több sérülés és seb is látható rajta… Chipet nem találtak benne, ezért 14 napig az eredeti gazdáját keresi.


Szintén a héten érkezett Sz. Gombóc a drótos magyar vizsla fiú, aki igaz, hogy nem túl fotogén, de annál kedvesebb. Korábbi családja megváltozott körülményeik miatt kényszerült lemondani róla, egyből ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol falka társaival nagyon jól érzi magát.


És, hogy egyenlő legyen a nemek aránya végül, de nem utolsó sorban megérkezett Bodony, a félig drótos magyar vizsla fiú. Kicsit még meg van szeppenve és soványka, de biztosak vagyunk  benne, hogy hamarosan felveszi a ritmust.


Beő szívféreg gyors-tesztje negatív lett, így áteshetett az ivartalanításon, ahol minden rendben ment! Sajnos az álom gazdi híján a kennel sorra költözött vissza.


Az előző héten nem gazdisodott senki a tacskó fajtamentéstől, de ez a hét bőven kárpótolt minket! Frédi több, mint egy évet várt arra, hogy legyen egy hozzáillő, hozzáértő család, aki őt szeretné társául, de végre felbukkant ez a család. Elmondhatatlanul örülünk Frédi szerencséjének.


Nem Frédi volt az egyetlen szálkás gazdisodónk. Kirepült a gondozásunkból Fregoli is, aki a kisfiú gazdijával azonnal örök barátságot kötött.


Berény majdnem nem gazdisodott, mert a tervezett gazdijelöltek visszaléptek, de egy korábbi örökbefogadónk pont olyan kutyát szeretett volna második ebnek, mint Berény, így ő is csomagolhatott.


Olivia Kinget nem tartogattuk sokáig, a héten végleges gazdira lelt. Rajta tartjuk a szemünkön azért a kislányon, de szerencsére az első akadályokat zökkenőmentesen vette.


Hol, a szaporítótól származó rövid szőrű tacskó kan Miskolcon egy fiatal pár kutyája lett, ideiglenes befogadói szállították el új otthonába a kis csipetet.


Ahogy arról már hírt adtunk, Páva nem csak gazdijelöltes lett, hanem a szívféreg-tesztje is negatívvá vált, így még a mi védencünkként áteshetett az ivartalanításon, hogy aztán gazdihoz költözhessen.


A kennelsori lakosok közül két szálkás kanunk ment a héten ivartalanításra. Súgó, a középkorú, nyugodt és csendes kan volt az egyik. Szerencsére a szívféreg-gyorstesztje negatív lett a műtét előtt.


A másik műtétre siető Artúr lehetett, aki szintén mentes a kifejlett szívférgektől, így ő is rendben megoperálódhatott.


Csipit már ivartalanítva van, illetve a tályogos fogait is kioperáltattuk, de a hétre is tartogatott valamit az orvosok számára. Vizelési nehézséget fedeztünk fel nála, amit húgykő okozott. Azt kellett egy műtéti beavatkozással eltávolítani.


Debrecenből érkezett hozzánk a gazda által megunt Igenigen, aki sajnos nagyon félénk. Reméljük, hogy szépen fel fog oldódni nálunk. 


Egy faluból jelentettek egy keverék kanocskát, akinek az eredeti gazdája nem került elő, de a falu lakói közül páran kínozták, megláncolták, vonszolták a jobb sorsra érdemes kutyát. Vasco lett a gondozásunkban a neve, mert nem tudtunk rá nemet mondani, s reméljük, hogy hamar gazdára talál. Két hétig az eredeti gazdáját keresi!


Antenna, URH és Szevasztavasz negatív szívféreg-tesztet produkáltak, így mindhárman áteshettek a héten az ivartalanításon. Reméljük, hogy innentől nem sokat kell várniuk a végleges gazdijaikra.


Jack russel terrierjeink közül Connie Island gazdira talált, Leila hercegnő pedig szocializációs céllal a kennelsorra költözött, most Vilike lakótársaként várja a látogatókat.



A német dog fajtamentés csoportja a héten egy tacskó keverék siheder kan kutyával bővült. Toki Tok-ot a fajtamentés vezetője találta. Azonosító chip híján gondozásunkba került és a kennelsoron kapott szállást. Oltási programját megkezdte, chipet is kapott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése