2015. január 13., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél 2015. 1. hetében?

Elmúlt egy év, de nem volt átmenet: máris itt az újabb. 2015-ben sem fogunk hátradőlve unatkozni, sőt: ahogy a dolgok mostani állását szemléljük, ez az év még több kihívással állít minket szembe, ezek közül az egyik biztosan az lesz, hogy hogyan tudjuk gazdához adni a szívférgesként diagnosztizált kutyáinkat. Mindenesetre aki szeretne segíteni, s hozzájárulni állatvédő tevékenységünkhöz, most legalább 2.000 Ft elutalásával egy futrinkás határidőnaplóra jogosult. A támogatói ajándékunk A5-ös méretű és igényes. Ha utaltál, s szeretnél egy ilyet, írj az info@futrinkautca.hu e-mail címre.


Az Illatos útról kettő tacskó keverék kan került a gondozásunkba, mintegy év végi mentési lezárásként. Kesudió egy tündéri, barátságos, mindenkivel kedves, megfelelni akaró mini-jegesmedve, őt bárki mellé nyugodt szívvel ajánljuk, illetve ideiglenes befogadót is keres, mert most a kennelsor lakója.


Kapribogyó már nehezebb eset, ő teljesen instabil egyelőre. Öreg néni szeretett kutyájaként került a telepre, onnan pedig hozzánk, de a hirtelen mozdulatokra, veszélyként detektált dolgokra kitámad, így akár az embert is megharaphatja, emiatt idős emberek vagy gyerekek mellé nem örökbefogadható, csak elkötelezett és nagyon rutinos gazdi jöhet esetében szóba. Tekintettel arra, hogy korábban lakásban élt, szeretne mielőbb legalább egy ideiglenes befogadót magának. Őt sajnos örökbeadni is nehezebb lesz.


Petúrt Sóskút mellett találták, de több, mint két hét alatt nem került elő az eredeti gazdája, így a gondozásunkba került. Szerencsére rutinos ideiglenes befogadóhoz, mert amellett, hogy mindenre képes felmászni, valami lehet a gerincével: a farka ernyedten lóg, a széklet- és vizeletürítése pedig nem tökéletesen akaratlagos. A kivizsgálásra megkezdődött, jelentkezünk majd a hírekkel.


Fikcót a gazdája adta a gondozásunkba olyan szőrrel, hogy azon még egy sokat látott tacskómentő is meglepődik, így az érkezése után nem sokkal egy kozmetikát is szerveztünk számára, mert az a szőr biztosan meleg volt, de legalább ugyanannyira kényelmetlen is számára. 


Derricket, a nyolc hét körüli rövid szőrű tacskó babát egy vidéki településen találták Karácsonykor, de az eredeti, a tulajdonjogát hitelt érdemlően igazolni tudó gazda nem jelentkezett, így került át hozzánk egy oltatlan, chipezetlen, s így valószínűleg parazitamentesítés szempontjából is érintetlen kölyök kutya - erre az is bizonyíték, hogy érkezését követően fülrühvel kellett őt kezelnünk.


Yukka, a szálkás szőrű tacskó szuka korábban került hozzánk, de már annyira utolsó idős vemhesen, hogy az ivartalanítása gyakorlatilag azonos lett volna egy császármetszéssel, a babák már mind-mind kifejlett, életre készek... Nehéz volt a döntés, mert normál esetben egy állatvédő számára ez fekete-fehér, amíg nem születtek meg, addig nem maradhatnak életben, amint kibújtak, onnantól viszont jogot szereznek egy jobb, egy felelősségteljesebb életre. Yukka esetében úgy döntöttünk, hogy mivel "majdnem azonnal" szülés volt várható, megmarad a kiscsalád. Nyolcan lettek: öt kislány és három fiú, akiknek már most keressük a gazdikat, hogy életük nyolcadik hetében a legtöbbjük már az új, végleges családjában folytathassa.


Három gazdisodó is jutott a tacskó csoportnál erre a hétre. Kevlár Kecskemétre költözött, hogy egy család második kutyájaként folytassa az életét. A sors fintora, hogy a vele együtt a gondozásunkba került Karbon eközben újra a gondozásunkban van újra...


Szintén gazdis lett Csinszka, akire még vár majd egy komolyabb műtét a hátsó lábai túlzott mértékű görbületei miatt, de ezt már az új gazdik vállalták.


Szintén kirepült Méz, akit lányával együtt csontsoványra fogyva találtak egy noszlopi erdőben. Méz szépen megerősödött, így már nem volt akadálya, hogy minden szükséges beavatkozáson átessen, mint ahogy a lánya, Zserba is kész lenne gazdisodni, de érte sajnos nincs nagy tolakodás.

A gazdis Méz




A várakozó Zserba

Az esélytelenjeink csoportjában Pejva volt az egyetlen, akivel a heti beszámoló szempontjából megjegyzendő dolog történt, ő ugyanis átesett az ivartalanításon, így már oltva, chipezve és ivartalanítva várja, hogy legalább egy ideiglenes befogadó jelentkezzen érte. Pejva más kutyákkal nem jön ki, így csak egyedüli kutyának mehet.


A magyar vizsla fajtamentő szervezeti résznél sem volt pihenő. Topi kobzás után került egy másik szervezethez, mi tőlük vettük át, s sikerült ideiglenes befogadónál elhelyeznünk, de szeretne magának egy végleges gazdit is. Mielőbb.


Berkát szilveszterkor találták, egyelőre az eredeti gazdáját keressük, aki nem tudjuk, mivel tudná igazolni, hogy az övé a kutya, mert chip nem volt benne... (Már egy jó ideje kötelező, egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig ennyi a chip nélküli kutya.) Berkát a kennelsoron helyeztük el, de mivel emlőgyulladása van, s ez fokozottabb odafigyelést igényel, így ideiglenes befogadóhoz költözhetett.


Mandi csont és bőr, a fülei sebesek. Így érkezett a gazdájától hozzánk, aki belátta, hogy nem tud számára megfelelő körülményeket biztosítani. Mandi kapott finom meleg ruhát, naponta többszöri élelmet, s még Demény is megemlékezett róla, egészen pontosan Judit, Demény gazdája.

Sajnos egy korábban örökbeadott védencünket is vissza kellett vennünk. Shakira, a középkorú magyar vizsla szuka így újra gazdikereső, akár már holnap beköltözne szerető új otthonába, ahol az örökre tényleg örökre szól.




A német dogoknál a héten nem volt túl nagy sürgés-forgás. Egy korábbi közvetített gazdikeresőnk, Igor sorsa megoldódott, sikerült családon belül elhelyezni őt. Reméljük jól átgondolt döntés született, és minden rendben lesz Igorral.


A kis Róza megkapta második kombinált oltását is, és több érdeklődő is van rá. Szépen haladunk az egyeztetésekkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése