2014. augusztus 14., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 31. héten?

Na jó, valaki mondja el nekünk, hogyha egy kutya gazdája meghal, hogyan történhet meg, hogy a házát, a megtakarított pénzét, a vagyontárgyait senki nem akarja "kidobni", de a szeretett kutya (és macska is) nagyon sokszor egyszerűen nem kell, s egy gyepmesteri telepen landol vagy mint Pizsi esetében: elviszik elaltatni az amúgy egészségileg a korának megfelelő állapotban lévő, ámde idős kutyát. Mi van velünk emberek? Pizsit ideiglenes befogadónál helyeztük el, s igyekszünk majd számára is megtalálni azt, aki az élete boldog tizenkét éve után a többit is valaki mellett, szerető biztonságban tölthesse.


Aztán ha ez nem lett volna elég, visszakerült egy korábbi védencünk is a gondozásunkba, így számára új gazdát keresünk. Börze egy fiatal felnőtt, nagyobb termetű kan kutya, aki eddig családban élt, s most is szeretne ott élni, valahol, ahol örökre szeretnék őt befogadni.


Az orvosi rovatunkban ezen a héten is volt egy ivartalanítás, de erre most különösen büszkék vagyunk, hiszen Virsli jutott végre olyan állapotba, hogy megoperálhatóvá vált. A szőre gyönyörűen kinőtt, nem lehetünk elég hálásak ideiglenes befogadójának ezért. Most már csak egy tökéletes gazdit kell találnunk, aki örök életére szeretni fogja ezt a vidám kis kópét!


Heves, az autóbaleset után a gondozásunkba visszakerült rövid szőrű tacskó kan varratszedésen járt, s át is vizsgálták: úgy tűnik, hogy egyelőre szépen fejlődik, minden rendben van vele, de a gyógyulása lassabb folyamat lesz. A műtéti költségei jelentősen megterhelték a tacskó fajtamentő csoportot, így ha bárki hozzá tudna járulni, kérjük, tegye meg a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 bankszámlaszámára történő utalással. A megjegyzés rovatban tüntessétek fel, hogy TACSKÓ. Köszönjük!


Szerencsére nem csak érkezésekről adhatunk számot, hanem gazdisodásokról is. Opi, a kisvárdai menhelyről átvett tacskó-spicc keverék szuka a héten egy szerető családba tehette át a székhelyét, akik már többször sétáltatták előtte a tárnoki kennelsoron is. 


Szintén gazdisodott Wanna, a tizentúli, félfülű tacskó keverék hölgy, aki Németországban talált rá végleges otthonára. Az első hírek szerint nem csak mi gondoltuk őt álomkutyának, hanem a valóságban is az. 

A magyar vizslák terén e héten volt gazdisodás és voltak érkezők is.

Kojakot és Tódit gazdájuk adta le gondozásunkba, akik most a kennelsoron laknak. Kojak szinte elválaszthatatlan idősebb, vizsla keverék társától. Kojak egyből egy orvosi körrel indította nálunk pályafutását, ugyanis véres vizelete volt. Kiderült, hogy ciszták vannak a prosztatájában, így ahogy meggyógyul, ivartalanítása következik.


Német partnerszervezeteinken keresztül költözött gazdához a drótszőrű magyar vizsla, Abony, a német vizsla fiú, Szervác és az öregecske Rusty is.
Boldog életet kívánunk!


Esélytelen védenceink csoportjától ketten is távoztak ezen a héten, ami nagyon-nagyon jó hír, hiszen mindig sokan, mindig többen vagyunk, mint amennyit ez a csoport vinni képes. Szmilát, az ír szettert régi, szettermentő német kapcsolatunk, a Setterburg vette gondozásába, de valójában már gazdihoz költözött kinn. Számára hosszú lesz az út, mire a kutyákkal való kommunikációján javítani tud.


 Szintén Németországba költözött veterán és kopott öregurunk, a berni pásztor - labrador keverék Hecci, akit szőrhiányosan, heredaganattal vettünk gondozásba a váci gyepmesteri telepről. Hihetetlenül könnyedén beilleszkedett az új helyén, s álomkutyaként viselkedik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése