2018. január 29., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 51. héten?

Az év vége nálunk egyértelműen az érkezőkről szól. Ezen a héten is nagy volt a jövés-menés a házunk táján, úgyhogy most is van miről beszámolnunk.

Vizsla fajtamentő csoportunknál az év utolsó előtti hete nagyon aktívan telt.

Ronja és Kalamajka rutin szívféreg tesztje negatív lett, így mindketten átestek az ivartalanításon.

Az Illatos úti ebrendészeti telepről érkezett a gondozásunkba Viola, aki igen sovány állapotban került be hozzájuk. Azonnal a segítségünket kérték, mert rengeteg a bent lévő kutya, folyamatos telt házzal működnek és erős hasmenéssel küzdött. Az állapotára való tekintettel jogfenntartással került a gondozásunkba.

i2

Vakkantót kóborlása során találták, chippel nem rendelkezett és eredeti tulajdonosa sem jelentkezett érte, ezért megtalálója a segítségünket kérte elhelyezésében.

27459020_1780201555352720_4180656876005358699_n.jpg

Kiskiflire és Nagykiflire az utcán kóborolva találtak, kiderült, hogy a mama magas vemhes. Egyetlen életben maradt babája, Sajtos Kifli a héten szerető otthonra talált.

s4

Báróhoz a segítségünket kérték, mert a volt gazdája elköltözött, a környékbeliek pedig rossz szemmel nézték, hogy az utcákat rója. Állítólag megverték és a fogait is kirúgták, éppen ezért kicsit értetlenül álltunk a dolog előtt, mert jó kondiban van, nincsenek rajta bántalmazás nyomai és a fogai is épek. Ami persze jó hír és aminek természetesen örülünk, csak nem igazán értjük a dolgot.

b2

Doggy talált kutyaként került a gondozásunkba, chipje nem volt és eredeti tulajdonosa sem jelentkezett érte. Ezért új gazdát kerestünk számára, a héten pedig végleges családra talált.

d2

Kicsi Pötty, a tiszteletbeli kis tacskó keverék is gazdára talált a héten.

2

Csokis Sütihez állatvédők kérték a segítségünket, tulajdonosai költözni kényszerültek, saját helyzetük is bizonytalanná vált. Próbáltak új gazdát találni számára, sikertelenül, így Süti vagy gyepmesteri telepre, vagy altatásra került volna.


Alaptevékenységi csoportunkhoz a héten hat új érkező került a gondozásunkba.

Hordós Talpas korábbi tulajdonosaitól került a gondozásába. Nevének jelzőjét nem véletlenül kapta, láncon élt, egy hordó volt az "otthona". Neki a karácsony a megmenekülést és egy szebb élet reményét hozta el. Élvezi, hogy lekerült róla a lánc és szabadon járhat-kelhet.

t4

Karácsonyi előtt 6 kutya érkezett Egyesületünk gondozásába az edelényi gyepmesteri telepről, közülük öten kerültek alap tevékenységi csoportunk gondozásába: Grincs, Karak, Fagyöngy, Bólé és Mákos Bejgli.


A Tacskó fajtamentő csoportunknál a héten több érkező is volt.

Panina lány, a fiatal 3 éves kislány gazdától érkezett, azonnal belopta magát a szívünkbe, reméljük hamar eljön érte az álom gazdi.

p3

Limó és Brut két fiatal tacskó keverék fiú a hevesi gyepiről érkezett a gondozásunkba.



Sykes, az 1 éves szálkás szőrű tacskó keverék az edelényi gyepiről érkezett .

s3

Piper, az egy éves szálkás szőrű keveréket kislányt elütötte egy autó, három hét kórházi kezelés után végre kijöhetett a kórházból és ideiglenes befogadóhoz költözött. Még sín van a bal mellső lábán a törés miatt, valamint izület javítót kell szednie, de a hangulata tökéletes, reméljük hamarosan rendeződik az állapota.

p2

Szerbiából négy tacskónak kértek segítséget, akik szintén megérkeztek Abu, Moka, Pabló, és Erin a nevük mind fiatalok, soványak és rövid szőrűek. A későbbiekben jövünk majd róluk hírekkel


A hét egyik gazdis kutyája Bejke volt, aki régen várt már gazdira, mivel szívférges volt ezért az érdeklődés nem volt túlzott iránta. Aztán egy örökbefogadónkhoz került ideglenesként, és hát szerelem lett belőle, így ő már véglegesítette magát otthonában és a jó hír, hogy mire aláírásra került az örökbefogadási szerződés, a szívféreg tesztje is negatív lett .

bejke.jpg

A mások gazdisodónk Gomez volt, neki sem lett változás az életében, hiszen első perctől ideiglenes befogadójánál lakott, aki már az első nap szólt, hogy örökbe is szeretné fogadni a fiút. Így Gomez Karácsonykor lett gazdis kutya.

 g1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése