2016. április 22., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 13. héten?

A hét nagy eseménye, hogy elindulhatott a VIII. Tárnoki Okosok kutyaiskola a kennelsoron a Kutyatréning.hu csapatának köszönhetően. Ismét három csoportban összesen 15 kutyánk okosodik. Már az első foglalkozáson látszott, hogy a kutyáink nagyon szeretik az ilyen jellegű, célirányos foglalkozásokat, így reméljük, hogy az iskola végeztével is többüknek akad rendszeres sétáltatója.

tarnok_002.jpg

Egy korábbi örökbefogadónk és filmes csapata néhány kisvideót készített az egyik panziós helyünkön élő kutyáinkról, hogy ezzel is tudjuk népszerűsíteni őket a mielőbbi gazdára találás érdekében. A videókat feltöltöttük a youtube oldalunkra, érdemes megnézni őket. Rozoga, lépni alig tudó Bence bácsink videóját viszont itt is megosztjuk veletek.


Ezen a héten a Német dogoknál megint egy sürgős helyzet megoldása volt a feladat. Raya, a csíkos, láncon tartott szuka dog érkezett - egyenlőre elkülönítve van a többi kutyától, mert nincs oltása. A szeme nagyon csúnya, napról-napra teljesen becsipásodik, alig bírja kinyitni. Valószínű nem is lát rendesen. Kivizsgálása folyamatban!

Raya
Az alap csoportnál megkezdődött a héten Pejva és Kasza Bubu, esetenként Ügyes egyéni képzése egy külön tréner bevonásával. Pejván van a hangsúly elsődlegesen, mert el kell jutnunk oda, hogy biztonsággal örökbeadhatóvá váljon úgy is, hogy más kutyák vannak mellette az utcán. A lakásban természetesen Pejva mellett másik kutya nem tartható.

pejva1_008.jpg

Belli orvosnál járt ultrahangon, illetve az is megállapításra került, hogy a köhögését a gége deformitása okozza, így egy komolyabb műtét vár rá. Ehhez kicsit még meg kell őt erősítenünk, aztán jöhet a beavatkozás, hogy az életminősége végre javulhasson szegénynek.

belli4_001.jpg

Kokó, a mi szomorú kutyánk átesett az ivartalanításon, így most már tényleg mehetne gazdához, ha valaki végre beleszeretne. Ideiglenes befogadót is keres.

koko_003.jpg

A Farsang gyerekek nagyon lassan gazdisodnak... A héten kirepült szerető gazdához Zonkó, ő nyitotta a sort, de a többiekre még komoly érdeklődő nem akadt. Mi lesz veletek, pici kutyák? Mikor jön el értetek a szerető családotok?

zonko_003.jpg

A tacskó fajtamentésnél nagyon vegyes hét volt jó és rossz hírekkel, komoly beavatkozásokkal, nem tervezett eseményekkel.

A nem tervezett eseményekben a fűzesabonyi kóbor tacskó keverék szuka átvétele volt a csúcs, akit azonnal műteni is kellett, mert a vemhesség és az utcai, bántalmazott lét nem volt összeegyeztethető, veszélyben volt az élete az utcán átélt traumák miatt. A műtét után még aggódtunk, hogy mi lesz vele, de szerencsére mostanra szépen összeszedte magát. Kérdőjel néven futrinkás kutya, gazdára vár.

kerdojel_4.jpg

A szerencsi gyepmesteri telepről érkezett egy tacskó-terrier keverék kan, Miniszőr, aki rettentően hasonlít a korábban ugyanonnan, de az út mellől összeszedett Szőregér védencünkre, csak kisebb, és neki csonkolva van a farka. Élénk, kedves, nyitott kutya. Ideiglenes befogadónál került elhelyezésre.

miniszor1.jpg

Hardver, a mi falusi csibészünk átesett az ivartalanításon, így most már akár gazdisodhatna is, hiszen készen áll kirepülni.

hardver6_001.jpg

Masa, az idős és epilepsziás tacskó szuka átesett egy nagyműtéten, az ivartalanítás mellett az egyik oldali emlősora is eltávolításra került. Még a másik oldal hátravan, de egyszerre ez már túl sok lett volna ennek a tündéri kutyanéninek.

masa4_001.jpg

Hogy innentől össze lehessen keverni a rozoga tacskóinkat, Maza néven érkeztettünk egy új idős kutyát, akit úgy találtak, és egyelőre az eredeti gazdáját keresi.  Neki is van emlődaganata, de egyelőre várnunk kell a műtéttel, mert a hirtelen jött nagy jólétben tüzelni kezdett. Kedves, békés, nyitott és kisebb termetű kutya.

maza1_003.jpg

Effi és Réka gazdától került a gondozásunkba, mindketten tíz évesek, korábban kiállítási kutyák voltak, de a gazda megváltozott körülményei miatt már nem tud rájuk felelősen gondot viselni. Ők együtt keresnek gazdát.

effi-reka_tcs.jpg

Őszapót sajnos, hiába csendes és jótét lélek, a lakók kiutálták a házból, a gazdija pedig nem vállalta fel a konfliktust, visszaadta őt. Így Őszapó újra gazdát keres.

oszapo5_001.jpg

A hét jó híre, hogy Cupcake és Zsebpénz negatív szívféreg tesztet produkáltak a lassú módszeres kezelések hatására, és azt, hogy most már parazitamentesek, a megismételt ELISA teszt is megerősítette, úgyhogy őket most már örökbe lehet adni.


Vizsla fajtamentő csoportunknál Plúgó gazdisodásával nyitottuk meg a hetet, eddig nem volt rá érdemi érdeklődés, de most rámosolygott a szerencse. Egy svájci-magyar pár fogadta őt örökbe, s mivel Pöttyöt a Svájcban hatályos törvény miatt –a csonkított állatok nem kívánatosnak minősítettek, Pöttynek pedig csonkolt a farka- így Plúgót választották, és hagyhatta maga mögött a kennelsort, hogy végleges otthonába költözhessen.

12647016_1041307175910436_1435321065707193542_n.jpg

Plúgó helye a kennelsoron nem maradt sokáig üresen, a helyére egy 5 év körüli német és magyar vizsla mix lány, Bori érkezett korábbi tulajdonosaitól. Bori rutin szívféreg tesztje negatív lett, s mivel ivartalanítva került a gondozásunkba, az operációra  nem kellett sort kerítenünk, készen áll a gazdisodásra.

bori3_001.jpg

Drótos Matyi is gazdára talált a héten, de az örömünk nem tartott sokáig, két nap után egészségügyi problémákra hivatkozva vissza is került a gondozásunkba. Matyi szerencséjére egy korábban már őt látogató család továbbra is szerette volna örökbefogadni, így Matyi a héten ténylegesen végleges családra talált.

78af8f9b-811e-43c9-83b4-eb85a30fecf9.jpg

Tiszteletbeli-vizsla védencünk, Péntek gazdisodása előtt még átesett a harmadik, de egyben utolsó műtétjén. Gazdája már nagyon várta, hogy a lábadozása után hozzá költözzön, s a héten erre sor került.

12511923_990995777613024_1955170362_n.jpg

Orvosi köröket is bonyolítottunk a héten, Zsazsa és Nüli rutin szívféreg tesztje negatív lett, így mindketten átestek az ivartalanításon.

Barkasz, a felnőtt drótos vizsla szuka korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba.  Szerencséjére nem kell sokáig a gondozásunkban állomásoznia, a jövő hét végén gazdához költözik.

12935323_1168526659824043_2055372835_n.jpg
Nándor a héten került a gondozásunkba, egyelőre meg van szeppenve, kicsit félénk még, reméljük hamarosan oldódni fog. Jelenleg a kennelsoron él, de bízunk benne hogy ez a csodaszép vizslafiú hamarosan maga mögött hagyhatja.

12938223_1086438394730647_2272615972571399915_n.jpg
A hét zárásaként vasárnap a Deményista Mentor Klub szervezésében Vajda, a kerekesszékes német vizsla védencünk, és egykori védencünk, Demény közös találkozót tartott a Hajógyári-szigeten. Köszönjük, hogy megszervezték ezt a remek délelőttöt, és köszönjük Nektek, két- és négylábúaknak, hogy eljöttetek, és adományotokkal támogattátok Vajdát és a Futrinka Egyesület többi védencét!


12439126_1107295475982235_350341456694578070_n.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése