2014. augusztus 27., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 32. héten?

Mindig nagy öröm, ha egy régóta a gondozásunkban lévő védencünk gazdára talál, a héten megadatott egy ilyen élmény: Kerep, a szálkás szőrű tacskó szuka több, mint egy év várakozás után végre-végre révbe ért. Egy osztrák család fogadta őt örökbe úgy, hogy tudták: Kerep bár nagyon kedves, de fél a férfiaktól és szeparációs szorongásra hajlamos. Szerencsére egyedül nem nagyon lesz, a család férfi tagjai pedig rendkívüli türelemmel és finom falatokkal igyekeznek oldani a feszültséget - az első hírek szerint nem sikertelenül.



Egy másik védencünk is elhagyta az országot, érte leendő gazdái érkeztek egészen Németországból. Tarsóka pedig boldogan utazott el a jobb élet reményében. Itthon őt már egyszer örökbeadtuk, de visszakerült sajnos, utána pedig érdemi érdeklődés nem volt rá. Valahogy az idősebb kutyák nem annyira kelendőek továbbra sem.


Nagyjából itt abba is kell hagynunk a gazdisodási híreket, bár egy halvány ígéretünk még van Orsóra, az Illatos útról mentett szálkás szőrű tacskó kanra, aki hosszú-hosszú várakozás után szintén Németországban találhat majd új otthonra, de elkiabálni még nem szeretnénk. Mindenesetre a minimális kiáramlás mellett hihetetlenül sokan érkeztek, annyira, hogy nagyon nagy szükségünk lenne ideiglenes befogadókra, hiszen a várólistán lévő tizensok fajtatiszta kutyát már nem tudjuk hogyan elhelyezni...


A csongrádi gyepmesteri telepről, altatás elől érkezett hozzánk Bobi, aki a gazdája halála után landolt a telepen. Sajnos ma még szinte általános az, hogy az örökségből a "haszontalan" élő állat nem kell, s bár elvileg örökséget csak egyben lehet elfogadni vagy nem elfogadni, a kutya és a macska soha nem képezik igazából részét ennek az örökség-fogalomnak... Szóval Bobi most nálunk landolt, s reméljük, hogy hamarosan egy tényleg szerető családra lelhet.


A másik nagysikerű mentésünk Dobó Truváj, akinek a története bőven megér egy misét. Az egri gyepmesteri telepről mentették, majd egy budapesti szervezet vette gondozásba, de mivel Truváj ugatott, így nem tudták tovább elhelyezni, s mint megoldás, a gyepmesteri telepre vitték volna vissza. Ahol altatás várt volna rá. Na, így nem szabad állatot menteni, mert ez nem mentés: ez a remény megcsillantása, majd a legnagyobb cserbenhagyás. Truváj átmeneti elhelyezését megoldottuk, de keressük azt az ideiglenes befogadót vagy gazdát, aki egy boldog és biztonságos életet biztosítana számára.


A harmadik érkező szintén gyepmesteri telepes kutya, Tükör, a fiatal-felnőtt, nagyon barátságos, de extrém szökős szálkás szőrű tacskó keverék kan. Neki a tárnoki kennelsoron jutott egyelőre hely, de reméljük, hogy nem marad sokáig, hiszen tényleg jó idegrendszerű, bújós kutya.



Gazdától a héten öt fajtatiszta kutyánk érkezett... Ketten közülük szerencsére már gazdijelöltesek is, így az ivartalanításuk után a következő héten költözhetnek, de a többiek még várják az igazit, illetve ideiglenes befogadót is keresnek.

Panther egy öt év körüli rövid szőrű kaninchen szuka, szárazszem betegséggel küzd. Félénk, de nem extrém módon. Őt már gazdi várja, ha átesik a műtéten.



Borlay egy négy év körüli, rövid szőrű törpe tacskó kan, ő extrém félős, nagyon-nagyon nehezen oldódik, így vele nehezebb dolga lesz leendő gazdájának, aki már szintén várja: csak az ivartalanítás hiányzik a gazdisodáshoz.


Janke egy öt éves, fekete-cser kaninchen tacskó szuka, akinek sürgősen ideiglenes befogadót vagy gazdát keresünk. Ő is félénk, nehezebben oldódó.



Kapirga egy négy éves, rövid szőrű, vörös-csíkos törpe tacskó szuka, aki egy tenyészetből került hozzánk, mert egy foga hiányzik, így tenyésztésbe nem vonható, viszont szeretnék családi környezetben tudni. Félénk, nehezebben nyitó kutyalány különleges színnel.


Cunika szintén egy négy év körüli, hosszú szőrű törpe tacskó szuka, lángoló vörös színben. Ő is félénk, nehezebben nyitó kutya, aki türelmes gazdát keres.


Szinte már meglepődünk, ha egy hét eltelik autóból kidobott kutya nélkül. Dunakeszi a mostani helyszín, ahol kettő tacskó keverék szuka került az út mellé - Hátha és Talán. Háthának a megtaláló tudott megfelelő otthont találni. Talán a Futrin ka gondozásába került. Nem idős,  barátságos, az emberek felé nyitni akar, csak nem érti - hogy is érthetné persze - hogy mi történt vele. Talán számára sürgősen ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keresünk, de a szabályokat betartva 14 napig az eredeti gazdáját keressük.


Talán még emlékeztek az autóból az autópályán (!) kidobott spánieljeinkre. Közülük a mamakutya, Amba sürgősségi ivartalanításon esett át gennyes méhgyulladás miatt, illetve az emlődaganatait is eltávolították. Most lábadozik, de nagyon szeretne egy végső családra lelni.


Nem csak Amba borzolta a kedélyeket a héten az esélytelen csapatnál, alkalmazottaink egyike a legnagyobb esőben összeszedett egy sáros, bolhás, kihűlt kiscicát, akinek a szeme is súlyos állapotban van. Kistücsök egyelőre küzd az életéért, erős fájdalomcsillapítót és antibiotikumokat szed. A szeme később műtétre szorul, de egyelőre reménykedünk abban, hogy túlélheti... Akinek ivaros nőstény vagy kandúr macskája van szabadon, ilyen életeket állít elő akarva-akaratlanul... Tényleg szükség van erre?


A miskolci gyepmesteri telepről kettő esélytelen érkezett altatás elől - a nyár az az időszak, amikor az örökbefogadások állnak, így a gyepmesteri telepeken sokkal nagyobb eséllyel fordul elő altatás, hiszen az onnan mentő szervezetek is beragadnak, nem áramolnak onnan sem kifelé a kutyák.

Bozót egy középkorú, közepes méretű keverék kan, aki nagyon sovány és apatikus, legyengült. Napi többszöri étkezéssel megpróbáljuk őt felerősíteni, mert egyelőre nagyon kis gyenge. Az emberekkel barátságos, érdeklődő, szuka kutyákkal jól kijön, de a kanokra még ebben az állapotában is rászól.


Párna szintén a miskolci gyepmesteri telepről érkezett. Ő egy félénk, de nagyon gyorsan nyitó és az emberekkel végtelenül barátságos, kötődni akaró kutyalány. Közepes termetű, nagyon kedves arcú, okos szemű. Reméljük, hogy legalább ideiglenes befogadót sikerül számára nagyon gyorsan találnunk, ha nem egyből egy végső gazdit, mert ő egy kincs.


Egy tenyésztőtől érkezett hozzánk Watta, a korosodó basset hound szuka, aki a héten át is esett az ivartalanításon, illetve a lelógó szemhéját is megoperáltattuk. 


Pörkölt vizslánk az ivartalanításból felépült és hivatalosan is gazdás lett!


Uborkát a HEROSZ alapítványtól vettük át, miután letöltötte 14 napos karanténidejét. Uborka,magyar vizsla kan, Székesfehérváron kóborolt. Gazdája előkerült, de lemondott róla, így került gondozásunkba. Jelenleg panzióban lakik. Ideiglenes befogadót és gazdát keresünk számára!

A HEROSZ alapítványtól a héten még egy magyar vizslát vettünk gondozásba, Rozsdást. Rozsdás szintén panzióba került, így ő is várja a befogadók, gazdák jelentkezésének hadát.


Szikra gazdától került gondozásunkba. Az oltott, ivartalanított, chipezett, jól tartott, körülbelül 1,5 éves kan magyar vizsla ideiglenes befogadókhoz került, miután gazdái lemondtak a kutya tulajdonjogáról.


Aurél, a gyömrői gyepmesteri telepről átvett magyar vizsla keverékünk átesett a kötelező ivartalanításon és másnap már is opciós ideiglenes befogadókhoz költözött. Reméljük, minden rendben lesz, és hivatalosan is gazdikra, új családra talál!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése