2016. augusztus 5., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 30. héten?


A héten a Sugárban tartott állatos rendezvénnyel, amin a tacskó fajtamentés is képviselte magát, megkezdődött a nyár végi rendezvénysorozatunk. Sajnos az érkezők mellett ismét akadtak visszatérő védenceink, de a gazdisodóink valamennyire feledtették bánatunkat.

A német dog fajtamentéshez a héten három kutya is érkezett, ebből sajnos egyikük már nem először van a gondozásunkban.

Oberynt, a másfél év körüli sárga német dog kant Bakonycsernye környékén találták. Az utcán kóborolt, chipet nem találtunk benne, így most még 14 napig az eredeti gazdáját keresi.

oberyn.jpg

Egy szemfüles segítőnk vette észre, hogy gazdit keresnek egy dognak. A kép alapján rögtön tudtuk, hogy egy 2014-es védencünkről, Rózáról van szó. Most újra gazdát keres ez a gyönyörű, két éves kutyalány.

roza.jpg

A hét végére megérkezett Flóra is, a három év körüli dog lány. Egyelőre még nagyon fél, de a sok foglalkozás nála is meg fogja hozni a várt eredményt. Oltásait még pótoljuk, de már addig is várja az érdeklődők leveleit.



A héten megérkezett a tacskó fajtamentéshez a kórházakból a két balesetben sérült kutyánk, akiknek a műtétje jól sikerült, kezdődhet a rehabilitációjuk. Több kutyánk látogatókat fogadott, és volt gazdisodónk is.

Borka műtétjére kedden került sor, amikor is a csigolyákat 4 csavarral rögzítették. Két napot még bent töltött a kórházban megfigyelés miatt, aztán befogadójához kötözött. Várhatóan teljes lesz a felépülése, már használja lábát, elvégzi a dolgát önállóan, szépen eszik és nagyon kedves.

Árvácska, a 3 hónapos tacskó baba műtétje már a múlt héten megtörtént. Az ő lábát és csípőjét lemezelni kellett, de a kora miatt tovább tartott a megfigyelése, de szerdán ő is megérkezett. Igazi kölyök kutya, és ő is szépen használja a lábát.

Most mindketten gyógyulgatnak, varratszedés után pedig jön a rehabilitáció, hogy elősegítsük a teljes gyógyulásukat.



Picúrka, a 6-7 éves szálkás szőrű tacskó szukát gazdája költözésnél ott felejtette, szomszédja kért neki segítséget, és ez a kedves, pocakolós hölgy hamarosan megérkezett ideiglenes befogadójához. Picúrka természete és igazán jól sikerült fotói hamar meghozták a gazdit is számára. Szerelem volt első látásra, így szombaton már gazdis kutyaként folytathatta életét a XIII. kerületben, ahol nagyon készültek a fogadására. Az első hírek szerint minden remekül működik, bár ezen nincs mit csodálkozni.

picur_001.jpg

A héten több kutyánk is látogatókat fogadott, a látogatások jól sikerültek, így gazdijelöltes lett Kirby, Miskolci Talpas, Vignetta, és Margaréta is.
A költözésükről majd  a következő héten olvashattok



Vasárnapra meghívást kaptunk a Sugár üzletközpontba, amely állatbarát hely lett, ez a nap és a rendezvények erről szóltak. Gondozottjainkat Aszat úr és Vignetta képviselte.
Az eseményen a Vizslafotózás is részt vett, és a regisztrációs díj összegét, 28.000,-Ft-ot a tacskóknak ajánlották fel adományként, amit ezúton is nagyon köszönünk  nekik.

sugar-vignetta1.jpg

Akik hétről hétre követik a történéseinket, tudják, hogy milyen okokból emelkedett hatvan felettire az alap csoportunk által gondozott kutyák száma, illetve azt is, hogy a csoport vezetője erről és gazdasági vezetői tisztségéről is lemondott az év végével, így amellett, hogy új embereket keresünk ezekre a posztokra, létszámstop mellett működtetjük a keverékes részleget. Az a cél, hogy a normál működés szerinti 20-30 kutyára lemenjen a létszám, így most az örökbeadáson van a hangsúly, ami egy ilyen állománynál nem egyszerű feladat...

A héten még szerencsére voltak gazdisodóink. Kismandelába az első mini örökbefogadó napunkon szerettek bele, de lakásfelújítás miatt nem tudták egyből fogadni, a héten viszont családba költözhetett. Esetében ez azért nagy szó, mert neki még soha nem volt gazdája, kölyökként került az egri menhelyre. Izgulunk, hogy minden jól alakuljon vele.

mandela_005.jpg

Zádor Kuncát Egerből látogatták, és mivel az ottani állatvédők segítenek a személyes ellenőrzésben, a randevú pedig sikeres volt, így Kunca gazdisodhatott.



Sipirc, a felemás szemű keverék kanocskánk családba hajrázta magát, így a sárospataki Sáros kölykök közül már csak Sampon, a loknis szőrű keresi még az igazit. Sipirc nem élne, ha azon a telepen maradt volna, de neki szerencséje volt. Az utolsó pillanatban megszabadult.

sipirc_006.jpg

Nagyon sok most a kennelsoron a kutyánk, ráadásul a legutóbb felvett új munkatárs sem vált be, így sokszor önkéntesek, beugró emberek visznek egy-egy műszakot. Ilyenkor sajnos a kisebb rutinból előfordulhatnak balesetek. A hétre kettő is jutott. Az egyik érintett Megan Fox volt, akit Pejva harapott arcon a kifutóra menet. A sérülés elég komolynak bizonyult, állatorvosi kör lett a vége, de még ez sem akadályozhatta meg ezt a fiatal foxi szukát abban, hogy a hétvégén gazdihoz költözhessen.

megan5.jpg

A másik sérült Gombos, akinek ősellensége, Poltergeist tépett ki egy jókora darabot a füléből. Rá még vár egy orvoslátogatás, de ez már a következő hétre csúszik. Gombos gazdát keres, jó lenne már a kennelen kívül tudni őt. Egy ideiglenes befogadónak is örülnénk! info@futrinkautca.hu



Sajnos állatorvosi látogatásokból a balesetek nélkül is bőven kijutott a héten. Picike, a vesebeteg keverék szuka vénái sorra durrantak el, végül már nyaki bevarrt kanült kapott, de az is csak egy fél napig tartott. Nem tudjuk tovább infúziózni, így fecskendőből kap speciális konzervet, de többet nem tehetünk. Picike egy pici reménysugarat felvillantott, mert a hét végét azzal ünnepelte, hogy magától evett egy keveset. Ez még azonban semmit nem jelent...

pici_010.jpg

Picike anyukája, a korábban láncon tartott Lorzsi is ideiglenes befogadóhoz került. Sajnos ennek a pöttöm, de tíz éves szukának nincs szerencséje, szívférges. A kezelését megkezdtük, de így is gazdára vár.

l2.jpg

Roulette, a három éves jack russel szuka Budapest közeli családi panzióba költözött, hogy közelebb legyen az esetleges érdeklődőkhöz. Az első pár napban meg sem mozdult a félelemtől - sajnos az ő szocializációja is elég hiányos - de mostanra már oldódik kicsit. Mindenesetre Roulette türelmes gazdát keres, benti tartással.

rou_001.jpg

A hét nagy csalódása, hogy Vándort visszahozták az örökbefogadói. Valós indok nem volt rá, csak az, hogy a lakásban nem szívesen hagyják, a kertből pedig szökik... Ők azok az emberek, akiknek nem való kutya. Nem Vándor, hanem egyáltalán semmilyen. Mindenesetre Vándor újra szerető gazdát, de legalább ideiglenes befogadót keres.



Az esélytelenek csoportjának következő mini örökbefogadó napja 2016. augusztus 14-én vasárnap lesz 14 és 18 óra között a városligeti Kertem nevű helyen. Mindenkit szeretettel várunk!



Vizsla fajtamentő csoportunk augusztus 6-ra Örökbefogadó Napot szervez a tárnoki kennelsorra, itt élő védenceink mellett ideiglenes és panziós befogadóknál elhelyezett gondozottjaink is részt vesznek az eseményen, reméljük több védencünk számára is meghozza ez a nap az esélyt egy végleges családra.

A héten több érkezőnk is volt, a váci állatvédőktől került a gondozásunkba egy fiatal magyar vizsla kan, aki tőlünk a Dödölle nevet kapta. Jelenleg kizárólag eredeti tulajdonosát keressük.



Sármos korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba viselkedési problémái miatt. Tulajdonosai szerették, de nem nevelték őt, ami miatt egy bizonytalan kutya vált belőle. Sármos rehabilitációját megkezdtük, hamarosan egy kutyatréner is ellátogat hozzá.



Szandál és cicatársa, Flipflop állatorvosnál jártak: Flipflop cica állkapcsán egy tályog nőtt, amit megnyitottak és kitisztítottak; Szandál oldalán lévő két csomó közül pedig az egyik kifakadt, szerencsére műteni nem kellett, szívférgessége miatt az operáció fokozott kockázattal járt volna.



Múlt héten örömmel adtuk hírül, hogy Finnley elhagyhatta a kennelsort és ideiglenes befogadóhoz költözött. Sajnos néhány nap után rosszul lett, tüdőgyulladással állunk szemben. Szerencsére szuper kezekben van hála ideiglenes befogadóinak, akik ápolják és orvoshoz szállítják, mindent megtesznek a gyógyulása érdekében.

finnley2.jpg

A felnőtt magyar vizsla szukát, aki a gondozásunkban az Akác nevet kapta, a szolnoki állatvédők találták. Jelenleg kizárólag eredeti tulajdonosát keressük.


A füzesabonyi állatvédőktől került a gondozásunkba két kölyök vizslamix: Lukas és Lebegő. Mindketten befogadóknál kerültek elhelyezésre, az első feladatunk velük kapcsolatban, hogy megkezdjük az oltási programukat.


Két védencünk, Muki és Fodorka átestek az ivartalanításon, az operáció jól sikerült, mindketten befogadójuk otthonában lábadoznak.



Riko látogatása a múlt héten olyannyira jól sikerült, hogy a héten végleges családba költözhetett.



Lipót egy korábbi örökbeadásunk után a múlt héten visszakerült a gondozásunkba gazdájától, mivel sem a tartás körülményét, sem Lipót állapotát nem találtuk megfelelőnek. A változások szerencsére nem viselték meg, ugyanaz a boldog és vidám kutya volt, mint akit egykor megismertünk. Látogatókat is fogadott, a találkozás nagyon jól sikerült, így a hét második felében gazdára talált, reméljük most már tényleg a véglegesre.

13754084_1110307839015150_6914813765606065840_n.jpg

Tücsök bácsi, Sármos és Bendi biorezonanciás mérésen vettek részt annak érdekében, hogy viselkedési problémáik hátteréről még teljesebb képet kaphassunk.



Külföldi partnerszervezetünk segítségével három védencünk utazott el családjukhoz: Csongor, Juna és Fitt Lady.



A hét utolsó érkezőjeként Pöttyös Panna a füzesgyarmati gyepmesteri telepről került a gondozásunkba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése